П`ятниця, 26.04.2024, 17:20
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Квітень » 3 » ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей
21:11
ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей

Участь депутатів Знам'янського МПД 
в роботі ІІІ сесії ХІІ скликання
Кіровоградського обласного Парламенту дітей

21-22  березня відбулася ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, де були присутні й депутати Знам’янського МПД, а саме: Домбровська Анастасія (ЗШ І-ІІІ ступенів № 6), Гвоздик Олександра (НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів  № 2 – гімназія») та Калюш Вікторія (ЗШ І-ІІІ ступенів №4). 
Програма сесії, терміном в два дні, була надзвичайно насиченою та цікавою. На депутатів та координаторів чекали обговорення проектів, тренінги, дозвіллєва програма, навчальні зустрічі, планування роботи парламентських комісій та інші заходи.
Пленарне засідання відкриття сесії традиційно відбулося в залі засідань Кіровоградської обласної ради, на якому юних парламентарів вітали Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник начальника обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Уляна Соколенко та директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова. Під час пленарного засідання депутати звітували про діяльність за минулий міжсесійний період. Заступник директора обласного ЦДЮТ та координатор Кіровоградського обласного парламенту дітей Лариса Миколаївна Кордонська представила загальний рейтинг міжсесійної активності районних та міських парламентів дітей, за результатами якого, Знам’янський МПД увійшов до трійки найактивніших парламентів області, за що був нагороджений Дипломом ІІ ступеню Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації. 
Під час занять за програмою обласної Школи лідерів представник Кіровоградського Державного центру регіонального розвитку Денис Анатолійович Абрамов та депутати КОПД дискутували про активність молоді, як запоруку розвитку громадянського суспільства та  про роль молоді і молодіжних соціальних груп в розвитку і якісних змінах громадянського суспільства. Також юні парламентарі освоювали ігрові технології в громадянській освіті вправляючись у кооперативній стратегії грі – симуляторі “Світ громад”.  Вечірня програма першого дня сесії була не менш насиченою: на лідерів області чекав пізнавальний квест  від Кропивницького МПД “Знайоме – не знайоме місто Кропивницький” та чудова Лідерська вечірка.
Другий сесійний день розпочався Всеукраїнською імітаційною грою-моделюванням "Я обираю Президента України!". Дітям запропонували зробити свій вибір орієнтуючись на зміст передвиборчих програм кандидатів у Президенти і обрати ту, що найбільше відповідає власним переконанням. Після цього депутати працювали у семи профільних комісіях, плануючи свою роботу на наступний міжсесійний період.
Завершальним пунктом роботи сесії стало пленарне засідання закриття  сесії, де депутатами було прийнято Рішення ІІІ сесії ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, в якому окреслені пріоритетні напрямки роботи ОПД в наступний міжсесійний період.
Отже, ІІІ сесія ХІІ скликання обласного парламенту дітей закінчилася. Юні парламентарі отримали масу яскравих вражень, позитивних емоцій та заряд енергії для активної роботи у наступний міжсесійний період.

Координатор МПД
Литвинець С.В.

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 281 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz