Четвер, 02.05.2024, 17:30
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 15 » Реалізуємо стратегію національно-патріотичного виховання
10:45
Реалізуємо стратегію національно-патріотичного виховання

        Реалізуємо стратегію національно-патріотичного виховання

 

    В закладах освіти  міста Знам’янка на виконання  Указу Президента  України  № 49/01-02 від 13.10.2015 року «Про Стратегію  національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» та розпорядження  голови Кіровоградської ОДА від 29.10.2015 року  № 427-р  «Про заходи з увічнення на території Кіровоградщини пам’яті захисників України на період до 2020 року» організоване системне збирання та поширення інформації про героїчні вчинки воїнів-учасників АТО, волонтерів, громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України. В  усіх ЗНЗ розроблено план дій згідно положень Стратегії  на 2015/ 2016 навчальний рік  у сферах громадянсько-патріотичного, військово-патріотичного, духовно-морального виховання.  

       Робота в даному напрямку проводиться з представниками спілки ветеранів, воїнів АТО. Проведено заходи в  музейних кімнатах, в ході яких переглянуто експозиції, фотоматеріали про зустрічі та вшанування воїнів АТО зі школярами.

     Систематично проводиться робота  по встановленню всіх учнів, випускників  ЗНЗ  міста Знам’янка, які проходять службу на території Донецької та Луганської областей.  «Вони борються за Україну», «Україна - понад усе!» - основні  темі проведених патріотичних заходів. 

      Проведено встановлення  пам’ятної  дошки на будівлі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Т. Г.Шевченка, в пам’ять про  загиблого героя  в зоні АТО  В.А.Голого -  випускника і вчителя історії даної школи.

      В рамках виконання Указу Президента України, вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді з метою посилення виховної роботи на прикладах  вшанування героїв, які віддали життя за Україну  відділом  освіти  в 2015/2016 навчальному році  сплановано і проводиться  комплекс військово-патріотичних та виховних заходів серед учнів ЗНЗ та вихованців ПНЗ під назвою «Звання захисника - почесне!»

       В ході реалізації плану заходів в закладах освіти триває акція «Напиши лист захиснику України», проводяться  уроки мужності.

        Написані сотні листів воїнам з малюнками та підтримкою бойового духу бійців та впевненості, що «Українці – ми єдині,  в цьому наша сила».                     

     Вчителем предмету «Захист Вітчизни» НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей»  П. Каганковим  проведена екскурсія на військовий полігон в с. Сасівка, де учні взяли участь у міських змаганнях з військово-прикладних видів спорту. Учень 11-А класу Маценко Тимофій посів ІІІ місце у змаганнях з легкоатлетичного бігу на дистанцію 3000м. Високий  результат при виконанні вправ з підйомом переворотом на перекладині показав учень 10-В класу Тананайко Максим.  Учні виконували вправу зі стрільби з автомата Калашнікова бойовими набоями. Проведено заходи  До Дня Збройних Сил України, на які до школи були запрошені демобілізовані воїни, які брали участь в воєнних діях в зоні АТО.

       У НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей»  виготовлений стенд  "Слава героям",  де  розміщені портрети бійців воїнів АТО, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави.

     У закладах освіти  працюють гуртки військового направлення, де гуртківцям допомагають оволодіти знаннями та практичними навичками стрільби зі стрілецької зброї, строєвої, тактичної та фізичної підготовки. Це виховує в учнів високоморальні якості, стійкість, витривалість, патріотизм.

           

                                               

Категория: Міськво | Просмотров: 382 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz