П`ятниця, 19.04.2024, 07:27
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 431 432 433 434 435 ... 620 621 »

Перші правила пожежної безпеки для найменших  в ДНЗ №4


       Вихователі, дітей раннього дошкільного віку ДНЗ №4 Ковальчук Ж.А. та Рябуха А.Л. 09.11.2015р. провели низку заходів зі своїми вихованцями, які сприяли наданню дітям знань про правила пожежної безпеки в рамках Тижня Знань Пожежної безпеки на тему : «Вогонь наш друг, та не завжди – чекати можна і біди»:
-    розглядаючи ілюстрації до потішки «Кицін дім» вихованці закріпили правила пожежної безпеки;
-    переглядаючи настільний театр «Кицін дім» діти поповнили знання про поведінку у надзвичайних ситуаціях;
-    при конструюванні пожежної машини закріпили назву транспортного засобу та його призначення, а також геометричні фігури та кольори;
-    граючи в конструктивно – будівельну гру «Будуємо машину» діти в грі закріпили отримані знання та вчилися взаємодіяти разом.

Інформацію підготували: вихователь – методист Голованова О.О. та вихователі групи

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 365 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Методичне об’єднання вчителів образотворчого мистецтва.


    На початку листопада 2015 року в НВК «Знам’янська загальноосвітня щкола І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» відбулося  засідання методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва. Науково-методична проблема: «Формування художньо-практичного мислення як умова індивідуального розвитку та самовдосконалення учнів».
В засіданні взяли участь 6 вчителів, які викладають образотворче мистецтво в навчальних закладах міста та методист міського методичного кабінету М.Босненко. Визначення основних напрямків роботи методичного об’єднання в навчальному році було головним завданням даного заходу.
      Керівник МО Павленко Ірина Миколаївна провела огляд методичної літератури та проаналізувала методичні рекомендації щодо викладання предмета «Образотворче мистецтво» у 2015/2016 навчальному році. Також приділила увагу важливому та актуальному питанню про методичні рекомендації до викладання образотворчого мистецтва в 7-х класах за новою програмою.
       В рамках засідання методичного об’єднання членами журі, з числа вчителів образотворчого мистецтва, було підведено підсумки конкурсу «Здай кров заради життя» та визначено переможців в двох вікових категоріях: 9-14 років та 15-22 роки. Даний конкурс проходив в навчальних закладах протягом жо ... Читати далі »

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 398 | Добавил: znamosvita | Дата: 09.11.2015 | Комментарии (0)

      Шановні Знам’янчани!
     Щороку 9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови.

Щиросердно вітаємо вас з цим святом!

           Воно було запроваджено Указом Президента України у 1997 році на знак затвердження великого національного надбання, безцінного скарбу, який створено й залишено нашими попередниками – мови. За православним календарем — це ще день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та краси. Це свято направлене на об’єднання нації на шляху до відродження духовності, формування державності , адже  рідна мова є найбільшим скарбом для кожного народу, ознакою зрілості громадського суспільства та гідного майбутнього прийдешніх поколінь.
      Саме тому в цей день стартує І етап ХVІ Всеукраїнського конкурсу української мови імені Петра Яцика.
      Хочеться  звернутися до всіх рядками із вірша М.Рильського:


«Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно в ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози  
Вона хан буде. Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.»

Пам’ятаймо, що мова — живий організм, ... Читати далі »

Категория: Міськво | Просмотров: 401 | Добавил: znamosvita | Дата: 09.11.2015 | Комментарии (0)

Всеукраїнський семінар з національно-патріотичного виховання


   3 листопада у Кіровоградській льотній академії національного авіаційного університету пройшов Всеукраїнський семінар з національно-патріотичного виховання учнівської молоді. Від міста Знам’янки на семінарі були присутні : керівник методичного об’єднання вчителів захисту Вітчизни Хандусенко А.Б., та вчителі захисту Вітчизни шкіл НВК та ЗШ № 4 Каганков П.А. та Міщенко М.М.
    Висвітлюючи тему національно-патріотичного виховання на Кіровоградщині виступив з доповіддю директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації Таборанський Володимир Петрович.
   Начальник Кіровоградської льотної академії національного авіаційного університету Неділько Сергій Миколайович поділився досвідом роботи в організації національно-патріотичного виховання в межах окремого навчального закладу на прикладі Державної льотної академії.
   Ветров Олег Миколайович презентував дуже цікавий обласний військово-патріотичний проект «Захисник Кіровоградщини»
   Завідувач відділу патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Бондарчук Олег Степанович доповідав про впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у навчальних закладах України у 2015-2016 навчальному році.
   А ще з учасниками семінару була проведена дуже цікава екскурсія льотною академією. Вони відвідали музейний компле ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 591 | Добавил: znamosvita | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

Виховна година з елементами дискусії:
«Книга чи комп'ютер в сучасному і майбутньому?»

Людина без книги, що пташка без крил…


   Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій: отримуємо інформацію з Інтернету, читаємо книжки, слухаємо радіо, дивимось телевізор. Завдяки технічному прогресу виникли нові засоби комунікації, тобто засоби спілкування, а разом з ними - і нові цінності. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, пізніше - періодичні друковані видання, потім - телеграф, радіо, телебачення і, нарешті, Інтернет. Світ заполонили комп'ютери, основним принципом роботи яких є самостійний пошук інформації. У роботі з комп’ютером є плюси і мінуси. Позитивною є можливість самостійної праці: користувачі навчаються орієнтуватися в мережевому просторі, відбирати потрібні документи з величезного інформаційного загалу. Але читання тексту з комп'ютера має багато незручностей: не видно скільки прочитано і залишилось, не можна перегорнути сторінку, щоб порівняти  розділи книги, або прочитати навмання обрані уривки. Не вийде захопити екран з собою в ліжко, або на пляж, їх не можна колекціонувати і розставляти на полицях, як книжки. Тож, незважаючи на розвиток новітніх технологій, книга залишається основним джерелом знань. Без неї неможливий прогрес людського суспільства, не виникли б сучасні інноваційні технології, тому що вони дають нам не тільки інформацію, емоції, поштовх для мислення, а й велику радість, задоволення від самого процесу читання.
    З метою  формування в учнів індивідуальних поглядів на новітні інформаційні технології та роль книги в сучасному сьогоденні у НВК «Знам’янська ЗОШ  I–Ш ст. №2 - ліцей» бібліотекарем Романо ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 502 | Добавил: znamosvita | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

  
Впровадження методики М.Монтессорі в ДНЗ №4 “Ромашка”
«Допоможи мені зробити це самому» — це звернення дитини до педагога є девізом Монтессорі-педагогіки, який визначає її суть та унікальність. Він відображає основні принципи системи Монтессорі — стимулювати дітей до самостійної діяльності, не обмежувати їх свободу у процесі розвитку і навчання.
     Зазначені принципи виховання вдало впроваджує в своїй діяльності з дітьми раннього дошкільного віку вихователь ДНЗ №4 Усаченко С.В.  За її переконанням система Марії Монтессорі надає дітям необмежену свободу вибору. Кожна дитина сама вирішує, коли і чим займатися, іншими словами, самостійно створює для себе індивідуальну програму навчання. Вільна діяльність у просторі групи сприяє вихованню самостійності у дітей. І все ж діяльність дітей у розвивальному середовищі Монтессорі здійснюється за певними правилами, основне з яких — твоя свобода закінчується там, де починається свобода іншого. Закінчивши справу, потрібно прибрати за собою, а пересуваючись по групі, не слід галасувати. Ці нескладні правила вчать дітей поважати права інших, дотримуватися порядку, раціонально організовувати своє робоче місце та діяльність.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 549 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.11.2015 | Комментарии (0)


На гостинах у пані Осені


     29.10.2015 року провели осінню розвагу вихователі ІІ молодшої групи Дордюк С.В., яка була ведучою та в ході розваги перевтілилася в роль Їжачка та Макущенко Н.А., яка виконала роль Осені.
     Осінні дари охоче приймали малята: хлопчики  у образі грибочків, дівчатка  - горобинки.  Діти охоче співали для господині свята – пані Осені, жваво танцювали і гралися з героєм із лісовим жителем Їжачком, за що були нагороджені гарними та смачними яблучками.
     Інформаційне наповнення розваги було доступне дитячому розумінню та відповідало віку дітей. Казкові персонажі Осінь та Їжачок внесли неповторний добрий настрій в розвагу та заохотили дітей показати свої здібності. Діти із задоволенням грали, співали, танцювали.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 349 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.11.2015 | Комментарии (0)

В українській хаті з Осінню на святі.


          В старшій групі №2 ДНЗ №4 осіннє свято провели вихователі Шеремет В.А., яка виконувала роль щедрої Осені та молодий педагог Філіповська К.О.
      Тематикою даного свято стала історія про Коровай. Господиня Осінь із помічником Сонечком випікали для гостей смачний пиріг, але… ним поласувала Лисичка. На допомогу, як завжди приходить дитяча допомога  та чарівність і гості таки скуштували смачної випічки, доволі повеселившись. Малечу розважила гра «Збери листочок-пазл», «Перенеси овочі та фрукти» та «Хто швидше змотає нитку».
      Даний захід мав на меті донести до дітей народознавчі традиції нашого народу восени. Вихователі групи провели плідну виховну роботу щодо підготовки дітей та підготовки українських костюмів.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 318 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.11.2015 | Комментарии (0)

Свято врожаю та хліборобів в ДНЗ №4 “Ромашка”.

         Вихователями групи дітей середнього віку Решетиловською Л.В. та Закотюрою Т.І. проведена тематична розвага - свято врожаю та хліборобів. Провідною темою даного заходу було возвеличування праці хлібороба та прославляння хлібу, як символу нашої країни. В канву розваги вдало «впліталися» пісні, таночки та індивідуальні номери дітей.
     Слід відмітити вдалу інсценівку за казкою «Колосок», виховною метою якої було виховання поваги до праці, взаємодопомога один одному, як загальнолюдської норми. Вдосталь награвшись діти отримали піднесений настрій і мали змогу ласувати справжнім виробом кухарів садочка короваєм.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 339 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.11.2015 | Комментарии (0)

Осінній вернісаж – ось що подарувала осінь групі №4 “Веселка”.          
     
     Своєю неповторністю та осінньо - національним колоритом вразило свято в старшій логопедичній групі ДНЗ №4 (вихователі Доля А.А., Криворучко А.О.).

     Протягом свята у залі панувала атмосфера легкості. Діти дарували радість своїм батькам створюючи осінні картини: “Опале листя”, “Летять лелеки”, “Танок з краплинками” тощо. А ще отримали незабутнє враження від осучасненої казки “Ріпка”. Також вихованці закладу мали змогу показати сої таланти у різних видах діяльності (декламування, розповідання гумористичних віршиків, в хореографічних постановках, співі).

     Вразив своєю патріотичністю, виразністю та правильною подачею танок “Журавлі”, під час якого “журавлята”, у супроводі української пісні, ніби прощалися з рідною землею та обіцяли повернутися навесні. В ході складної хореографічної постановки діти вишикувалися у журавлиний клин чим створили настрій, який викликав сльози радості у багатьох присутніх.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 341 | Добавил: znamosvita | Дата: 04.11.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz