П`ятниця, 26.04.2024, 08:00
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Лютий » 14 » Профорієнтація – шлях до життєвого успіху
09:05
Профорієнтація – шлях до життєвого успіху

Профорієнтація – шлях до життєвого успіху

Питання профорієнтаційної спрямованості є досить актуальним  в розрізі часу сьогодення, адже перед одинадцятикласниками стоїть нелегкий вибір щодо майбутньої професії та  їх самовизначення як особистості у професійному світі. Цілеспрямована та наполеглива підготовка до ЗНО, вибір життєвого шляху учнів 11 класів та уподобання учнів 9 класів щодо їх професійно-технічної спрямованості  чи подальшого навчання в закладі – це кроки до зорієнтованого вибору життєвої позиції, які повинні бути впевненими, рішучими, наполегливими та, передусім,  мати ґрунтовні знання.

 Вибір професії – це не лише вдале чи невдале рішення юності, а й подальша доля людини, активне творче, радісне життя або ж пасивне збайдужіле існування. Вдалий вибір професії – одна з головних складових і умов людського щастя, усвідомлення своєї потрібності в соціумі. Процес професійного самовизначення є досить складним, адже на нього здійснюють вплив різні фактори. У першу чергу, це особисті професійні плани, здібності, схильності, позиція батьків, друзів, шкільних педагогів.

Самовизначитися сучасним школярам Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 протягом січня-лютого 2017 року допомагали, як колишня випускниця НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2- ліцей» (Сопова Єлизавета Павлівна, студентка соціально-правового факультету Національного університету «Одеська юридична академія»), так і випускник ЗШ № 7(Ларіонов Євгеній Вікторович, курсант Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького), які тільки роблять перші кроки у світ обраної ними професії, зорієнтовуючи на майбутнє своїх юних товаришів – учнів старшої школи.

Поряд із молодими, активними, небайдужими до майбутнього своєї держави стоять  і досвідчені фахівці, представники державних органів, служб та установ, обов’язком яких є допомогти молодому поколінню визначитися у професійній сфері. Серед гостей закладу, мета візиту яких спрямована на питання профорієнтації, слід згадати представників правоохоронних органів, зокрема Іванова Сергія Олександровича, сержанта Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області з відеопрезентацією щодо навчання та здобуття професійних навичок в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ (ДДУВС) та Харківському національному університеті внутрішніх справ (ХНУВС).

Питання вибору професії – це обов’язкова складова роботи закладу з профорієнтаційної діяльності, яка реалізується не лише шляхом зустрічей з представниками  учбових закладів та установ, а також шляхом інформування учнів за допомогою роздатково-довідкових матеріалів наданих через інтернет-ресурси навчальними закладами України (Національний авіаційний університет (Інститут доуніверситетської підготовки  - лист  №17/02 від 11 січня 2017 року),  так і наочними матеріалами – буклетами Кіровоградського педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Беззаперечно, питання профорієнтації в учнівському середовищі є досить актуальним та потребує постійного оновлення підходів і методів діяльності на шляху орієнтації в майбутнє.

Тож, обираючи свій шлях у світ професій, будьте мудрими, розважливими, далекоглядними, впевненими та працелюбними, усвідомлюючи свій вибір на шляху до життєвого успіху.

 

Заступник директора з ВР

ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 253 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz