Вівторок, 07.05.2024, 20:30
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Травень » 22 » Моніторинг успішності і готовності до школи дітей старшого дошкільного віку в ДНЗ №2 "Теремок"
15:18
Моніторинг успішності і готовності до школи дітей старшого дошкільного віку в ДНЗ №2 "Теремок"

Сучасна освіта України орієнтується на вітчизняні здобутки і водночас на вимоги європейської спільноти до ступеневої освіти, освіти упродовж усього життя. Закони України у царині освіти, Базовий компонент дошкільної освіти, Державні стандарти дошкільної та початкової освіти, програмові основи начального процесу, компетентісний підхід до визначення освідченості дошкільників, забезпечують вертикаль наступності дошкільної та початкової ланок освіти.

В ДНЗ №2 "Теремок" оволодіння дітьми знаннями і навичками відбувається лише у поєднанні з усіма процесами життєдіяльності дошкільника, носить цілеспрямований, систематичний характер, завдяки чому формується комплексна готовність систем і функцій організму, фізичного стану, психіки, розумових здібностей, індивідуально – особистісних характеристик дитини до систематичного навчання у школі.

Гармонійний, всебічний, особистісний розвиток дитини в умовах ДНЗ №2 "Теремок" пов'язаний з оволодінням дитиною вміннями і навичками, які можна розглядати як базові у формуванні загальнонавчальних умінь і навичок. До їх складу входять: організаційні, загальнопізнавальні, загальномовленнєві, контрольно-оцінні.

Контрольно-оцінні навички і уміння в нашому дошкільному закладі перевіряються за допомогою моніторинга успішності і готовності до школи дітей старшого дошкільного віку. Даний моніторинг проводиться шляхом заповнення "Скарбнички успішності вихованця ДНЗ №2 "Теремок". Вихователі старших груп "Калинка", "Гномики", "Бджілка" проводять його на своїх групах у довірчій бесіді з кожною дитиною. Відповіді дітей вносяться у даний документ. У висновку вихователі зазначають: рівень успішності дітей та готовність дитини до школи.

За результатами моніторинга з дітьми старого дошкільного віку в ДНЗ №2 "Теремок" рівень успішності на достатньому рівні, готовність дітей до школи - 95 %, а от 5% дітей вихователі рекомендували залишитись в дошкільному закладі.

Слід зазначити, що дані високі показники успішності і готовності дітей до школи стали можливі завдяки співпраці педагогів та батьків вихованців, які були не лише спів глядачами, а активними учасниками навчально – виховного процесу в дошкільному закладі.

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 1537 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz