Неділя, 28.04.2024, 02:57
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Жовтень » 23 » Управлінська компетентність та культура керівника сучасного навчального закладу
12:00
Управлінська компетентність та культура керівника сучасного навчального закладу

Нова парадигма освіти визначає змістовно-ціннісні орієнтири освітнього простору. В усьому світі завданням навчально-виховної роботи вже є не просто надання людині певної суми знань, а її розвиток, становлення особистості, формування мотивації до саморозвитку та самоактуалізації. Тому важливою є проблема науково-методичного забезпечення становлення і розвитку особистості керівника навчального закладу. Саме з метою підвищення професійної компетентності, творчого потенціалу керівників навчальних закладів, відділом освіти організовано роботу постійнодіючого семінару керівників навчальних закладів міста. Під час проведення семінарів, які проходять на базі навчальних закладів, керівники мають можливість поглибити свої знання з питань управлінської діяльності, підвищити рівень управлінської компетентності, розкрити сутність управлінської культури.

Так, відповідно до плану роботи відділу освіти виконавчого комітету міської ради, 21 жовтня 2014 року проведено семінар директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних закладів міста на базі навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей". В ході роботи семінару директор закладу Ю.Сопільняк презентував навчально-виховний комплекс як заклад, який входить в десятку кращих закладів області за рівнем роботи з обдарованими учнями, як-то: переможцями олімпіад та конкурсів науково-дослідницьких робіт Малої Академії Наук. Заступники директора НВК В.Орищенко, В.Маслюкова ознайомили з системою роботи закладу з проблем організації науково-методичної роботи та патріотичного виховання. Слід відзначити проведені на високому методичному рівні уроки вчителів О.Руднєвої, Л.Зубренко, Л.Яндович, О. Погрібняк, О.Ніколаєвої. Неабияку зацікавленість учасників семінару викликав вебінар, проведений вчителями В.Панкевич, Н.Щиголь, Т.Ніколенко, під час якого було застосовано нові технології навчання, а використання інофрмаційно-комунікаційних технологій, програмного забезпечення Скайп забезпечило створення єдиного освітнього простору, долаючи межі та кордони.

Під час проведення позакласного заходу з англійської мови "Конкурс ораторського мистецтва" (вчителі В.Маслюкова, С.Олефірова) учні НВК продемонстрували не тільки відмінні комунікативні навички, але й свої знання з історії та культури Великої Британії.

На високій ноті патріотизму проведено захід "Козацькому роду – нема переводу!" (вчитель Л.Архангельська) за участю учнів НВК та народного ансамблю "Барвінок" (керівник Є.Мельниченко). Саме проведення таких заходів сприяє формуванню етнічної та національної самосвідомості, любові до рідної землі, держави, родини, народу; демонструє, що ми, працівники освітньої галузі, виховуємо справжніх патріотів нашої держави, а це, безумовно, сприяє єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.

Підводячи підсумки роботи семінару, учасники поділилися досвідом роботи, обмінялися думками щодо створення школи як відкритої системи, яка повинна виховати соціально-адаптовану та громадсько-орієнтовну особистість, яка стане гідним громадянином нашої незалежної держави.

Категория: Міськво | Просмотров: 664 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 3.4/5
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz