П`ятниця, 26.04.2024, 03:32
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Квітень » 21 » Навчаючи, вчитись!
16:55
Навчаючи, вчитись!

Навчаючи,  вчитись! 

  Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді в сучасних умовах – це чи не найголовніші завдання сьогодення з огляду на події, що відбуваються на теренах України.

   Саме тому учні Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7, під керівництвом вчителів та адміністрації, є постійними учасниками тематичних акцій, заходів, чемпіонатів тощо.

Вчителем предмету «Захист Вітчизни» та керівником гуртка військово-патріотичного напрямку «Влучний стрілок» Сидоренком В.В. постійно ведеться робота, спрямована на реалізацію в рамках Указу Президента України «Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 рр.». Займаючись підвищенням своєї фахової майстерності та набуттям практичних навичок Сидоренко В.В. відвідав кластерний семінар з вдосконалення краєзнавчої та національно-патріотичної роботи в місті Олександрія, де мав змогу отримати додаткові теоретичні знання з краєзнавства, а також прийняти участь у наступних заходах протягом зазначеного семінару:

  • Лекція старшого викладача кафедри теорії та методики середньої освіти КЗ КОІППО імені В.Сухомлинського Митрофаненка Ю С.;
  • Практичне заняття: «Методика надання першої медичної допомоги»;
  • Практичне заняття: «Опанування методики організації та проведення етапів військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) – Чаловський А.В., керівник гуртка «Джура»;
  • Практичне заняття: «Методика організації та проведення етапів військово-патріотичного проекту «Захисник Кіровоградщини» - Вєтров О.М., - голова координаційної центру національно-патріотичного виховання, інструктори та військовослужбовці;
  • Заняття з психологічної грамотності та на дання першої психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях – керівник Центру медико-психологічної реабілітації Колєва Г.М.

 

  Щодо розвитку та популяризації військово-прикладних видів спорту серед молоді, пропагування здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом, а також патріотичного виховання учнівської молоді ведеться постійна робота по залученню учнів до перелічених видів діяльності шляхом участі  у міському відкритому чемпіонаті з військово-спортивних багатоборств на виконання Указу Президента України «Про стратегію  національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 рр.» на базі МСТК ТСО України в місті Знам’янка (08.04.2016 року).

   Учасниками даного заходу стали: Ковтун Ігор (9 кл ), Ларіонов Євгеній (11 кл.) та Прокопчик Владислав (11 кл.), який виявився кращим під час виконання одного із запропонованих завдань серед учасників чемпіонату (метання знаряддя)  та отримав грамоту.

   Неодмінною складовою викладання предмету «Захист Вітчизни» є опанування новинок літератури, як вчителем (самоосвіта) так і учнями. Саме тому вчитель ЗШ № 7 Сидоренко В.В., педагоги якої  постійно співпрацюють з громадськими організаціями міста, а також товариствами, одним з яких є Товариство Сприяння Обороні України, використовує в роботі новинки періодики, зокрема «Оборонний вісник». Вчитель постійно застосовує засоби наочності  у вигляді тематичних стендів та таблиць, наданих директором ТСОУ В.Колебіденком, для покращення рівня обізнаності учнів та виховання національно-патріотичних почуттів.

  Поряд із навчальною діяльністю постійно ведеться робота по вихованню національно-свідомої особистості. Кожного року, традиційно,  в рамках акції «Зірка пам’яті»,активізують свою волонтерську діяльність учасники загону «Милосердя», відвідуючи своїх підопічних та ветеранів Великої Вітчизняної війни, впорядковуючи Братську могилу, долучаючись до тематичних зустрічей з ветеранами та людьми похилого віку ( підопічними) з нагоди тематичних заходів та свят. Учні школи є постійними учасниками мітингів «Слави», Естафет Пам’яті до Дня Партизанської слави, Дня визволення України та Знам’янки від фашистських загарбників, святкування Дня Пам’яті (9 Травня), а також активними учасниками різноманітних акцій, присвячених підтримці учасників АТО та вшануванню пам’яті загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

   Робота триває, розпочате сьогодні, стане продовженням завтрашнього дня. І лише тоді, як ми досягнемо непохитного утвердження єдності, сили духу та прагнення й віри у краще майбутнє, здійсняться усі наші мрії та сподівання. Єднання! Волі! Сили! Перемоги!

 

 

 

Заступник директора з ВР

ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 509 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz