П`ятниця, 26.04.2024, 23:01
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Березень » 28 » 150 років з дня народження Якова Васильовича Паученка
16:39
150 років з дня народження Якова Васильовича Паученка

Творець пісні в камені

150 років з дня народження Якова Васильовича Паученка

            21 березня 2016 року громадськість області та міста Кіровограда відзначала 150-річчя з дня народження художника архітектури Якова Васильовича Паученка, творчість якого стала однією з яскравих сторінок архітектурної спадщини м. Єлисаветграда.

 

 

Радіолінійка

          В ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 була проведена радіолінійка “Творець пісні в камені”, присвячена 150-й  річниці з дня народження Якова Паученка, якому судилося стати одним з тих зодчих, які створили неповторний модерновий архітектурний ансамбль історичного центру міста Єлисаветграда. 

 

 

 

 

 

 

Фотовиставка

          В ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 була представлена фотовиставка будівель архітектора  Я. В. Паученка, які збереглися в місті Кіровограді  до наших часів. За його проектами було збудовано лікарню Червоного Хреста Св. Анни (міська лікарня № 2), лікарні Гольденберга (міська лікарня № 3), Вайсенберга (обласне управління охорони здоров’я), Мейтуса (дитяча музична школа № 1 ім. Нейгауза), Гостинний двір (приміщення СБУ), Міжнародний кредитний банк (“Легбанк”), театр «Ілюзія» (Кіровоградський обл. ЗНВК ім.. Короткова), численні приватні будинки, серед яких і власний будинок (музей О. О. Осмьоркіна).

 

 

 

 

Музика, що застигла у камені

     25 березня учні 7-х класів ЗШ І-ІІІ ступенів №3 здійснили віртуальну подорож вулицями Кіровограда. У цей день відбувся мистецький захід «Музика, що застигла у камені», присвячений  ювілею видатного архітектора Кіровоградщини Якова Паученка.

 Учні ознайомилися із життям і творчістю талановитого майстра, який є одним із тих зодчих, що створили неповторний архітектурний ансамбль історичного центру Кіровограда.

 

 

 

 

 

 

 

 

Робота лекторської групи

      З 21 по 25 березня  в ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 працювала лекторська група  учнів 10–А класу з теми «Віртуальна подорож до майстерні Якова Паученка». Учні розповідали про видатного єлисаветградського архітектора, автора проектів значного числа будівель  у м. Кіровограді, збудованих наприкінці ХІХ – початку ХХ століття, про самі будівлі, особливості їх стилю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Перегляд відеофільму

      28 березня учнями 9 - 11 класів ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 був переглянутий відеофільм – “Місто Паученка”,  створений для телепередачі Валентини Лісняк «Провінція» Кіровоградською державною телерадіокомпанією. Учнями була здійснена віртуальна подорож визначними місцями обласного центру. Вони на  власні очі впевнилися, що Яків Паученко зробив усе, що було в його силах, аби привнести в провінційне місто дух культури і мистецтва.
   Учні створили презентації та буклети до 150-річчя з дня народження Якова Васильовича Паученка – “Шедевральні лікарні”, “Творець пісні в камені”.

 

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 431 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz