П`ятниця, 26.04.2024, 09:36
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Травень » 6 » Подорож до лісової школи
16:44
Подорож до лісової школи

Напередодні першотравневих свят в ДНЗ №8 "Світлячок" пройшло методичне об'єднання школи перспективного педагогічного досвіду та молодого вихователя по проблемі "Впровадження в практику роботи ДНЗ кращих форм дошкільного виховання та інноваційних технологій навчання та виховання", на якому були присутні методист з дошкільного виховання міського відділу освіти Л.Скляровська, керівники МО О.Мазур та М.Кречетова, вихователі дошкільних навчальних закладів міста, деякі батьки.

Використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій у навчально-виховному процесі в ДНЗ – це одна з найновіших і актуальних проблем у сучасній дошкільній педагогіці. Впровадження ІКТ впливає на систему освіти, викликаючи значні зміни в змісті, методах навчання. Перед сучасним вихователем постає проблема пошуку нового педагогічного інструменту. Саме тому в педагогічній діяльності виникає можливість використання ІКТ в якості потужного інструменту розвитку мотивації освітнього процесу, враховуючи велику та серйозну зацікавленість дітей комп'ютером.

Тему МО "Використання ІКТ-технологій в розвитку креативності дітей" розкрили присутнім вихователі старшої групи "ВЕСЕЛЯТА" Ю.Бєлугіна та В.Кучаєва. Під час цікавої подорожі до лісової школи, куди по Skype запросила дітей – майбутніх школярів тітонька Сова (вихователь-методист В. Кучаєва), діти розвязували багато цікавих завдань з різних розділів програми. Великий інтерес викликало у присутніх вихователів використання в процесі заняття коректурної таблиці "Тваринний світ". Працювати з нею дітям було і цікаво, і легко. Завдання коретурної таблиці допомагали дітям проявити свої знання, вміння, логіку, нестандартне мислення. Навіть зустріч з казковою Бабусею Ягусею (вихователь О.Турлюн) принесла користь всім – діти допомогли їй згадати букви, викласти з кубиків зі складами прислів'я про розум, науку, навчили танцювати танок дружби "Нерозлучні друзі", впізнати дивовижну тварину "Змішарика", а за це отримати чарівний клубочок, який і привів дітей в комп'ютерний клас тітоньки Сови.

Діти з великим задоволенням і обізнаністю працювали з комп'ютерами – розв'язували математичні приклади, порівнювали множини за кількістю, визначали відношення, орієнтувалися в просторі, складали з окремих деталей цілу картинку, грали в гру “Сходинки до інформатики". Ще й подарували тітонці Сові мультимедійну презентацію "Цікавинки з життя тварин різних широт". Впоравшись з усіма завданнями, вихованці отримали медалі "Маленький ерудит".

Всі присутні дали високу оцінку проведеній роботі, упевнившись, що вдале поєднання традиційних та інноваційних форм роботи дозволяє зробити заняття емоційно забарвленим, підвищує мотивацію навчання дітей, сприяє розвитку всіх психічних процесів, мовлення, емоційному та моральному розвитку дошкільнят.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 653 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz