Четвер, 02.05.2024, 00:23
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Лютий » 14 » Вивчаємо твори В.Сухомлинського.
17:31
Вивчаємо твори В.Сухомлинського.

Вивчаємо твори В.Сухомлинського

Нещодавно  в Знам’янській  ЗШ І-ІІІ ступенів  № 7  в одинадцятому класі відбулися батьківські збори на тему «Книга в житті дитини», присвячені сторіччю з дня народження Василя Сухомлинського. На зборах були присутні  батьки учнів, адміністрація закладу, методист відділу освіти, бібліотекарі закладів загальної середньої освіти міста, учні  п’ятого класу , педагоги закладу.
       Збори  у вигляді семінару – тренінгу провела бібліотекар школи Свірбій Світлана Анатоліївна. В теоретичній частині семінару – тренінгу Світлана Анатоліївна  розкрила тему залучення дітей до читання, та роль батьків у цьому процесі.
         Ведуча презентувала відеоролик про творчий шлях Василя Олександровича Сухомлинського - видатного педагога, письменника, публіциста . Присутні мали змогу  переглянути виставку  книжок – творів Василя Сухомлинського для дітей, для батьків, для педагогів, звернула увагу, що ці книги можна взяти почитати в шкільній бібліотеці.
           В теоретичній частині батьки ділилися  власним сімейним досвідом залучення дітей до читання, розповідали, які книги є в сімейній бібліотеці.
         Бібліотекар запропонувала  присутнім ознайомитись з виставкою книг, які принесли батьки , зазначивши, що всі книги різні , бо кожна людина обирає книги за власним бажанням та вподобанням.  
Василь Сухомлинський – педагог, «що віддав серце дітям », тому і вибрала Світлана Анатоліївна для обговорення притчу «Людини з гарячим серцем». Всі прийшли до висновку, що красу життя може пізнати людина, яка здатна побачити незвичайне в звичайному.
Такими були роботи, представлені на виставці - вишиті рушники, в’язані серветки, шалі та дитячі шкарпетки гачком і спицями, вироби з бісеру, соломки, міста.
Але найцікавішим моментом зборів стала презентація книги «Де ночує хмарка», яку представила вчитель української мови та літератури Чістякова О.О. Книга створена до 100 – річчя від дня народження В.О.Сухомлинського, епіграфом до неї стали слова Олени Олексіївни: 


«Колись палке, гаряче серце
Ви з щедрістю віддали нам.
А збірку «Де ночує хмарка?»
Даруємо сьогодні Вам».


           До збірки увійшли 16 оповідань, написаних учнями 5-9 класів школи. Четверо учнів 5 класу поділились своїми враженнями від творів, які їм найбільш сподобались та були написані їхніми однокласниками. 
         На згадку про захід бібліотекар Свірбій Світлана Анатоліївна подарувала присутнім буклет «Для вас батьки!», де подані рекомендації про  створення традиціїй сімейного читання.


                                                                                І.Остроушко
                                                                                 С.Свірбій 
 

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 349 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz