Субота, 27.04.2024, 19:38
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Грудень » 19 » Наші чарівні пальчики творять дива
12:26
Наші чарівні пальчики творять дива
В ДНЗ №8 "Світлячок" пройшов колективний перегляд занять з художньо-естетичного розвитку на тему "Наші чарівні пальчики творять дива", під час якого вихователі використовували інноваційні технології в зображувальній діяльності. Всі вихователі показали свою велику зацікавленість даною темою, хорошу підготовку до занять та професіоналізм. Заняття в усіх групах були бінарними, інтегрованими, завдяки чому діти змогли виявити максимальний об'єм знань та вмінь з даного розділу Програми та Базового компоненту.

Так, в групі раннього віку "МАЛИНКА" (вихователі Турчина В.В., Азімова Л.В.) діти ходили в гості до зайчика, малювали патичками "ковдри" для нього та його сім'ї, щоб зайчику було не холодно взимку.

В групі "МАЛЯТКО" (ранній вік) (вихователі Турлюн О.М. та Нікітіна Г.Ю.) до дітей в гості приходила чарівна Осінь і діти штампами малювали осіннє листя на дереві. Діти так добре виконали завдання, що Осінь пригостила малечу смачними яблучками.

В ІІ молодшій групі "КАЛИНКА" (вихователі Бойко К.В. і Рогова В.Ю.) діти малювали за допомогою прийому "малювання сухим пензлем" своїх маленьких друзів пухнастих кошенят. Діти не тільки навчилися малювати, а й познайомилися з котиком Васьком (вих. Рогова В.), подружилися з ним й затанцювали веселого таночка.

До дітей середньої групи "КОЗАЧАТА" (вихователі Довженко Н.М., Чмирь О.В.) приходила в гості Фея Літа, малята малювали спогади про літо, ознайомилися з процесом перетворення метелика (розмальовували його прийомом кляксографії), а для виготовлення квітів використовували нетрадиційний прийом зображувальної діяльності – паперопластику.

В старшій логопедичній групі "СОНЕЧКО" (вихователі Вороніна О.П. та Олійник О.В.) діти показали велику обізнаність по темі "Риби", за допомогою мильної піни утворили луску для Золотої Рибки (дихальна гімнастика), малювали на "Чарівному склі" долонями, створюючи домівку для Золотої Рибки, за допомогою ниткографії виготовили чарівних різнобарвних рибок – сім'ю для Золотої Рибки, адже кожна жива істота має право на сім'ю, домівку.

В старшій групі "ВЕСЕЛЯТА" (вихователі Бєлугіна Ю.В. та Крамаренко І.Л.) діти побували в морській подорожі із Золотою Рибкою. Під час заняття вихователь Бєлугіна Ю.В. використала прийом відвідування міні-музею зображувального мистецтва, під час якого діти виявили свою обізнаність з творами відомих художників І.Шишкіна, В.Сєрова, І.Айвазовського, Леонардо да Вінчі та ін. та жанрами зображувального мистецтва. Діти вчилися отримувати нові кольори, змішуючи фарби, які потім використали для створення колективного панно "Цей чудовий підводний світ". В роботі діти використали такі прийоми нетрадиційного малювання: малювання штампами, трафаретами, долоньками й пальчиками, зім'ятим папером, використали прийом малювання повітрям – аерографію. На занятті були присутні батьки вихованців, які схвально оцінили роботу вихователів. В усіх заняттях вихователі використали різноманітні прийоми: художнє слово, музичний супровід, психогімнастику, пальчикові ігри, сюрпризні моменти та ігрові прийоми, показ відеослайдів, які й допомогли зробити заняття цікавими, змістовними і корисними для дітей. Можливо не всі діти в майбутньому стануть великими художниками чи дизайнерами, але свої перші враження від світу прекрасного вони отримали в дошкільному закладі.
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 672 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz