Середа, 24.04.2024, 14:52
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 515 516 517 518 519 ... 620 621 »

З 13 по 17 жовтня в ДНЗ №7 "Козачок" пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності на тему "Захист людини у надзвичайних ситуаціях".

16 жовтня в закладі пройшов єдиний день Цивільної оборони. Малята в грі закріпили правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, цікаво пройшла й зустріч з працівниками Червоного Хреста, також малята закріпили правила поведінки під час евакуації та практичних занять.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 441 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 17.10.2014 | Комментарии (0)

Щороку в Україні від надзвичайних ситуацій (стихійних лих, транспортних аварій, аварій на виробництві, утоплень і отруєнь) гине більше 70 тис. осіб.

Надзвичайна ситуація — це порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об'єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом, епідемією, великою пожежею, застосовуванням засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних витрат.

Кожна людина має право на захист свого життя і здоров'я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха.

Цивільна оборона України — це державна система органів управління, сил і засобів, для організації і забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.

Завданням Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему "Захист людини у надзвичайних ситуаціях" та проведення Дня цивільної оборони, які пройшли у Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4, було вироблення навичок збереження власного життя та здоров'я у надзвичайних ситуаціях, правил надання першої медичної допомоги, вмінням користуватися сучасними видами зброї, користування протигазом та ватно-марлевою пов'язкою, ознайомлення учнів з системою оповіщення та діями під час сигн ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 490 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 17.10.2014 | Комментарии (0)

В Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №7 з 13.10 по 17.10 триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності "Захист людини в надзвичайних ситуаціях". Тиждень наповнений різноманітними заходами: інформаційними повідомленнями "Школярам про ЦЗ", тренінгами, практичними показовими заняттями, годинами спілкування, бесідами, конкурсами, спортивно-військовими змаганнями "Рятівник", вікторинами "Цивільна оборона – добрі знання, швидка дія, право на життя" тощо. Всі сплановані заходи мають адаптаційно-пропагандистську спрямованість.

З цією ж метою всім учням школи було роздано брошури "Це потрібно знати юнацтву", які допоможуть їм зорієнтувати в будь-якій життєвій непростій ситуації.

За сприянням департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, відділу освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради учні та педагоги мали змогу переглянути фільм "Варто знати кожному", під час якого наглядно ознайомилися з порядком дій у надзвичайний ситуаціях.

Для учнів початкових класів була організована зустріч з інспектором Знам'янської пожежно-рятувальної частини Шмальком Ю.О., який в доступній формі про причини виникнення пожеж та їх профілактику.

В рамках Тижня було проведено День цивільного захисту, який був насичений практичними заходами: учні 10 класу разом із вчителем Захисту ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 562 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 17.10.2014 | Комментарии (0)

В Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему "Захист людини у надзвичайних ситуаціях". Проблемами збереження власного життя та здоров'я, набуття навичок вчасної допомоги постраждалому, вміння правильно поводитись у надзвичайних ситуаціях в наш час переймаються всі, від молодших до старших учнів. А отже знання, які діти отримують під час заходів Тижня, надзвичайно необхідні в цей непростий час.

Тиждень розпочався лінійкою "Захист людини у надзвичайних ситуаціях". Учнів познайомили з переліком надзвичайних ситуацій, небезпечними факторами кожної з них, основними діями під час евакуації з приміщення школи, можливістю використання шкільного підвального приміщення.

Молодші школярі (учні 1-4 класів) вивчали індивідуальні захисні засоби, відпрацьовували їх застосування, а також тренувалися дисципліновано виконувати команду "Евакуація". Учні, незважаючи на те, що ще досить маленькі, зосереджено слухали вчителів, швидко шикувалися для виходу із класу, слухняно поводили себе за межами шкільного приміщення.

Учні і вчителі повторили необхідні знання, які триматимуть на озброєнні, але мають надію, що вони не знадобляться ніколи.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 382 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.10.2014 | Комментарии (0)

В рамках заходів проведення обласного Тижня знань безпеки життєдіяльності, обов'язковим елементом є проведення Дня Цивільного захисту. Саме сьогодні, 15 жовтня в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №6 і відбувся таких важливий комплекс заходів.

Стартом у навчанні і відпрацюванні навичок щодо заходів безпеки під впливом небезпечних факторів та вміння діяти в надзвичайних ситуаціях стала загальношкільна лінійка "Захист людини у надзвичайних ситуаціях". Так склалося, що ми живемо в дуже неспокійні часи. Для того, щоб наше життя гарантувало безпеку та комфорт, дітям були запропоновані рекомендації, які можна використати щоб убезпечити себе від надзвичайної ситуації в реальному житті.

Протягом дня учні школи відпрацювали дії за сигналом оповіщення "Повітряна тривога". Свої вміння показали старшокласники у військово-спортивній естафеті. Всі школярі побачили, як правильно надати першу долікарську допомогу, вдягти протигаз та користуватися індивідуальними засобами захисту.

Всі класи виготовили колажі щодо небезпеки в надзвичайних ситуаціях. Діти, далекі від усвідомлення реальних небезпек, тому на дорослих покладається важлива місія не лише гарантувати, а й навчити своїх дітей бути обачнішими та обережнішими. Хай мир і щастя будуть супутниками нашого життя!

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 572 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.10.2014 | Комментарии (0)

14 жовтня відзначається День українського козацтва. Традиційно цей день співпадає з православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, з яким пов'язана дуже цікава легенда, коли Богородиця з'явилася перед людьми.

За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячий молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

В Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 з нагоди шанованого свята було проведено спортивно-розважальні змагання між учнями 4-А та 4-Б класів. Маленькі козачата вправно та весело проходили естафетні етапи, демонструючи неабияку спритність, силу та розум. Діти вміло впоралися з усіма завданнями козацької естафети. Але сили виявилися рівними і в запеклій боротьбі команди вибороли бойову нічию. Учні виправдали нації вчителів та глядачів і довели, що вони є нащадками славних українських козаків.

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 405 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.10.2014 | Комментарии (0)

Осінь нас звеселяє теплими днями. Та не варто забувати про примхливість природи: сьогодні сонячно та тепло, а завтра можуть настати холоди та дощі. Колектив Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 продовжує роботи по утепленню шкільних приміщень. Працівники школи виконують закриття щілин монтажною піною та заклеюють вікна у класах і коридорах.

Отже під час навчально-виховного процесу буде тепло.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 336 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.10.2014 | Комментарии (0)

27 вересня – День дошкілля, день працівників дошкільних установ. Дошкільна освіта є першою ланкою в отриманні базової освіти кожної дитини. 5 жовтня – День працівників освіти. Ці два значимі для нас свята педагогічний колектив ДНЗ №2 "Теремок" відзначив Днем професійної майстерності "Про красу професії – вихователь".

Взяли участь у святі 12 педагогів. І молодші групи: гр. "Карапузи" - Мороз Л.В., гр. "Ромашка" - Ксьондзик І.І., гр. "Сонечко" - Цвіркун В.В., гр. "Їжачки" - Ожищенко І.В.; ІІ молодші групи: гр. "Гномики" - Коханевич А.О., гр. "Калинка" - Жук О.В.; середні групи: гр. "Яблучко" - Скорик Л.В., гр. "Полуничка" - Аністратенко Н.О., гр. "Капітошка" - Татаріна С.М.; старші групи: гр. "Живчик" - Рева О.В., гр. "Пізнайки" - Коломієць Ю.В., гр. "Бджілка" - Пастухова Л.А. В журі були: методист з дошкільного виховання Л.Скляровська, завідувач ДНЗ №2 "Теремок" О. Мазур, вчитель – логопед ДНЗ №2 "Теремок" В. Бондаренко. Ведучою на святі була вихователь – методист ДНЗ №2 "Теремок" С. Чуракова.

Учасники брали участь у 4 конкурсах. І конкурс "Питання – відповідь" (питання задавались усім учасникам по програмі "Дитина". За кожну правильну відповідь учасник отримував фішку). Доречно за ... Читати далі »

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 563 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 14.10.2014 | Комментарии (0)

Традиційно на початку жовтня в навчально – виховному комплексі "Знам'янська загальноосвітня школа I–III ступенів №2 - ліцей" стартували щорічні акції "Три овочі" та акція "Милосердя". Цього року умови цих акцій були змінені, тому що допомогу надавали бійцям-землякам в зону АТО.

Учні нашої школи активно долучилися до заходів, спрямованих на підтримку і допомогу воїнам, які знаходяться в зоні бойових дій.

Вихованці 1 – 11-х класів разом з батьками та вчителями приносили до НВК овочі, фрукти, ковдри, теплі речі (куртки, светри, штани, шапки), усе, що могли, адже розуміють – на Сході йде справжня війна.

Діти кажуть, що переживають за кожного бійця, пишаються ними і хочуть їм хоч чимось допомогти. Їдальня НВК (приватний підприємець Галина Козленко) також долучилась до благодійної акції. Наші вмілі кухарі напекли для захисників біля 130 пиріжків.

8 жовтня учні 10 – х, 11 – х класів разом з вчителем історії і правознавства Філіповою С. М. відвезли зібрану гуманітарну допомогу воякам у військову частину с. Канатове для подальшого транспортування в зону АТО. Друга частина гуманітарного вантажу з НВК відправлена до військової частини 10 жовтня за сприяння приватного підприємця Віталія Щурова.

Для підтримки духу, почуття ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 497 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.10.2014 | Комментарии (0)

Красива осінь вишиває золотом клени, яскраве сонечко дарує нам своє осіннє тепло, а учні НВК "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей" отримали велику кількість позитиву та гарного настрою від талановитих артистів Кіровоградської обласної філармонії на чудовому концерті, який відбувся 9 жовтня 2014 року в стінах рідного навчального закладу.

Це було справжнє свято з гарними піснями та веселими розвагами.

Чарівна посмішка і веселі конкурси ведучої Анни Тишкус покращили всім настрій, а особливо хлопцям, які були захоплені вродою молодої ведучої.

Серця дівчаток та жінок зачарували гарними піснями яскравий Ярослав Страшной та перспективний молодий соліст Владислав Найда.

Торкнулися душі кожного глядача в залі рядки вірша "Чи знаєш, що ти людина?", який декламувала Олена Лебеденко.

Незабутніми залишаться і запальні мелодії попурі у виконанні Олени Фурманової на її чарівній скрипці, і веселі пісні яскравої й енергійної солістки Світлани Пляки: "Эй, моряк" та "Верба", і якісна творча робота звукорежисера.

Всі глядачі у єдиному запалі підтримали думку, що "Українському роду-нема переводу" і, що страви українські – найкращі у світі, а особливо "Варенички у сметані", ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 506 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.10.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz