Понеділок, 06.05.2024, 10:00
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Квітень » 19 » Колективні перегляди занять з народознавства
09:06
Колективні перегляди занять з народознавства

Колективні перегляди занять з народознавства

    З 08.04.16 по 14.04.16р  в ДНЗ № 5 «Калинонька» пройшли  колективні перегляди занять з народознавства.

      Народознавство виховує у наших малят моральні, патріотичні, естетичні, творчі задатки. Якщо враховувати виховну силу   народної казки, пісні, вишиванки, то вони є найважливішими засобами розвитку дитячої особистості. За допомогою етнографії можна закласти в майбутнє покоління чемність, відповідальність, доброзичливість.

    Інтерес дитини до минулого батьків, бабусь і дідусів, до народних традицій є могутнім чинником розвитку повноцінної соціальної особистості, з високими життєвими позиціями, духовними потребами. Бабусина казка, мамина колискова, дідусева сопілочка — це те, що залишилося у кожному з нас, що не тільки наповнює теплими спогадами про дитинство, але й формує стійкий зв'язок із рідним народом, його культурою.

   Таким чином, вихователі нашого садочка  під час колективних переглядів з народознавства навчали  дітей змалечку любити свій народ, свою Батьківщину, почуватися її часткою. На заняттях «На гостину до бабусі Одарки»., «Український віночок» в других молодших групах «Гномики» (Савкіна Н.М., ДеркачС.Є)та «Веселка»(КурятенкоС.В.,Євстаф’єва О.М.),  «Калина – рослинний символ України» в середній групі «Сонечко»(Кіршина А.В.,Іванченко О.П.), «Без калини нема України» в старшій групі «Ромашка» (Калашнікова Т.С.,Сайко Л.В.), «Подорож у минуле.»(Музкерівник Чиженко Л.М.) малюки мали змогу окунутися в атмосферу минулого  побуту, звичаїв, культури українського народу. В нашому садочку вже стало традицією на такі заходи одягати українське вбрання. Це сприяло естетичному піднесенню, прояву артистизму у виконанні своїх ролей. Вихователі груп вдячні батькам за активну  допомогу у приготуванні частування з українських страв .

   Для того щоб успішно розв'язати народознавчі завдання, педагоги використали цілий комплекс навчально-виховних заходів, що містить, зокрема, різні види творчості: вишиванки,  різьблення по дереву, гончарство, елементи обробки національного одягу, народну пісню, хоровод, гру, вірші, заклички, примовки, прислів'я та приказки, загадки, прикмети, легенди, повір'я. Саме під час заходів, у нерозривному взаємозв'язку, було  подано матеріал із різних розділів програми, а не тільки з народознавства за допомогою галузей народного словесно-поетичного, музичного, танцювального, драматичного мистецтва.

 

   Підготувала вихователь-методист Савкіна Н.М.

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 456 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz