Середа, 08.05.2024, 08:00
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Березень » 12 » Шевченківські дні
09:57
Шевченківські дні

"Благослови той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами..."

Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім'я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад.

Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його.

На початку березня кожного року в нашій школі проходить Тиждень, присвячений великому сину українського народу - Т.Г.Шевченко. Шевченківські дні у школі - це не просто свято, це обов'язок кожного з нас вшанувати пам'ять людини, ім'я якої пам'ятає увесь світ. У ці дні в нашій школі проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря. У кожному класі звучало ім'я великого Кобзаря. В рамках Шевченківських днів вчителі-словесники, класні керівники та учні взяли участь у різноманітних тематичних заходах: літературно-інформаційні хвилинки п'ятикласників для учнів початкової школи "Звучать Шевченкові слова", уроки образотворчого мистецтва у 6 класі "Шевченко-художник", конкурси на кращого читця творів Шевченка (5 клас), загальношкільний конкурс малюнків за творами Шевченка (5-11 класи), літературно-музична композиція "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття"(8-9 класи), конкурсна програма для учнів 9-х класів "Чи знаєте ви Шевченка?", літературна вікторина "Поетичний словник Великого Кобзаря" (6-7 класи) тощо.

Все йде, все минає... Та залишається пам'ять , добра слава про людей, що мандрують у світи в пошуках краю землі, у пошуках істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство. До них належить й ім'я великого українського поета Т.Г.Шевченка.

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 337 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz