Понеділок, 06.05.2024, 19:14
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Червень » 13 » Стежками рідного краю
14:56
Стежками рідного краю

Стежками рідного краю

Шостого червня відбулося інтегроване методичне об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін та географії міста Знам’янки за маршрутом   Знам’янка-Олександрівка-Розумівка-Цибулево. Проблема «Використання історичного та географічного потенціалу щодо удосконалення фахової компетентності вчителя». 
Кожен з нас повинен пам'ятати свою історію, її героїчні сторінки. Розпочалася екскурсія з відвідання пам’ятних місць села Розумівки – зі Свято-Хрестовоздвиженської церква (усипальниці Раєвських), внесеної до реєстру пам'яток містобудування і архітектури національного культурного надбання України. 
Учасники екскурсії  побували у лісовому урочищі на околиці села Розумівка, де знаходиться могила отамана Чорного Ворона – Миколи Скляра і його побратимів. 
Сьогодні у лісовому урочищі, на околиці села Розумівка, де знаходиться могила отамана Чорного Ворона – Миколи Скляра і його козаків, постійно відбуваються військово-патріотичні заходи, відкриваються дитячі табори, проводяться екскурсії. А минулого року було відкрито пам'ятник українському військовому діячу і письменнику Юрію Горліс-Горському, який закарбував образ отамана у романі "Холодний Яр".
Поряд із селом розташована знаменита Бовтиська западина (сусіднє село називається Бовтишка). Науковці не можуть довести теорію її утворення, навіть не мають спільної гіпотези. Одні кажуть що то метеоритний кратер, інші – що вулканічний, ще інші – що то результат тектонічних рухів. Нинішній діаметр западини 31 км. 
Дорогою додому учасників екскурсії радо зустріла "Гайдамацька Січ" - музей-заповідник, що розташований на вулиці Центральній у селі Цибулеве Знам'янського  району.  Чудові  краєвиди,  козацька  криниця, місця сили, знаменита Перунова скеля, на якій у минулому знаходилося старовинне капище, і мальовничі Лисячі яри з піщаниками, і скелясті береги розломів гранітного кар’єру у поймі Інгульця. Розчулила гостинність  господарів  садиби -  краєзнавця Володимира Вознюка та його дружини  пані Любові
На території Січі – все, що господар знаходив в радіусі трьохсот кілометрів. Це каміння, залізні вироби, картини. Є тут так звана «кузня» - близько сотні знахідок з заліза. Колекціонер знає історію кожної знахідки – залізяки, каменя чи горщика. Особлива гордість – козацький курінь.
Історія рідного краю – це не просто минуле, це усвідомлення того, що ми є українці – нескорена нація!
Сьогодні головна мета історичної освіти полягає у «навчанні вчитися», адже лише вміння усвідомлювати й аналізувати почуте та побачене допоможе запобігти їх повторенню. Саме це і є однією з головних передумов успішної розбудови нашої держави.

                                                                       
С.Філіпова, керівник міського методичного об’єднання
вчителів суспільствознавчих дисциплін

Категория: НВК №2 | Просмотров: 245 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz