Понеділок, 29.04.2024, 20:44
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Січень » 25 » "Пам'ять душі…"
10:40
"Пам'ять душі…"
Час так швидко плине – забувається історія. Треба! Треба розповідати дітям про героїзм, доблесть, патріотизм і відвагу тих, кого з нами нема. Це ніколи не пізно. А напередодні 68-ї річниці визвольного партизанського руху на Україні викладачами Будинку дитячої та юнацької творчості проведено бесіди¸ розповіді про історію партизанського руху на Знам'янщині.

Війна в тилу Вермахта – це партизанська війна. І почалася вона в наших місцях з висадки десанта, який загинув. Завданням цього десанту було організувати та очолити в тилу ворога партизанський рух.

Більшість дітей здивованими очима сприймали цю інформацію. Діти задавали багато запитань, відповіді на які зрозумілі старшому поколінню, а сучасним дітям довелося детально розповідати, наводити різні порівняння та приклади.

Щоб вшанувати пам'ять загиблої десантної групи - відвідали військове кладовище. Вихованці керівників гуртків Цатурян С.В., Кондратьєвої С.І., Ніклонської Ж.П., Дордюк С.М., які поклали квіти на три символічні могили О.Н.Муханова, Б.І.Сандлера та М.П.Приходько. Довго ще стояли під розкішними дубами та слухали про нікому досі невідоме з життя партизанів Чорного лісу.

Як жили, як воювали, як доля розпорядилася чи вижити, чи загинути. Діти уважно слухали, запитували, роздивлялись списки загиблих і один одному говорили: "Дивись, цьому – 19, а цьому – 20… Боже! Так вони ж і не жили, такі молоді загинули, як сумно".

Вірші про фронтові будні, хвилина мовчання завершили зустріч дітей з історичним минулим, людей, які сіяли і захищали вічне. Вони зробили крок у безсмертя – ось основна мета проведеної роботи. Ми не маємо права не говорити, не нагадувати, не шанувати, не пам'ятати із покоління в покоління.

Найкращим пам'ятником загиблим – є пам'ять в душах людських!
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 512 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz