Середа, 24.04.2024, 16:36
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 478 479 480 481 482 ... 620 621 »

Спорт стає засобом виховання тоді,
коли він є улюбленим заняттям кожного.
В.О.Сухомлинський

В дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" в І молодшій групі №2 "Бджілка" було проведено заняття з фізкультури.

Фізичне виховання у дітей раннього віку спрямоване на зміцнення здоров'я, вдосконалення фізіологічних і психічних функцій, що впливають на розвиток організму, його загартовування, розвиток рухових умінь, підвищення фізичної і розумової працездатності. Завдання фізичного виховання тісно пов'язані з завданнями розумового, морального, естетичного, трудового виховання.

Фізичне виховання включає в себе: режим, гігієну, загартування, рухливі ігри, фізичні вправи, спортивні розваги. Головне завдання фізичного виховання – це виховання здорової, гармонійно розвиненої дитини, яка легко адаптується в навколишньому середовищі.

Вихователь поставив перед собою певні завдання:

  • розвивати фізичні якості дітей;
  • виховувати у дітей бажання виконувати фізичні вправи;
  • закріплювати підлізання під дугу на колінах з упором на руки;
  • удосконалювати ходьбу по дошці з різним положенням рук.
Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 575 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.04.2015 | Комментарии (0)

У куточку природи нашої І молодшої групи №1 "Капітошка" дошкільного навчального закладу №3 "Івушка" є дуже багато кімнатних рослин. І вже з раннього віку вихователь залучає дітей до догляду за рослинами куточка живої природи, тим самим змалку прививаючи дітям відчуття відповідальності, виховуючи в них любов до природи. Тобто такими, здавалося б, простими діями, вихователь "пророщує" в дітях ті самі зернятка екологічної свідомості, яких так не вистачає сучасному суспільству.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 494 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 10.04.2015 | Комментарии (0)

Впродовж дня у І молодшій групі №1 "Капітошки" ДНЗ №3 "Івушка" проводяться сюжетно-рольові ігри, зокрема – сюжетно-рольова гра "Водій". Під час цієї гри одна дитина виконує роль водія автобуса, інші – пасажири. Ця гра дуже цікава для дітей, адже в ній вони копіюють поведінку та дії дорослих; вони "подорожують" у своєму "автобусі" куди тільки захочуть: на море, до лісу, у замок, у магазин, і т.д. Ця гра розвиває в дітях уяву, творчість, розкутість у спілкуванні, що є основними рисами творчої, всебічно розвиненої особистості.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 3073 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.04.2015 | Комментарии (0)

07 квітня 2015 року в дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" згідно річного плану роботи було проведено колективний перегляд вчителем-логопедом Федунець Іриною Олександрівною на тему "Робота з попередження дисграфій на етапі диференціації звуків".

За мету було поставлено:

  • корекційно-навчальна: вчити дітей диференціювати звуки Ш – С на слух та у вимові. Закріплювати чітку вимову звуків Ш – С в складах, словах та реченнях. Закріпити правильну артикуляцію звуків Ш – С. Вдосконалювати навички звукового аналізу та синтезу. Вправляти дітей в складанні речень із заданими словами. Збагачувати активний словник дітей словами, які містять звуки –Ш- і –С- одночасно. Вправляти їх в утворенні множини іменників та іменників в родовому відмінку множини, у визначенні наголосу в словах, поділу слів на склади. Продовжувати вчити дітей співвідносити звуки і букви, вчити складати слова з заданих букв.
  • Корекційно-розвивальна: розвивати фонематичний слух, зорове та слухове сприймання, мовленнєво-слуховий контроль, загальну та дрібну моторику, розвивати мислення, увагу, пам'ять.
  • Корекційно-виховна: виховувати організованість, бажання говорити правильно, сприяти позитивному емоційному стану.

Під час колективного перегля ... Читати далі »

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 501 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.04.2015 | Комментарии (0)

03 квітня 2015 року відбулося заключне засідання атестаційної комісії, яка проводила атестаційну експертизу ДНЗ №8 "Світлячок", під час якого виступили начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради Попова Н.О., методист з дошкільного виховання Скляровська Л.Д. та інші члени атестаційної комісії, які дали оцінку роботі дошкільного закладу та колективу.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 449 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.04.2015 | Комментарии (0)

2-го квітня в ДНЗ №8 "Світлячок" пройшло методичне об'єднання Школи перспективного педагогічного досвіду та Школи молодого вихователя по темі "Провідна роль творчих ігор в особистісному розвитку дошкільників". Діти старшої групи під керівництвом вихователя Чмирь О.В. здійснили подорож до міста Києва. Ми всі знаємо, що провідним видом діяльності у старших дошкільників є творча гра. Гра не лише сприяє розвитку у дітей творчих здібностей, самостійності, ініціативності, організованості, а й забезпечує формування в них стійкого інтересу до пізнання довкілля і реалізації себе в ньому.

Тож під час гри у дітей відбулася рання профорієнтація: готуючись до гри, вони познайомилися з незнайомими їм ще професіями туристичного агента, менеджера, екскурсовода, активізували набуті знання знайомих вже професій працівників залізничного транспорту: машиніста та помічника машиніста потягу, провідниці, оглядача вагонів, чергової довідкового бюро.

"Здійснивши екскурсію" по місту Києву (слайдшоу) (екскурсовод вих. Ю.Бєлугіна), діти познайомилися з видатними та пам'ятними місцями столиці, новим видом транспорту фунікульором. Крім ранньої профорієнтації дітей під час гри розв'язували проблеми патріотичного виховання: любові до рідного міста, почуття гордості, що вони являються жителями міста залізничників, любові до Батьківщини, до столиці міста Києва.

... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 367 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.04.2015 | Комментарии (0)

02 квітня 2015 року в ДНЗ №8 "Світлячок" було проведено методичне обєднання завідуючих і методистів дошкільних закладів. На ньому розглядалася тема "Методичні аспекти використання інтерактивних форм роботи під час засідань педагогічної ради". Педагогічний колектив ДНЗ на чолі з методистом Кучаєвою В.В. творчо і завзято підійшли до розв'язання даної проблеми і вирішили провести педраду нетрадиційно. Тема трудового виховання дошкільнят завжди цікавила педагогів і була актуальною, тому педагоги на педраді не тільки закріпили свої знання про завдання трудового виховання, види та форми праці, методи ознайомлення з працею дорослих, чинниками, які впливають на зниження інтересу дошкільнят до праці, але й за допомогою інтерактивних методів “Мозкового штурму", "Бліц-турніру", мультимедійної презентації "Роль трудового виховання у формуванні особистості дошкільників". дидактичної вправи "Поміркуй та поєднай", використання народної мудрості, театральної діяльності та інших форм роботи, дійшли висновку, що праця – один з найважливіших методів всебічного розвитку дітей, формування здоров'язбережувальної, предметно-практичної, мовленнєвої, комунікативної, соціально-моральної та художньо-естетичної компетенції. На педраді було використано метод кольорових капелюхів або "Шести капелюхів мислення", розроблений англійським письменником, психологом і фахівцем у галузі творчого мислення Едвардом де Боно. Педрад ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 574 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.04.2015 | Комментарии (0)

01 квітня 2015 року в рамках проведення державної атестації ДНЗ №8 "Світлячок" відбулося методичне об'єднання вихователів груп раннього віку на тему "Казкові пригоди в лісі".

Вихователі Нікітіна Г.Ю. та Турлюн О.М. відповідально поставилися до підготовки та проведення заняття: розробили цікавий конспект заняття, підготували дидактичний матеріал для реалізації запланованого, створили відповідне розвивальне середовище в групі, наповнили його відповідно до вікових особливостей дітей раннього віку обладнанням, посібниками, дидактичними іграми. Діти були активними, емоційними, добре контактували з дорослими. Цікаві завдання, які виконували діти на протязі заняття – "гасили" пожежу, яку зчинив Вовчик у лісі, "латали" геометричними фігурами сорочку Вовчику, допомагали Бабусі (вих. О.Турлюн) шукати Колобка, який втік з віконечка, допомагали шукати домівку диким і свійським тваринам, "годували" їжачка та ін. допомогли вихователям досягти поставленої на занятті мети, а дітям отримати користь і задоволення від заняття. Присутні на МО методист міськво з дошкільного виховання Скляровська Л.Д., керівник МО вихователів груп раннього віку Остроушко І.І., колеги – вихователі груп раннього віку міста, доли схвальну оцінку заняттю, відмітили майстерність та професіоналізм вихователів Нікітіної Г.Ю. та Турлюн О.М. На завершення роботи вихователі поділилися своїми наробками, ідеями, напрацюванн ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 652 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.04.2015 | Комментарии (0)

"Рятувальник – мужня професія, гордість країни,
веде боротьбу за безпеку людини"

Саме під таким девізом 2 квітня 2015 року у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

За право боротись на обласних змаганнях прибули 6 учнівських команд навчальних закладів освіти міста. Учасників фестивалю привітала Попова Н.О. – начальник відділу освіти. Усі без винятку конкурсанти були надзвичайно артистичними, підготували змістовні виступи та подивували своєю неординарністю та самобутністю.

У першому конкурсі "Домашнє завдання", команди представили свою пожежну дружину, демонстрували не лише свої знання з правил безпеки, але й акторські, вокальні здібності, креативність та почуття гумору. Гучними оплесками вболівальники у залі щиро підтримували кожну команду. Команди продемонстрували свої сюжети з безпеки життя, театральні постановки про роботу рятувальників, які оперативно визволяли потерпілих. Під час виступів команд присутні поринули у змістовний екскурс на "Територію безпеки".

Під час другого конкурсу учасники демонстрували свої знання та вміння з медицини, надавали першу долікарську допомогу потерпілим. Під час проведення цього конкурсу жоден учасник не постраждав.

На урочист ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 529 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Так склалося, що ми живемо в дуже неспокійні часи. На жаль, наші діти подекуди мають уяву, що у них є "багато життів" - як у комп'ютерних ЗD-іграх. Вони далекі від усвідомлення реальних небезпек...

Саме для того, щоб їхнє життя було безпечнішим, кожного року в березні, проходить фестиваль "Дружин юних рятівників", де беруть участь учні шкіл міста.

Ось і в цьому році, 2 квітня, на базі ЦДЮТ, відбувся ІІ міський етап цього фестивалю. Команди показали свої знання та вміння дій під час надзвичайних ситуацій. Команда "Спалах" учнів ЗШ І-ІІІ ступенів №7 продемонстрували чудовий виступ, в якому нагадали всім присутнім правила поведінки з вогнем та як надавати першу медичну допомогу.

Сердюк Валерія та Борозна Тетяна заспівали гарні пісні, слова яких розповідали про важливість професії рятівника. Дюков Денис, Ангелуца Анастасія показали театралізоване дійство з участю героїв мультфільму "Маша та Ведмідь".

За виступ команду "Спалах" було нагороджено грамотою "За оригінальний сценарій". Учасники фестивалю отримали велике задоволення від виступу та зустрічі з учнями інших шкіл. З піднесеним настроєм повернулися додому.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 384 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz