Неділя, 05.05.2024, 23:34
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Січень » 25 » Про підсумки атестації педагогічних працівників у 2011/2012 навчальному році
10:32
Про підсумки атестації педагогічних працівників у 2011/2012 навчальному році
В 2011/2012 навчальному році атестація педагогічних працівників у навчальних закладах міста проводилась відповідно до вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників України.

У всіх навчальних закладах чітко витримувалася циклограма проведення атестації.

Як підсумок атестаційної роботи були проведені творчі звіти вчителів у нетрадиційних формах: презентація досвіду, творча вітальня, гостина, демонстрація власних відеоколекцій, методичних розробок уроків та позакласних заходів.

В ЗШ І-ІІІ ступенів №1 ім.Т.Шевченка у лютому 2012 року проведено шкільний фестиваль педагогічної майстерності, в рамках якого вчителі, що атестувались, продемонстрували свої досягнення та творчі надбання. У березні відбувся тиждень високої педагогічної майстерності, в якому взяли участь вчителі, слухачі Школи високої педагогічної майстерності, зокрема Мережана Т.О., вчителька української мови та літератури, що атестувалась.

Започатковано в школі проведення вечорів – портретів творчих вчителів. У березні місяці відбувся вечір – портрет Солонько Наталії Віталіївни, директора та вчителя історії й правознавства.

Чітко, демократично проведено атестацію педагогічних працівників в НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей". В 2011/2012 навчальному році чергову атестацію проходили 12 вчителів.

В НВК ефективність та результативність діяльності вчителя вивчається із застосуванням кваліметричного методу. Професійна компетентність вчителя оцінюється за різними напрямами діяльності. Їхня сума визначає рейтинг учителя, який включає 5 основних факторів: безперервна освіта, здійснення навчально-виховного процесу, документальне оформлення роботи, виконання правил внутрішнього розпорядку та суспільна активність.

Для підвищення своєї педагогічної майстерності вчителі брали активну участь у роботі шкільних, міських МО, засіданнях обласних творчих груп. Практично всі, хто атестувався, виступили з цікавими повідомленнями, презентаціями власного досвіду на педагогічній раді у березні 2012 року "Проблеми формування мотивації навчальної діяльності школярів за сучасних умов". Педагогічні працівники, котрі атестувалися, підтвердили свою фахову компетентність під час атестації ЗШ №3, що було відзначено міською атестаційною комісією.

Курсова підготовка теж сприяла якісному підвищенню педагогічної майстерності. Учителі, пройшовши курси, виступили зі звітами на засіданнях МО, міських семінарах, оформили "Методичні бюлетені", написали ряд заміток до міської газети "Знам'янські вісті".

Дичко Н.Д. підготувала виступ та взяла участь у роботі VІІ обласної науково-практичної конференції, присвяченій пам'яті О.Хмури з проблеми "Технологія фахової майстерності" (08.11.2011).

В ЗШ №3 організовано, на сучасному методичному рівні, з використанням ІКТ, пройшли творчі звіти вчителів, які атестувались.

Так, кафедра початкових класів провела презентацію під девізом: "Дати дітям радість успіху у навчанні" та узагальнила методичні матеріали на електронних носіях, а також у вигляді буклету.

Інша частина педагогів звітувала про свою роботу на засіданні методичної ради на тему: "Атестація – іспит на компетентність".

В школі №6 працює постійно діючий психолого-педагогічний семінар "Акцент" під керівництвом заступника директора з НВР Брикової С.Г., спрямований на реалізацію методичної проблеми школи: "Розвиток творчої особистості в умовах компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі", що дає змогу вчителям, які атестуються, опрацьовувати сучасні дослідження видатних педагогів та реалізувати їх в практичній роботі, а саме: "Компетентнісний підхід у шкільному навчанні" (Пасхалов О.А., вчитель музичного мистецтва), "Коучинг в освіті" (Брикова С.Г., вчитель математики), "Від творчого вчителя – до творчого учня" (Чабанюк Т.А., вчитель української мови та літератури), тощо.

Підвищенню професійної майстерності вчителів сприяє робота педагогічної ради, яка стала трибуною пропаганди перспективного досвіду та нових освітніх технологій.

В школі №6 щорічно проходить педагогічний фестиваль "Калейдоскоп педагогічних надбань". В ньому обов'язково беруть участь вчителі, що атестуються. Тут вони говорять про свої методичні знахідки, діляться ними з іншими. На святі Останнього дзвоника переможці фестивалю нагороджуються дипломами відповідно до номінацій.

За підсумками атестації педпрацівників 2011/2012 навчального року атестовано всього 88 чоловік.

Присвоєно вищу кваліфікаційну категорію 11 педпрацівникам, з них - 9 вчителям.

Атестовано на відповідність раніше присвоєній вищій кваліфікаційній категорії 12 вчителів.

Присвоєно педагогічні звання:
  • "Вчитель-методист" - 2 вчителям;
  • "Старший вчитель" - 8 вчителям;
  • "Старший вихователь" - 1 вихователю-методисту.
Підтверджено відповідність раніше присвоєним педагогічним званням:
  • "Вчитель методист"- 4 вчителям,
  • "Старший вчитель" - 11 вчителям.
За підсумками атестації педпрацівників та підсумками навчального року народжено всього 35 педпрацівників:
  • відзнаками Міністерства представлено 4 вчителі;
  • почесними грамотами УОН ОДА - 12 педпрацівників;
  • почесними грамотами виконавчого комітету Знам'янської міської ради - 5 педпрацівників;
  • почесними грамотами відділу освіти - 19 педагогів.
Однак, на ряду з багатьма позитивними моментами в організації проведення атестації педпрацівників є й суттєві недоліки. Це формалізм при оцінюванні діяльності вчителів в міжатестаційний період, недостатнє володіння нормативною базою з питань атестації голів та членів комісій, що породжувало звертання педагогів та скарги до відділу освіти, зокрема ЗШ №7.

Відділом освіти проведена належна робота з 4 молодими спеціалістами, які прибули в минулому році у заклади освіти. Всім їм створені комфортні умови для стажування, здобуття досвіду роботи, реалізації їхніх творчих здібностей.

Щороку забезпечується участь молодих спеціалістів в обласному зльоті молодих вчителів. В поточному навчальному році в ньому брали участь А.Ципочкін, вчитель навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей", та К.Оніщенко, вчитель ЗШ І-ІІІ ступенів №3. Крім того, К.Оніщенко стала лауреатом обласної профспілкової премії імені І.Г.Ткаченка.
Категория: Міськво | Просмотров: 1292 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz