Неділя, 05.05.2024, 00:08
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Грудень » 8 » Доступна освіта для етнічних груп
08:35
Доступна освіта для етнічних груп

Доступна освіта для етнічних груп

З метою створення належних умов для захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, забезпечення рівних можливостей для її участі у соціально-економічному та культурному житті держави Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.11.2015 № 1393-р схвалено план дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.
Основними завданнями з реалізації Стратегії є сприяння правовому, соціальному захисту ромів, сприяння їх зайнятості, підвищення освітнього рівня, забезпечення охорони здоров’я ромів, поліпшення житлово-побутових умов ромів, задоволення культурних та інформаційних потреб ромів.

В Знам’янській ЗШ І-ІІІ ст. № 6 навчається близько 8 % учнів ромської національності. Більшість з них активно приймають участь в шкільному житті школи та позакласній роботі. Так, учень 2- Б класу Мусієнко Давид відвідує гурток «Сходинки до творчості» , учениці 9 класу Приходько Ольга та Єременко Ауріка – танцювальний гурток «Сузір’я» на базі селищного БК. Конбутаєва Лоліта (10 клас) та Конбутаєв Шаміль (11 клас) є членами шкільної Ради старост та активними добровольцями волонтерського загону «Поклик». 
 Неодноразово наші вихованці ставали призерами змагань з футболу, настільного тенісу та у шахових турнірах. Конбутаєва Лоліта вже декілька років поспіль професійно займається метанням списа та є постійною переможницею шкільних та міських змагань з настільного тенісу.
Все це свідчить про високий рівень впровадження стратегії захисту  ромської національної меншини та акцентує увагу на тому, що освіта є вільно доступною для усіх дітей, незважаючи на їх етнічне походження та соціальний статус!
                                                 

Заступник директора з ВР Садигова К. П.
 

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 262 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz