П`ятниця, 29.03.2024, 10:34
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 430 431 432 433 434 ... 620 621 »

Середня група “Калинка” ДНЗ №7 “Козачок” привітала осінь на своєму святі. Дітлахи весело співали, танцювали, читали вірші про чарівну пору року, свято отрималося на славу і малюки і дорослі отримали море позитиву та гарних емоцій. Наприкінці свята чарівна Осінь пригостила малечу своїми дарами.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 388 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

Математична подорож. 


     Вихователь ДНЗ №4 Дордюк С.В., під час Тижня Знань пожежної безпеки, провела математичне заняття в ході якого ознайомила дітей другої молодшої групи не тільки з висотою предметів, а й в ігровій формі закріпила правила безпечної поведінки із сірниками. Також були вивчені правила протипожежної безпеки та правильні дії у разі небезпеки. Вихователь викликала бажання у своїх вихованців бути завжди безпечними з вогнем.
Інформацію підготували: вихователь – методист Голованова О.О. та вихователь групи.

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 302 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

Безпечний вогонь


     Вихователі ДНЗ №4 Решетиловська Л.В. та Закотюра Т.І. провели серію занять, які мали на меті ознайомити дітей середньої групи з правилами поводження з вогнем. 
     Під час малювання пожежної машини вихователь Закотюра Т.І. ознайомила дітей з правилами пожежної безпеки.
     На аплікації вихователь Решетиловська Л.В. зі своїми вихованцями закріпила знання про призначення спеціального транспорту та номери екстреного виклику. В ході заняття діти мали змогу ознайомитися з вогнегасником та закріпили правила безпечного поводження з вогнем.
Інформацію підготували: вихователь – методист Голованова О.О., вихователі групи

 

Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 352 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

   10 листопада відбувся круглий стіл серед учнів 10 та 11 класів на тему «Митрополит Андрій Шептицький та його роль у піднесенні національного життя на західно-українських замлях».
    Будучи одним із найбагатших людей Галичини, Шептицький щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям. У 1905 заснував Національний музей у Львові і придбав для нього велику кількість експонатів. Підтримував українську економічну діяльність, сприяв відкриттю кооперативів.   
   Учні проаналізували роль А.Шептицького в консолідації політичних сил українського суспільства, захисту прав православного населення Волині, Холмщини, Підляшшя, тощо.

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 346 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

   В народі кажуть: «Вогонь і вода- то найбільша біда».Стихійне лихо, викликане вогнем, жахливе і непедбачуване. Від малої іскри може згоріти все живе навколо. Пожежне господарство просто необхідне для мешканців , щоб вони жили в спокої.
  В рамках проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» 10 листопада учні 1 -5 класів ЗШ №7 відвідали  пожежно-рятувальну частину  ДСНС України  м. Знам’янка.   
 Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Cтарший пожежний рятувальник  Кадеров А.В.  пожежної частини розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись  та приміряти костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти. Учні цікавились, як і де можна отримати професію пожежника, на що мали відповідь: «Треба мати бажання допомагати людям!»Під час зустрічі старший пожежний рятувальник Кадеров А.В.  звернув увагу учнів на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі та про відповідальність за пустощі з жартівливими дзвінками до пожежної частини.
  Учні в свою чергу підготували для сміливих та мужніх рятувальників невеличкі вірші та малюнки з поб ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 490 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

Стратегія національно-патріотичного виховання дітей та молоді - в дії.


    Патріотизм, любов до держави, мови, народу, сім'ї виховується не гучними гаслами, а клопітною повсякденною роботою батьків, вчителів, дорослих. І не за день-два, не за одну-дві бесіди, а скрупульозно з дня в день. В школу приходять дітки з уже сформованими навичками любові до країни, рідного села чи міста, рідної мови. І саме головне завдання школи не втратити час, продовжити стало формувати ці почуття. І не тільки теоретично, побільше практичних занять, зустрічей зі справжніми носіями любові до країни, народу, селища чи міста. І тоді обов'язково буде віддача. Тоді світ наповниться справжніми патріотами, готовими в будь-яку мить захистити мову, державу, суспільство від поганих слів, образ, агресора, посягань.
      Вчителі Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІст.№7 повсякденно, повсякчасно працюють з дітьми, щоб виховати справжніх громадян нашої Батьківщини. Ось і перша декада листопада пройшла з великою кількістю заходів, спрямованих на формування активної життєвої позиції школярів, вихованням любові до української мови та її багатостраждальної історії.
Так, 9 листопада учні і вчителі школи долучилися до написання Всеукраїнського диктанту, разом обговорювали його зміст, а потім виправляли помилки. В переддень дня народження Петра Яцика провели мовний конкурс, присвячений пам'яті великого мецената і філантропа.
       Того ж дня з учнями 7-11 класів була проведена літературно-музична ко ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 378 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)


   6-8 листопада в Олександрії відбувся фінал Кубка України з велокросу. У змаганнях взяли участь велогонщики з Кіровограда, Олександрії, Знам'янки, Кременчука, Світловодська, Миколаєва та села Мошорине.
Юні спортсмени Знам’янської міської КДЮСШ (тренер Сергій Кошовий) здобули 5 нагород у віковій категорії «молодші юнаки» (2004 р.н. та молодше). Так, Максим Федорчук виграв групову та індивідуальні гонки, Микола Іжболдін був другим у груповій гонці, Костянтин Шевченко в цій же дисципліні завоював «бронзу». У естафеті Знам’янська міська КДЮСШ виборола бронзову нагороду.

 

Категория: КДЮСШ | Просмотров: 410 | Добавил: znamosvita | Дата: 12.11.2015 | Комментарии (0)

ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА

Мова – краса спілкування,
Мова – як сонце ясне,
Мова – то предків надбання,
Мова – багатство моє.
Мова – то чиста  криниця,
Де б’є,  мов сльоза,  джерело,
Мова – це  наша світлиця,
Вона – як  добірне зерно.
Мова -  державна перлина,
Нею завжди дорожіть
Без мови немає  країни
Мову, як матір, любіть.

       Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.
        9 листопада у НВК «Знам’янська загальноосвітня школа I-III ступенів №2-ліцей» для учнів 5-Б та 5-В класів  відбувся виховний захід «Дзвенить струмочком рідна мова» присвячений Дню української мови та писемності.
        Зав. бібліотекою НВК Мостова Н.В. розповіла дітям про те, що українська мова має свою багату, але непросту, сповнену радісних і трагічних подій, історію. Мову забороняли, пробували знищити, але вона ставала ще сильнішою, яскравішою. Бо її носієм є народ – волелюбний, талановитий, доброзичливий. Учні із задоволенням декламували вірші, виконували пісні, відгадували загадки.  Про те, що українська мова наймелодійніша з усіх слов’янських мов, з великими музичними можливостями, розповіла дітям учитель музичного мистецтва Безугла О. М. та ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 451 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Міжнародний конкурс «Бобер»


   8-9 листопада 18 учнів Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 взяли участь у Міжнародному конкурсі «Бобер». Метою Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер» серед учнів 2-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів є пошук, підтримка талановитих школярів та  популяризація основ інформатики. Конкурс  проводиться щорічно у першу неділю листопада спільно з Міжнародною Спільнотою «Бобер» («International Beaver Community»). Організація «International Beaver Community» налічує на сьогодні 13 країн. Учні з великим зацікавленням виконували завдання – різнопланові, інтерактивні логічні вправи.

 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 313 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

 Рейд. Сила нескорених.

       Документальний фільм «Рейд. Сила нескорених», без перебільшення, можна віднести до тих, що ніколи не залишать глядача байдужим. Наші враження після перегляду цієї стрічки складно передати словами, але все ж спробуємо.
 По-перше,документальність  відеоматеріалів дають  змогу детально зрозуміти та відчути війну, що триває сьогодні. Оператори, які знімали ці кадри, є справжніми професіоналами. Вони, як і солдати,  ризикували своїм життям, перебуваючи в оточенні ,  виконували свій обов’язок.
      Солдати… В їхніх очах ми бачимо надзвичайну рішучість. Сміливість та патріотизм допомагають їм вистояти проти агресора. Бійці розповідають про події, в яких вони безпосередньо брали участь. Емоції справжніх воїнів, не зламних війною є до болю щирі, відверті. Фільм наповнений почуттям нестримної жаги перемоги та бажанням  якнайшвидше забути про жахіття війни: смерть товаришів, спотворені вибухами міста і села.
     Віра захисників запалює і в наших душах  почуття гордості за Україну, її людей, любов до кожного сантиметра рідної землі  та впевненість, що незабаром настане такий потрібний кожному з нас МИР!
Слава Україні! Героям слава!


    Учні 11-А класу

Категория: НВК №2 | Просмотров: 439 | Добавил: znamosvita | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz