П`ятниця, 26.04.2024, 08:22
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 16

В дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" дитяча гра є діяльністю, спрямованою на орієнтування в предметній і соціальній дійсності, в якій дитина відображає враження від їх пізнання. Мати дитинство - це передусім мати право на розвиток власної ігрової діяльності, яка є важливою складовою дитячої субкультури. Водночас гра є могутнім виховним засобом, у ній, за словами К.Ушинського, реалізується потреба людської природи. У системі навчання і виховання дошкільників активно використовуються дидактичні (навчальні) ігри, які розвивають спостережливість, уяву, пам'ять, мислення, мовлення, сенсорні орієнтації дітей у розмірах, формах, кольорах, максимально задіюють інтелектуальний потенціал у пізнанні світу і себе.

Логічне мислення формується на основі образного і є вищою стадією розвитку дитячого мислення. Досягнення цієї стадії - тривалий і складний процес, тому що повноцінний розвиток логічного мислення вимагає не тільки високої активності розумової діяльності, але й узагальнених знань про загальні й істотні ознаки предметів й явищ дійсності, які закріплені в словах. Не слід чекати, коли дитині здійсниться 14 років і він досягне стадії формально - логічних операцій, коли його мислення здобуває риси, характерні для розумової діяльності дорослих. Починати розвиток логічного мислення треба в дошкільному дитинстві.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 394 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.07.2015 | Комментарии (0)

В дитячому садочку №3 "Івушка" кожен день починається з ранкової гімнастики. Ось і діти старшої групи №5 "Золота рибка" з задоволенням виконують комплекс вправ з килимком-парашутом. Виконання вправ на відкритому повітрі сприяє загартуванню організму. Заняття ранковою гімнастикою виховує дисциплінованість, організованість, привчає дотримуватись режиму дня, сприяє виробленню й інших корисних звичок.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 429 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.07.2015 | Комментарии (0)

Ліплення - це створення обємних і рельєфних образів із таких пластичних матеріалів як пластилін, тісто, глина, віск. Робота з пластиліном – заняття не тільки цікаве, але надзвичайно корисне для дітей дошкільного віку.

Ось і діти старшої групи №5 "Золота рибка" ДНЗ №3 "Івушка" з задоволенням працювали над створенням кумедних чоловічків. В процесі лiплення здійснюється розвиток дрібної моторики рук, розумової активності, творчості, художнього смаку.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 437 | Добавил: znamosvita | Дата: 16.07.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz