Понеділок, 29.04.2024, 08:19
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Жовтень » 24 » Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання
22:19
Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання

Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання

12 жовтня 2017 р. у Київському міському будинку учителя з ініціативи Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» у рамках проекту «Пам'ять про війну. Війна пам’ятей»   відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему "Друга світова війна. Сучасне переосмислення та інноваційне викладання".  Її учасниками були вчителі історії, працівники освіти, науковці, студенти та всі, хто цікавиться інноваційними підходами до вивчення історії в школі.
Для України з її складним історичним минулим, широкою палітрою культурного й регіонального багатоманіття  питання оцінки подій Другої світової війни та пам’яті про неї особливо важливі.
В дискусійній панелі взяли участь Станіслав Кульчицький, д-р іст. наук, професор, головний науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, голова Асоціації  викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба»; Павло Полянський, державний секретар Міністерства освіти і науки України;  Петро Кендзьор, д-р пед. наук, координатор освітніх проектів Асоціації викладачів історії  та суспільних дисциплін «Нова Доба»;  Костянтин Баханов, д-р пед. наук, професор кафедри всесвітньої історії, правознавства та методики навчання історії Бердянського державного педагогічного університету; Владислав Гриневич, канд. іст. наук, д-р політ. наук, с. н. с. відділу єврейської історії  та культури Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України; Ігор Ільюшин, д-р іст. наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин Київського славістичного університету. 
Авторський   колектив   учителів   історії   презентував   інтерактивний  
онлайн-посібник  для 10(11) класу «Друга світова війна на уроках історії в школі».  Навчальний ресурс подає матеріал у відповідності до нової шкільної програми, згідно з рішенням колегії МОН України (Протокол № 5/3-2 від 22 липня 2017 року) «Про типові навчальні плани для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів». Водночас, окрім програмного вивчення курсу історії за темою Другої світової війни, його матеріали можуть бути використані для поглибленого вивчення окремих тем, факультативних курсів, спецкурсів для суспільно-гуманітарних класів, а також як методичний й змістовий ресурс для організації позакласної роботи (дискусії, історичні гуртки, клуби, експедиції, дослідження, конференції тощо).
Наше місто та Кіровоградську область на конференції представили вчителі історії НВК«Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей»  Сопільняк Юрій Михайлович та Філіпова Світлана Миколаївна. 

 

Категория: НВК №2 | Просмотров: 592 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz