Середа, 01.05.2024, 10:33
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Березень » 23 » Акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти."
10:19
Акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

Акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

   22 березня цього року Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 гостинно відчинила двері працівникам Знам’янського МРВ  Управляння ДСНС України в Кіровоградській області, черговому караулу 18 державної пожежно-рятувальної частини м.Знам’янки, в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Рятувальниками  було проведено ряд заходів, спрямованих на ознайомлення з можливостями аварійно-рятувальної техніки, в ході яких учні пригадали правила безпеки поводження у різних надзвичайних ситуаціях із зразків друкованої продукції, мали змогу стати учасниками конкурсно-розважальної програми та отримати чудові призи.

    Інспектором ДПРЧ – 18 управління ДСНС України в Кіровоградській області Шмальком Ю. О. проведено роз’яснювальну роботу щодо напрямків діяльності  рятувальників, а також спільно з особовим складом чергового караулу на чолі з командиром відділення ДПРЧ – 18 Потальчуковим С.Г. та старшим пожежним-рятувальником О.Дерев’янком, продемонстровано застосування рятувальних приладів та правил безпеки життєдіяльності.

  Учні закладу познайомилися з роботою пожежного автомобіля та побачили роботу бійців і бойове розгортання. Оперативно-диспетчерська служба, отримавши умовний виклик, прибула до місця надзвичайної ситуації. Сурм сирен, поява пожежного автомобіля, гасіння умовної пожежі, евакуація потерпілого та надання першої невідкладної допомоги не залишили байдужими жодного з присутніх.

   Знайомлячись з правилами безпеки шляхом вивчення матеріалів інформаційних стендів, розміщених у приміщенні закладу, діти отримують теоретичні знання, а участь у подібних заходах доводить важливість дотримання правил безпечної поведінки та обов’язку кожного цінувати та берегти власне життя.

   Школярі мали змогу побачити засоби пожежогасіння в дії, серед яких  є лафетний пожежний ствол, яким укомплектована автоцистерна АЦ – 40.

     Слід зазначити, що, підсумовуючи усе побачене, можна зазначити, що успішне гасіння пожеж досягається завдяки боєздатній техніці, пожежно-технічному обладнанню, вогнегасячим і паливно-мастильним матеріалам та високому професіоналізму працівників рятувальної служби, які стоять на варті життя та безпеки населення.

     Захоплююче пройшла демонстрація роботи гідравлічних  ножиць , які застосовують для різки, розжиму та демонтажа металевих конструкцій при ДТП і завалах. З великою цікавістю в очах учні спостерігали за роботою пневматичної подушки, важкопідйомність якої дорівнює 68 т., а також долучилися до демонстрації можливостей даного рятувального засобу.

     Зустріч, яка розпочалася евакуацією, докладом вчителя Захисту Вітчизни Сидоренка В.В. про кількість евакуйованих директору школи, привітанням з працівниками рятувальної служби, а згодом продовжилася пізнавально-розважальною програмою, насамкінець завершилася фотом на згадку, нагородженням переможців конкурсів «Бойовка» (одягання бойового одягу), «Влуч у ціль»,  «Пожежний рукав» та «Протигаз» інформаційно-пізнавальними буклетами, а також словами вдячності  організаторам та учасникам акції.

   Особливі слова подяки пролунали на адресу начальника Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області полковнику служби цивільного захисту Віталію Григоровичу Миронюку, начальнику ДПРЧ – 18 Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області майору служби цивільного захисту Пшеничному Дмитру Валентиновичу, начальнику Знам’янського міськрайонного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області майору служби цивільного захисту Владиславу Сергійовичу Ларіонову та директору загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Раїсі Олександрівні Корж за підтримку та сприяння в проведенні акції.

   Теплі слова побажання міцного здоров’я, особистого щастя, достатку і злагоди стали завершальним акордом  у проведенні акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

 

Заступник директора з ВР

 ЗШ І-ІІІ ступенів № 7 Попова Т.М.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 422 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz