Четвер, 09.05.2024, 02:04
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Січень » 31 » Проект  «Нагодуй пташок взимку»
16:50
Проект  «Нагодуй пташок взимку»

Проект  «Нагодуй пташок взимку»

Тяжко пташкам взимку…. У мороз і заметіль птахи замовкають. Вони ховаються у затишні місця і настовбурчують пір’я, -  від цього їм стає тепліше. Довгу зимову ніч пташки проводять по – різному: ворони і галки ночують невеликими зграями у парках, садах, на деревах; дятли, повзики, синиці – ховаються у дуплах, горобці і синиці великі – під дахами, на горищах, біля опалювальних труб.  
Особливої допомоги птахи потребують  узимку, коли сніг і лід вкриває усе. Їм стає важко здобувати поживу, і найбільше пташок гине не від холоду, а від голоду. Вважають, що при затяжній зимі з кожних десяти синиць виживає одна. Тому потрібно підгодовувати птахів насінням соняшнику та гарбуза, крихтами білого хліба, а також пшоном. Синички залюбки з’їдять шматочки несолоного сала, маргарину та м’яса. Якщо поповнювати запаси годівниці регулярно, птахи оселяться поблизу і влітку, очищатимуть навколишні дерева від шкідників. 
В рамках проекту «Нагодуй пташок взимку» було сплановано та проведену роботу по створенню годівничок для підгодовування пташок в міському парку  та біля будівлі Центру дитячої та юнацької творчості. 
Керівник гуртка «Іграшка – сувенір» Н.Любінська запропонувала дітям стати учасниками цікавого проекту. Діти провели попередню дослідницьку роботу, знайшли багато інформації про зимівлю пташок, стали учасниками цікавого  квесту та години спілкування на тему: «Пташки взимку» та екскурсії міським парком з метою спостереження за пташкам в зимовий період. Потім вихованцям було запропоновано прийняти участь у майстер – класі по створенню годівничок. Дітлахи були активними та зацікавленими, багато хто з  них  підготувався до майстер класу ще з дому, долучивши до цього батьків. Годівнички вийшли гарними та креативними. Дітлахи розмістили годівнички  на деревах біля будівлі закладу, заздалегідь насипавши  в них насіннєві смаколики.   
По закінченню проекту Надія Вікторівна зазначила: «Скільки  б не було у тебе різних справ, забав та веселощів, ніколи  не забувай про свої крилатих друзів. Допоможи їм і вони стануть тобі у пригоді, сторицею віддячать своєю невтомною працею та піснями».

                                         Н.Любінська, керівник гуртка «Іграшка – сувенір» 

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 261 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz