П`ятниця, 26.04.2024, 19:54
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Січень » 19 » Координаційна рада Знам’янського міського парламенту дітей
08:25
Координаційна рада Знам’янського міського парламенту дітей

Координаційна рада Знам’янського міського парламенту дітей

18 січня 2018 року в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося засідання Координаційної ради Знам’янського міського парламенту дітей. В роботі засідання взяли участь представники всіх закладів освіти міста.
На засіданні Ради Координаторів були розглянуті питання стосовно проектної діяльності учнівського самоврядування закладів освіти міста та, зокрема,  міського парламенту дітей, проаналізовано рейтинг міжсесійної активності парламентів та обговорено рішення VІ сесії ХІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей.
Основну увагу члени координаційної ради приділили підготовці до ІІ сесії VI скликання Знам’янського міського парламенту дітей, яка запланована на 1 лютого 2018 року. 
Також, під час засідання відбулася зустріч депутатів Знам’янського МПД з начальником відділу «Знам’янське бюро правової допомоги» Олександрійського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги  Большаковим Русланом Вікторовичем  та зі старшим інспектором Знам’янського міськрайонного відділу з питань пробації, майором внутрішньої служби Боршош Оленою Вікторівною. Зустріч пройшла у форматі діалогу, в рамках загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я маю право». 
Фахівці  більш детально ознайомили дітей з правопросвітницьким проектом, який реалізуватиметься в 2017-2019 роках,  ключова мета якого – побороти правовий нігілізм, підвищити рівень правової культури та правової свідомості громадян України. Руслан Вікторович наголосив, що даний проект має велике значення, оскільки навіть сьогодні дуже значний відсоток громадян України не  в повній мірі обізнані у своїх правах та не мають потрібного рівня знань, у разі потреби, щоб захистити себе або, навіть,  куди звертатися за правовою допомогою. Олена Вікторівна ознайомила з причинами та умовами, які сприяють скоєнню кримінальних правопорушень серед неповнолітніх, та охарактеризувала найбільш поширені кримінальні правопорушення, які вчиняють підлітки на території міста.
З цікавістю вислухавши лекторів, діти поставили гостям  багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді. Особливо цікавили юних парламентарів питання стосовно права на звернення громадян України до Європейського суду, оформлення біометричних паспортів, а також, «особливості» відбування неповнолітніми покарань.
На завершення зустрічі, депутатам МПД вручили буклети Міністерства юстиції України відповідної тематики: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Забирають бізнес?  Відбирають майно?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Не знаєш, як оформити договір оренди землі?» .
Слід відзначити, що зустрічі такого формату особливо важливі, адже правове виховання зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність та загострює почуття непримиренності до негативних явищ.
 

Координатор міського
 парламенту дітей  С.Литвинець

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 310 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz