Понеділок, 29.04.2024, 13:49
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2012 » Грудень » 10 » Методичне об'єднання логопедів
15:46
Методичне об'єднання логопедів
29 листопада 2012 року вчителі-логопеди міста, а саме: В.Бондаренко, І.Федунець, О.Голованова, В.Лантух, О.Угренович, В.Філіпова зібрались на методичне об'єднання логопедів (керівник: Білоконь Н.) в дошкільному навчальному закладі №8 "Світлячок" (зав. Клименко С.Г.), для ознайомлення з роботою своєї колеги Л.Ладожинської. Тема методичного об'єднання була: "Специфіка проведення індивідуальних занять з постановки та автоматизації звуків".

Заняття було проведено на високому методичному рівні, використовувались індивідуальні методи та прийоми корекційно-виховної роботи.

Виготовлено багато посібників, використовувався різноманітний наочний матеріал, ляльковий театр, ТРВЗ. Використовувався один із головних принципів у логопедії – підхід до мовленнєвих порушень із позиції зв'язку мовлення з іншими сторонами психічного розвитку.

Заняття проходило в ігровій формі. Гра допомогла легше запам'ятати те, що цікаво. Гра вмикала увагу, розвивала пам'ять, дала можливість легко переключатись з одного виду діяльності на інший.

В гості завітав казковий персонаж "лисичка-сестричка", якій дитина показувала свої знання та уміння.

У роботі з дитиною враховувались її індивідуальні особливості. Завдяки ефективності корекційно-логопедичної роботи – дитина закріпила правильну артикуляцію звука [с], автоматизувала звук в складах, словах, реченнях, фразовому мовленні. У неї розвивались фонематичні процеси, граматично правильне мовлення, логічне мислення, збагатила словник.

До заняття була підготовлена виставка методичних посібників, виготовлених руками логопеда та вихователів групи. Виставка була різноманітною в процесі її підготовки використовувались інноваційні методи логопедичної роботи.

Доповідь на тему: "Специфіка проведення індивідуального заняття з постановки та автоматизації звуків" (Ладожинська Л.) – була змістовна, розкривала теоретичні та сучасні технології та методи в роботі логопеда.

Учасники методичного об'єднання дали високу оцінку переглянутої роботи.
Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 760 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz