Четвер, 09.05.2024, 18:36
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Жовтень » 25 » Екскурсія
14:09
Екскурсія

Екскурсія

21 жовтня 2019 року Гуртова Інна Сергіївна – керівник гуртка «Шкільне лісництво» та керівник гуртка «Юні лісівники» Кіровоградського обласного Центр еколого – натуралістичної творчості учнівської молоді Погребняк Оксана Вікторівна  з гуртківцям НВК «Знам’янська загальноосвітня  школа  І – ІІІ ступенів № 2 – ліцей» відвідали Знам’янське лісництво ДП "Чорноліський лісгосп". Дітей зустрів помічник лісничого Поправка Юрій Миколайович, який провів екскурсію територією лісгоспу та розповів  і показав  багато цікавого та корисного,  а саме:лісогосподарську техніку, без якої не відбуваються масштабні насадження лісу,  майстер клас з мечем Колосова, у розсадникупобачилиу коробах2-3 річні сіянці дуба звичайного та дуба червоного. Потім помічник лісничого  показав висіяний дуб червоний,та продемонстрував ознаки відмінності від дуба звичайного і розповів, як відрізняти восени дуб ранній від дуба пізнього. 
Гуртківці ознайомились з видом "Чорний горіх" та взнали його цінність. Особливості аличі кущистої є те, що лісівники розсаджують її на необроблених ділянка ґрунту, непридатних для сільськогосподарських робіт. Далі гуртківці зрозуміли, чим відрізняється сосна кримська від сосни звичайної, яку в лісгоспі розсаджують, доглядають для продажу населенню перед новорічними святами. На ділянках розсадника лісничий продемонстрував самшит, ялину та ялівець.
Цікавим для школярів стало те, що самшит та тую, ялівець  можна вирощувати за допомогою вегетативного розмноження, і що це досить клопітка робота, результат якої буде помітним, якщо дотримуватися відповідної технології. У коробі показали самшит, який з червня місяці вирощують за такою технологією.
Наприкінці екскурсії для озеленення пришкільної ділянки закладу учнямподарували саджанці самшиту. Гуртківці, задоволені та вдячні Юрію Миколайовичу за проведену цікаву та пізнавальну екскурсію, з ентузіазмом почали займатися підготовкою шкільної території для висадки саджанців. 

                                                                           Керівники гуртків 
                                                                           Погребняк О.В. та 
                                                                           Гуртова І.С.
 

Категория: НВК №2 | Просмотров: 209 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz