Субота, 27.04.2024, 07:06
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 23 » Позакласний захід «Герої не вмирають»
12:15
Позакласний захід «Герої не вмирають»

Позакласний захід «Герої не вмирають»

      20 лютого трагічна дата в історії, наша незалежна Україна відзначає другу річницю Революції Гідності. З честю і гідністю педагоги   Знам’янської  ЗОШ І-ІІІ  №7 вчитель української мови та літератури Ніколаєнко І.Є. та педагог-організатор Хрипта О.М. підготували та провели 19.02.2016 року  позакласний захід «Герої не вмирають». Герої не вмирають, бо гинули за честь, за волю за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі; за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

 

«І на оновленій землі,

Врага не буде супостата.

А буде син і буде мати,

І будуть люди на землі.»

 

    Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це незламність Байди і крилаті козацькі «чайки». Це гарячі серця січових стрільців та самовіддана боротьба воїнів УПА, це найтрагічніша  сторінка нашої історії – бій під Крутами, де загинули наймолодші. За волю та за долю України боролися століття і віки,  віддавали своє життя без вагань.

    Здавалось би, доля нарешті подарувала нам унікальну можливість стати незалежною Європейською державою, але історія повернула ще одні Крути. Ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни. Нація потребувала активності, єдності, самопожертви.  І знову молодь, студенти, школярі вийшли на майдан, щоб довести усьому світу: Хто такі є українці, як ми можемо берегти свою свободу.

    На наших урочистостях був присутній учасник усіх подій, які відбувалися на Майдані Незалежності у м. Києві - Сидоренко Андрій Андрійович. Завдяки його розповіді, учні змогли відчути весь жах і біль, зрозуміти трагедію, яка спіткала Героїв Майдану. Діти висловили свою вдячність за те що Андрій Андрійович завітав до нашої школи.

    2014 рік найтяжчий для України за роки незалежності. У боротьбі за краще європейське майбутнє наш народ зустрівся з агресією Росії. Вона анексувала Крим, а зараз веде неоголошену війну на сході нашої Батьківщини. Тисячі патріотів держави, які зараз знаходяться на передовій, в тому числі й багато наших односільчан – захищають від терористів єдину, неподільну, Соборну Україну.

   На початку заходу лунала «Молитва за Україну» яку виконували учні 5 класу. Діти декламували вірші, учениця 7 класу Севенюк Діана виступила з власним віршем «Ми єдині», співали пісні. Педагогічний колектив з учнівською молоддю 5-11 класів заспівали гімн «Ще не вмерла Україна».

   На заході присутні згадали усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Бо тільки пам'ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

   На знак вшанування світлої пам’яті про  тих, хто загинув у боротьбі за створення своєї незалежної держави, увійшовши  у безсмертя, діти виклали надпис із маленьких свічок «Героям Слава» й у жалобі схилили голови і пом’янули хвилиною мовчання.

Незабутим буде Кожен із Героїв,

Забутим буде, лише слово «Війна»!

Учні та педагогічний колектив бажає всім світлих днів. У мирі, в злагоді, добрі, жити на нашій рідній землі!

Борітеся…поборете!

Встане Україна і розвіє тьму!

Ми виграєм війну!

Ми переможемо, бо ми – українці.

Слава Україні! Героям Слава!

 

Вчитель української мови

 та літератури

 Ніколаєнко І.Є

 

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 389 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz