П`ятниця, 03.05.2024, 04:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 11 » Тиждень сприяння здорового способу життя
13:29
Тиждень сприяння здорового способу життя

ДНЗ №3 «Івушка»
Старша логопедична група №3 «Веселка»


     Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності: «Здоров`я мати – вік біди не знати»


     Здоров’я людини – це запорука її актив¬ної життєдіяльності, самореалізації, розвитку власного творчого потенціалу. Тому формування, збереження, зміцнення та відновлення здоров’я молодого покоління, убезпечення його життєдіяльності – одне з основних завдань держави. Передусім, воно актуалізується на рівні дошкільної освіти, оскільки негативний екологічний стан навколишнього середовища, недостатня ефективність системи охорони здоров’я, зниження життєвого рівня більшості родин провокують погіршення стану здоров’я дітей від самого їх народження. Дошкільний вік – важливий період, коли формується особистість і закладаються основи досвіду безпечної життєдіяльності, здорового способу життя. Дошкільники за своїми фізіологічними особливостями не можуть самостійно визначити міру небезпеки, тому на дорослих покладена місія їхнього захисту. Дітям необхідно допомога - ти уникнути пошкоджень, виховувати звичку правильно користува- тися предметами побуту, вчити поводитися у природі, на вулиці, вдома; доцільно прищеплювати навички поводження в ситуаціях, що можуть супроводжуватися травмами, ознайомлювати з різноманітними небезпеками.
      В рамках нашої групи весь тиждень був присвячений здоров`ю та його зміцненню і в цьому нам допомагав «хлопчик Пустун».
      Розвиток мовлення і культура мовленнєвого спілкування
     «Здоров`я – це скарб збережімо його»
     «Прийшов Зайчик і попередив про біду. В країні Ледарії мешкає Пустун і зовсім не дбає про здоров`я, йому треба допомога. Діти вирушили в подорож до хлопчика. У тій країні мова йшла про будову тіла і про те як дбати про своє тіло (гімнастика для очей, дихальна гімнастика, масаж вух, масаж пальців, фізкультхвилинка  для ніг). 
     Хлопчика Пустуна ми запросили до нас і він наступного ранку прийшов до нас на малювання. Бесіда йшла про кольори та їх вплив на здоров`я. «Від гармонії кольорів до здоров`я дитини»
     Хлопчику дуже сподобалося і він залишився у нас. Наступного ранку ми на математиці теж вели розмову про здоров`я. Потім у нас було комбіноване заняття ліплення – аплікація. Ми вирушили у країну Здоров`я разом із   Пустуном, провели бесіду про користь і шкоду і Пустун вирішив ніколи більше не повертатися у Ледарію, а щоб йому не було сумно ми зліпили для нього друзів і всі вони разом залишилися у країні Здоров`я. А ми повернулися у дитячий садочок і продовжили отримувати знання про здоровий спосіб життя.
     Займалися фізкультурою, діти з великим задоволення робили всі фізичні вправи. Також у нас було заняття грамота і ми його, як підсумкове заняття тижня теж присвятили темі здоров`я.

 

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 411 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz