Середа, 08.05.2024, 14:29
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Березень » 4 » Відбулася нарада заступників директорів з виховної роботи та координаторів учнівського самоврядування ЗЗСО
12:29
Відбулася нарада заступників директорів з виховної роботи та координаторів учнівського самоврядування ЗЗСО

Відбулася нарада заступників директорів з виховної роботи та координаторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти міста

На сьогодні ключовими в суспільстві та системі освіти, зокрема повної загальної середньої освіти, є процес становлення Нової української школи, яка має закласти її новий
зміст на основі формування компетентностей, ціннісних ставлень і суджень дітей та учнівської молоді, необхідних для успішної самореалізації як «особистість цілісна, всебічно розвинена й здатна до критичного мислення, патріот з активною позицією, новатор, здатний змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя». Виховний процес, як наголошується в Концепції Нової української школи, має стати невід’ємною складовою всього освітнього процесу, проходячи наскрізно, як через навчальні предмети, так і систему позакласної, позашкільної роботи.
У контексті нових викликів, які постали перед країною, педагогічним працівникам необхідно переглянути практику виховної роботи; потрібно бути готовими до непростих запитань з боку здобувачів освіти.
Саме з метою розгляду нагальних та актуальних питань 03 березня 2021 року в приміщенні центру дитячої та юнацької творчості головним спеціалістом відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Поповою Тетяною Миколаївною проведено нараду заступників директорів з виховної роботи та координаторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти міста на тему: «Системний підхід до організації виховного процесу в навчальному закладі» за участю консультанта центру професійного розвитку педагогічних працівників Остроушко Іриною Іллівною та методистом центру дитячої та юнацької творчості і координатором міського парламенту дітей Слєпєньковою Іриною Миколаївною.
Під час наради розглядалися наступні питання:
1.    Організація виховної роботи в закладах освіти міста у  березні-травні 2021 року з урахуванням змін та доповнень, врегульованих нормативними документами; координація та участь в міських, обласних та вищого рівня конкурсах за напрямками освітньої діяльності
2.    Посилення превентивної роботи з кібербезпеки  в закладах освіти міста та запровадження заходів щодо безпечного використання мережі Інтернет, цифрової та медіаграмотності.
3.    Функціонування органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти, діяльність яких спрямована на розвиток сприятливих умов повноцінного становлення особистості, її успішної інтеграції  у суспільне життя. 
4.    Формування пріоритетів та стратегічних напрямків  у роботі з дітьми та учнівською молоддю на рівні міста (міський парламент дітей, далі - МПД), підтримка соціально активних програм, ініціатив та проєктів учнівського самоврядування. Розгляд, аналіз та планування роботи МПД (за результатами участі депутатів ОПД та координатора осередку учнівського самоврядування міста в IV сесії ХІІІ обласного парламенту дітей).
5.    Проведення заходів національно-патріотичного спрямування, як пріоритетного  напрямку виховної роботи  в закладах освіти міста та, зокрема, реалізація Стратегії національно-патріотичного виховання, затверджена Указом Президента України від 18.05.2019 року № 286/2019 та Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава»
6.    Експрес-інформація про деякі аспекти організації виховної роботи та ознайомлення із нормативними документами й інформаційними матеріалами з питань виховної діяльності тощо.
Реформа освіти в Україні набирає обертів. Створення ефективної та безпечної системи освіти є завданням складним і надзвичайно відповідальним. Тому важливо мати дієвий інструментарій для цієї роботи.


Головний спеціаліст відділу освіти 
виконавчого комітету 
Знам’янської міської ради 
Тетяна ПОПОВА

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 132 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz