Четвер, 02.05.2024, 19:25
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Жовтень » 1 » Патріотичний захід - гра-квест "Стежками партизанів»
09:15
Патріотичний захід - гра-квест "Стежками партизанів»

 Патріотичний захід - гра-квест "Стежками партизанів»

    Останніми вересневими днями на території лісового масиву Знам’янської міської територіальної громади, в рамках проведення заходів з нагоди відзначення Дня партизанської слави у 2021 році, відбувся патріотичний захід - гра-квест "Стежками партизанів».
Проходження етапів, передбачених програмою, виявилось неабияким випробуванням для учнівської молоді (команди закладів загальної середньої та професійної освіти) Знам'янської міської територіальної громади. 
До програми проведення заходу було включено чотири етапи змагань різного спрямування та складності:
Перші два випробування проходили за туристично-спортивним напрямком: орієнтування на місцевості, пошук контрольних пунків за картою і компасом та долання смуги перешкод (координатор проведення етапу – керівник гуртка туристсько-краєзнавчого напрямку Центру дитячої та юнацької творчості Петро ШВАЙКА).
За результатами проходження етапу «Орієнтування на місцевості» місця розподілилися наступним чином:
І командне місце виборола Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім.Т.Г Шевченка;
ІІ командне місце здобула Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7;
ІІІ командне місце посіла НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 -ліцей».
На етапі «Долання смуги перешкод» призові місця розподілилися між командами  закладів освіти громади наступним чином:
І місце - Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім.Т.Г Шевченка;
ІІ місце - НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 - гімназія»;
ІІІ місце - Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4.
Третім програмовим етапом Заходу цього дня була перевірка інтелектуальних здібностей та знань з історії рідного краю під назвою «Історично-краєзнавчий квест», який організував міський краєзнавчий музей (координатори етапу – директор Міського Краєзнавчого музею міста Знам'янка - центру збереження старовини, артефактів, пам'яті про людей Знам'янки Тетяна КУЛИК та працівник Міського Краєзнавчого музею міста Знам'янка Олег МОЛІС), розробивши низку квестових завдань «Партизанський рух на Знам'янщині». Виконання завдання потребувало використання історичної довідки з відвідуванням  комплексної пам’ятки історії «Військово-меморіальне кладовище». Надзвичайно цікавим виявилося завдання із розв'язування військового кросворду, в якому була закодована пізнавальна інформація щодо військової техніки часів Другої Світової війни. Всі учасники квесту впорались із завданнями та показали гарні результати. 
Щодо даного програмового етапу, найкращими у проходженні завдань з перевірки інтелектуальних здібностей на знання історії рідного краю виявилася команда Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 (до речі, саме високий рівень знань з історії та, відповідно, найвищі результати, надав команді перевагу і вивів її на перше місце в загальному заліку).
Друге місце на третьому етапі «Історично-краєзнавчий квест» посіла команда студентів Державного навчального закладу «Знам’янський професійний ліцей». Третє почесне місце на даному етапі отримала команда навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 -ліцей». Саме ці випробування розумових здібностей збагатили учасників заходу цікавою і пізнавальною інформацію з історії рідного краю. А саме любов до рідної землі є ключовою мотивацією справжніх воїнів, щоб захищати Україну від ворога в усі часи! 
Не менш цікавим і важливим був 4 етап випробувань - знайомство з різними видами сучасної зброї – демонстраційний показ зброї ближнього бою та змагання у стрільбі із неї (координатор на даному етапі – директор Знам’янського міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України (далі - ЗМСТК ТСО України) Володимир КОЛЕБІДЕНКО)). 
Командний дух, завзяття у доланні перешкод, фізична загартованість, пізнавальні здібності та фахові військові навички - все це гармонійно поєдналось під час заходу та збагатило нашу молодь безцінним досвідом спілкування та командної діяльності у прагненні бути найкращими! 
За результатами проходження програмових етапів змагань цього дня команди закладів відзначено грамотами відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради, а саме:
за зайняте І місце – команду Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7;
за зайняте ІІ місце – команду Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4;
за зайняте ІІІ місце  - команду НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей».
Результатом проведення заходу цього дня стало частування усіх учасників змагань смачним кулішем та гарячим чаєм, приготованим за сприяння міської влади просто неба. Учнівська молодь закладів освіти громади цього дня мали можливість, поряд з пізнавально-активними видами діяльності, отримати нові емоції, поспілкуватися з однолітками та примножити практичні туристичні навички неабияк потрібні кожній людині.
Завдячуючи активності «закоханих» у туристичну справу та краєзнавство, ініціативі та підтримці органів місцевого самоврядування захід відбувся на найвищому рівні.

 

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 189 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz