Понеділок, 29.04.2024, 15:26
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Лютий » 27 » Методичне об'єднання завідувачів і методистів ДНЗ
17:30
Методичне об'єднання завідувачів і методистів ДНЗ
19 лютого в ДНЗ №8 "Світлячок" (завідуюча Клименко С.Г.) відбулося методичне об'єднання завідуючих і методистів дошкільних закладів міста за проблемою "Зміст та умови оптимізації педагогічної діяльності в ДНЗ згідно нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти". В ході проведення МО для його учасників була підготовлена доповідь "Сучасні підходи до навчально-пізнавальної діяльності в дошкільному закладі", з якою виступила методист ДНЗ №8 Кучаєва В.В. В доповіді вона зазначила, що зміни, які відбуваються в національній системі освіти і в дошкільній ланці зокрема, регулюються основними положеннями Конституції України, Законами України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", Базовим компонентом дошкільної освіти, Державною базовою програмою розвитку дитини "Я у Світі" та іншими чинними програмами. Сучасна освіта – це освіта для конкретної людини і людства загалом. Тому першорядним завданням педагогів ДНЗ є створення умов для формування творчої життєво компетентної особистості, здатної реалізувати свій потенціал у сучасному суспільстві, здійснення переходу до особистісно-орієнтованого розвитку, навчання та виховання кожної дитини. Саме інтегрована освіта здатна сформувати у сучасного дошкільника дитячий світогляд як систему поглядів на довкілля та власне "Я", сприяти утворенню в його свідомості цілісної картини світу, становлення дитини як активного суб'єкта життєдіяльності, носія різноманітних форм активності та видів діяльності, компетентної особистості.

Учасники методичного об'єднання переглянули інтегроване заняття "Мандруємо в морські глибини", яке було проведено в старшій групі молодими вихователями Бойко К.В. та Оврас В.М. Вся підготовка до заняття здійснювалася за методом проектів, тому діти отримали грунтовні знання про різноманітний підводний світ. В процесі самого заняття було використано багато різноманітних дієвих методів і прийомів: мультпрезентація слайдів про мешканців морів, відеофільм про життя дельфінів, дослід з піском, драматизація, художнє слово, виконання таночку, пісні про море, ігрова діяльність, виконання різноманітних завдань Золотої рибки (В. Оврас), а також використання інноваційної технології "Сендплей" розширили та поглибили знання дітей про морських мешканців та життя підводного світу. Чудове панно "Підводний світ" майстерно створене творчою групою дошкільного закладу, екологічна спрямованість окремих структурних частин заняття (діти рятували золоту рибку, дельфінчика, очищали морське дно, очищали за допомогою піску воду) мали велику емоційну та соціально-моральну цінність для дітей. Створена в кінці заняття на креативній дошці "Чарівне скло" картина з використанням кольорового піску, камінців, мушлів підсилила враження дітей про морську подорож і надихнула на нові пошуки та відкриття.

Дидактичні матеріали, представлені на виставці посібників, підтвердили, що педколектив ДНЗ втілює в роботу інноваційні технології і передовий педагогічний досвід. Проведена на МО робота дістала схвальну оцінку колег завідуючих і методистів дошкільних закладів міста та керівника МО методиста з дошкільної освіти міськво Скляровської Л.Д.
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 1074 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz