Субота, 27.04.2024, 06:37
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Квітень » 12 » Дітям про надзвичайні ситуації
09:37
Дітям про надзвичайні ситуації

Дітям про надзвичайні ситуації

  «Що є найціннішим для людини?» - запитаєте ви. «Життя!»,  - почуєте у відповідь. Леонардо да Вінчі зазначав: «Пам'ятай! Життя є дар, великий дар.

   І той, хто його не цінує, його дарунка не заслуговує.» Саме тому, в Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7 питанню обізнаності правил безпеки в надзвичайних ситуаціях приділяється чимала увага.

   Вчителями початкової ланки, в рамках Тижня безпеки життєдіяльності «Цивільний захист – це не жарти, треба всім про нього знати!», проведено ряд заходів, спрямованих на роз’яснення основних правил безпеки, за умови дотримання яких життя людини буде в небезпеці.

    Найменшими, але не менш активними  під час проведення Тижня були учні 1 класу (кл. керівник Степанова Л.А.), які, маючи за плечима ще досить малий життєвий досвід, враховуючи свій вік, виявили цікавість щодо питання цивільного захисту.

   В класі, де навчаються найменші учні, 7 квітня було проведено гру-вікторину «Безпека людини в небезпечних та надзвичайних ситуаціях». Дві команди учасників «Пожежники» та «Рятівники» за допомогою казкової квітки з чарівними пелюстками пригадали правила безпеки, побували в різноманітних життєвих ситуаціях та разом знаходили вихід з них. Продовженням заходу було знайомство з найпростішими засобами особистого захисту та  наслідками стихійних явищ в природі. Діти розгадували загадки, пригадували казки, де порушення правил безпеки життєдіяльності призвело до «сумних» наслідків.

  Неодмінною складовою будь-якого заходу, метою якого є навчання, розвиток та виховання, є також зацікавлення учнів, адже саме під час гри діти згуртовуються, вчаться працювати в парах, групах, взаємодіяти та допомагати один одному, що так необхідно в повсякденному житті. Тож, діти зацікавлено грали в ігри: «Так чи ні?», «Оце я, оце ми, оце друзі всі мої!» та «Хоробрі пожежники». Із неабиякою цікавістю та захопленням учні приймали участь в естафетах.

  Формуючи світосприйняття дитини та бачення нею оточуючого світу, неодмінно слід враховувати вікові особливості, чому вчителем закладу приділена особлива увага, а також готовність, бажання та вміння опановувати матеріал з різних областей життя, яке є неоціненним скарбом для кожного з нас.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 370 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz