Четвер, 25.04.2024, 14:22
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 490 491 492 493 494 ... 620 621 »

15 лютого відзначають скорботний День пам'яті воїнів-афганців. Щороку ми шануємо пам'ять тих, хто поліг на афганській землі, дізнаємось про героїв цієї страшної війни. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями. Вони вірили, що виконують інтернаціональний обов'язок.

В Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 пройшов виховний захід "Війна в Афганістані", який провели бібліотекар міської бібліотеки №1 Алефірова Світлана Михайлівна та педагог-організатор Осіпова Г.А. Учні 5-6 класів дізналися про героїв-інтернаціоналістів міста Знам'янка, про труднощі військових дій у чужій країні, про тривогу та трагедію сімей воїнів.

Афганська війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу. "Немає більшої любові, ніж та, коли положиш душу свою за друзів своїх", – говориться в Євангелії.

Ти – вічний біль, Афганістан, ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран в борні жорстокій
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей...

Афганська війна тривала 10 років. І через неї пройшли майже 700 тисяч чоловік. І серед них – більше 160 тисяч – українці. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них – 12 українцям. 15 тис ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 389 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Для учнів 9-11 класів навчально-виховного комплексу 11 лютого 2015 року організовано та проведено практичні заняття з питань надання домедичної допомоги потерпілим у разі виникнення надзвичайної ситуації. Досвідчений лікар-травматолог і хірург Михайло Олексійович Крук розповів старшокласникам про специфіку надання першої допомоги при переломах, вивихах, ранах різних типів, опіках та обмороженнях. Заняття було дуже інформаційно насиченим і цікавим для підлітків.

Під час другої половини занять з учнями працював інспектор ДПРЧ-18 Управління ДСНС України у Кіровоградській області лейтенант служби цивільного захисту Юрій Олексійович Шмалько. Спеціаліст надав підліткам детальну інформацію щодо дій при виникненні надзвичайної ситуації, а також узагальнив правила пожежної та техногенної безпеки. Старшокласники переглянули навчальний фільм зазначеної тематики, який ще раз підтвердив істину: порятунок людини - в її руках.

Категория: НВК №2 | Просмотров: 412 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

12 лютого 2015 року в навчально-виховному комплексі відбувся позаплановий день цивільного захисту. Працівники НВК разом з дітьми взяли участь у проведенні навчань з цивільного захисту, відпрацювавши необхідні дії у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Все відбулось достатньо швидко і злагоджено, але в очах дітей ми, дорослі, читали беззвучне питання: "Невже це може статись насправді?"

Отже, хай все буде добре! Боже, бережи наших дітей і Україну!

Категория: НВК №2 | Просмотров: 404 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

12 лютого 2015 року в ДНЗ №6 "Сонечко" відбулось методичне об'єднання вихователів груп дошкільного віку ДНЗ м.Знам'янки на тему "Ефективність фізкультури в ДНЗ завдяки системності".

На методичному об'єднанні були присутні: методист міськвно Скляровська Л.Д., керівник – Довгалевська С.А., вихователі дошкільних закладів міста. У рамках методоб'єднання вихователь ДНЗ Акіменко Т.Г. запропонувала увазі колег переглянути заняття з ігрового стретчингу "Подорож гномів" та переконатися в тому що, лише за умови системного проведення занять з ігрового стретчингу з дітьми та дотриманням відповідних норм можна досягти успішних результатів. Найбільша привабливість ігрового стретчингу для дітей полягає у виконанні фізичних вправ на розтягнення під час слухання казки та музичний супровід. Стретчинг є одним із найефективніших методів попередження травм, підтримання рухливості, зняття перевантаження, а також підвищення працездатності. Дошкільнята з цікавістю виконують рухи. Кожна вправа ігрового стретчингу передбачає втіленню дитиною якогось образу, сприяє розвитку її акторських та творчих здібностей, дошкільнята набувають нового рухового досвіду, що дозволяє їм почуватися сильнішими, впевнішими, у них підвищується опорність організму до різних захворювань.

Стретчинг - самоманіполювання тілом у повільному темпі, розкріпачує дітей, робить їх відкритими, життєрадісними.

Категория: ЗДО №6 | Просмотров: 474 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Частина України охоплена військовими діями та терористичними актами. Життя дітей і дорослих залежить від своєчасних та правильних дій під час надзвичайної ситуації. Представник Служби порятунку Шмалько Юрій Олексійович детально розповів учням про сучасні небезпечні ситуації та правильні дії для збереження життя та здоров'я. Учні дізнались та повторили способи оповіщення та евакуацію населення при виникненні надзвичайної ситуації, вивчали види укриттів та вірні дії під час обстрілу чи бомбардування. Також дізнались учні про сучасні види маскування вибухових речовин, небезпеку незнайомих предметів та наслідки необережності.

Лікар-травматолог Буйлук Сергій Володимирович провів лекцію з учнями та педагогічними працівниками школи на тему "Травмування під час військових дій та долікарська допомога". Слухачі повторили, дізналися та відпрацьовували практичні навички надання першої допомоги під час переломів, небезпечних видів кровотеч, опіків, зупинки серця, втрати свідомості.

Про небезпечні випадки враження струмом, правила безпечної експлуатації електроприладів, постійну обережність в межах електромережі та можливого обриву присутні дізналися від інженера-енергетика міського відділу освіти Шушпана Володимира Петровича.

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 406 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

Зима – весела та радісна пора року, яку з нетерпінням чекають всі діти. Особливо, коли випадає сніжок і можна зліпити снігову бабу, покататися на санчатах, поковзатися на льодяних доріжках.

В ДНЗ №8 малеча дуже любить зимові прогулянки, адже вони не тільки розважальні, а й корисні для здоров'я. Активний руховий режим, рухливі ігри, посильна праця, перебування дітей на свіжому повітрі, гарний настрій і задовелення від прогулянки сприяють повноцінному фізичному розвитку дітей.

Діти нашого садочка люблять не тільки розважатися взимку, а й працювати: підкидати сніг під дерева, збирати гілочки, підгодовувати пташок, будувати годівнички (з пластикових пляшок, коробок з-під цукерок і т.п.), допомагати дорослим чистити від снігу доріжки, майданчики та ігрове обладнання. Крім цього, на прогулянці малята дуже люблять спостерігати: які пташки прилетіли до годівнички, кому належать сліди на снігу, досліджувати властивості снігу, спостерігати за улюбленецею дітлахів – собакою Сонькою. Така діяльність на прогулянці допомагає розвинути у дітей пізнавальний інтерес, виховує їх працьовитими, відповідальними, формує основи екологічно доцільної поведінки.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 343 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

Цьогорічні події в Україні змінили кожного з нас і не залишили байдужими свідомих громадян. Допомога і підтримка українським військовим потрібна постійно і вимагає від нас, пересічних громадян, постійної уваги. Педагоги, батьківська громада та учнівські колективи всіх навчальних закладів нашого міста вже неодноразово організовували волонтерські акції на підтримку воїнів АТО. У зв'язку з подіями в країні робота в цьому напрямку триває.

Так, 11 лютого 2015 року в Центрі дитячої та юнацької творчості був організований та проведений спільний благодійний концерт "З Україною в серці" загальноосвітніх шкіл міста, Центру дитячої та юнацької творчості, за підтримки громадської організації "Майдан", під час якого відбувалась благодійна акція "Допоможи солдату" - збір благодійних коштів для воїнів, які перебувають в зоні АТО.

Кожна школа представила свої найкращі вокальні та хореографічні номери. Лунали пісні "Не отнимайте солнце у детей" , "Зажгите свечи", "Повертайся живим", "Пісня солов'їна", "Це моя земля", "Рідний край", "Воины света" у виконанні учениць загальноосвітніх шкіл міста № 1,3,4,6,7, НВК "Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 - ліцей" та вихованок ЦДЮТ. Яскраві хореографічні композиції були представлені хореографічними колективами Центру дитячої та юнацької творчості: "Екстраверт", "Перлина", "Сузір'я", "Любава" та хореографічного колективу "Конфетті" загальноосвітньої школи І-І ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 433 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

10 лютого 2015 року в ДНЗ №6 "Сонечко" пройшли навчання з ЦЗ. Ю.Шмалько ознайомив працівників ДНЗ з засобами індивідуального захисту органів дихання. Ознайомив з правилами поводження під час перебування в захисних спорудах та бомбосховищах. Розповів про дії працівників під час обстрілів, повітряних атак, збройних нападів. Працівники закріпили знання про поводження з вибухонебезпечними предметами. В ДНЗ були відпрацьовані дії за сигналом оповіщення та інформування про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій. І діти, і працівники під час евакуаційних заходів діяли злагоджено.

Категория: ЗДО №6 | Просмотров: 402 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Питання цивільного захисту досить актуальне і має велике значення в умовах теперішнього часу. Так, працівники та вихованці ДНЗ №7 "Козачок" активно включилися в вивчення та пропаганду серед батьків дій населення в надзвичайних ситуаціях. В закладі разом з представником "Служби порятунку" Шмалько Ю.О. були проведені як теоретичні так і практичні заняття з працівниками та вихованцями. Під час занять усі присутні мали змогу переглянути фільм "Варто знати кожному".

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 364 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

10 лютого 2015 року на базі ЗШ І-ІІІст.№7 відбулось засідання педагогів школи із завідуючою міським психолого-педагогічним кабінетом Білоконь Н.В. у формі "Круглого столу". Тема засідання: "Соціальна адаптація дітей з особливими освітніми потребами".

Вчителі школи одержали кваліфікаційні консультації про роботу з дітьми з особливими освітніми потребами та методичну допомогу під час вирішення тих чи інших питань.

Надія Володимирівна Білоконь надала ряд дієвих пропозицій, перевірила документацію, побувала на уроках окремих вчителів, що надають освітні послуги дітям з особливими потребами.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 377 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz