Субота, 20.04.2024, 11:02
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №7
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 34 »

Життя, на жаль, не завжди протікає спокійно. Щодня ми з вами слухаємо новини. Скільки серед них прикрих, нещасних випадків, які зненацька спіткали мирних громадян.

Світ, який оточує вас, приховує багато загадок і таємниць. Кожну секунду в ньому відбуваються різні події. Частину з них ми навіть не помічаємо, інші — нам просто цікаві, а деякі ми можемо використовувати на свою користь. Утім є події, які можуть завдати шкоди людині. Ці події називають небезпечними ситуаціями.

Але, як важливо при таких ситуаціях, щоб сама людина не розгубилася, взяла себе в руки і пригадала, як поводитися за таких обставин, як врятуватися самій і допомогти іншим. Дуже важливо усвідомлювати й те, що є рятувальні служби, які допомагають подолати надзвичайну ситуацію, і не залишать вас один на один зі своєю бідою.

Чи можна передбачити небезпеку, чи вона приходить раптово? Чи можна убезпечити себе та своїх близьких? Так, якщо ви будете готові до небезпечних ситуацій і знатимете, як зменшити їхню шкоду.

Саме тому з 07.04 по 11.04.14 р. в Знам'янській ЗШ І – ІІІ ст. №7 був проведений тиждень знань безпеки життєдіяльності "Майбутнє планети в наших руках".

Протягом тижня учні школи в цікавій ігровій формі повторювали правила безпеки при надзвичайних ситуаціях, при о ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 825 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 14.04.2014 | Комментарии (0)

Мало кому в коханні так не щастило, як Тарасові Шевченкову. Маючи унікальні таланти, гострий розум, товариську вдачу, привабливу зовнішність, він, здавалося би, був приречений на успіх у жінок. Натура творча і вразлива, Кобзар часто закохувався. І в нього закохувалися. Та особисте життя великого українця так і не склалося. Не судилося Тарасові продовжити свій родовід у наступних поколіннях.

Так хто ж вони – музи, які надихали поета, дарували йому радість і навіювали смуток, які кохали його і не були коханими ним?

Цим питанням, вивчаючи біографію Великого Кобзаря, зацікавилися учениці 9 класу Знам'янської ЗШ №7. Разом з вчителем світової літератури і бібліотекарем школи Свірбій Світланою Анатоліївною дослідили інтимні сторінки життя поета.

А напередодні жіночого свята 8 Березня та з нагоди 200-річчя народження Т.Г.Шевченка 3 березня в школі пройшло свято "Троянди Шевченкової любові".

Ведучі Промахова Євгенія та Черкас Ірина проникливо читали спогади про поета та вірші, присвячені коханню. Перевтілюючись у жінок, що кохали чи були коханими Тарасом, Духович Юлія, Іванова Тетяна, Анан'єва Катерина, Сари-Терзі Анастасія, Фрайнд Дар'я, Корж Аліна та Акімова Юлія перейнялися долею цих жінок і відчули найтонші порухи їх душі по відношенню до митця.

Отже, д ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 435 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 14.03.2014 | Комментарии (0)

І.Я.Франко писав: "Доля переслідувала його в житті, оскільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золото його душі у ржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віри в Бога у зневіру і песимізм. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко".

Кожен українець чи українка, де б вони не жили на землі, знає це ім'я. Усі визнають Тараса Григоровича за пророка української нації... "...Шевченко – це код нації, а в його "Кобзарі" закодовані самі генетичні основи нашої духовності, невичерпний її потенціал. Кожен, хто, відкривши томик "Кобзаря", вживеться в буйний світ його образів, сягне в його розпечені надра, відчує і книгу що написала людина, яка по крутизнах життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу", - відзначав О.Гончар.

То ж, готуючись до конкурсу читців поезії Т.Г.Шевченка, який відбувся 5 березня 2014 р. в Знам'янській ЗШ №7, учні школи підбирали вірші поета саме з "Кобзаря".

Творчо підійшли до конкурсу учні 1-4 класів. Мами одягли дітей в українські вишиванки. Проникливо, чуттєво і захоплююче читали поезії Марченко Анна, Анан'єв Андрій (учні 1 класу), Бойко Вероніка, Марченко Артем (учні 2 ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 490 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 14.03.2014 | Комментарии (0)

Споконвіку було Слово.
(Старий Завіт)

Щорічно 21 лютого в усьому світі відзначається День рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО для сприяння мовному і культурному розмаїттю та багатомовності. Це день, коли ми не шкодуємо гарних слів для того, щоб висловити свої почуття щодо найпрекраснішого та найдорожчого скарбу українського народу – рідної мови. Яким тернистим, сповненим усіляких перешкод, був шлях її становлення. Серед численних заборон та прагнень викорінити, вирвати з вуст та серця нації українське слово, наша мова постійно відроджувалася, збагачувалася та міцніла з кожним днем.

Саме про велич, багатство, силу, міць та розмаїтість нашої невмирущої, солов'їної мови прагнули розповісти учні 6, 7 та 8 класів, декламуючи поезії під час проведення традиційного заходу – Свята рідної мови, яке відбулося 21.02.2014 року в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №7. Намагаючись підкреслити усю красу рідного слова, мною, вчителем української мови та літератури Поповою Т.М., презентовано увазі присутніх відеоматеріали (презентації) про становлення та розвиток української мови з цитатами, висловами українських письменників і видатних діячів про силу слова й велич мови.

Незабутніми у пам'яті присутніх (6-11 класи) залишаться кадри українських краєвидів, пісні та величальні вірші про рідну мову.

Національний колорит свята, переданий відповідним оформленням приміщення, що в с ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 636 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 26.02.2014 | Комментарии (0)

З 14 по 24 лютого 2014 року в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №7 пройшла декада військово-патріотичного виховання. Всі заходи по закладу проведені згідно з планом декади.

Однією з найтрагічніших сторінок в історії людства є війна в Афганістані. Це були часи страждань, кровопролить та нищівного тиску. Щороку ми вшановуємо пам'ять загиблих у цій війні хвилинами мовчання, покладанням квітів до обелісків та пам'ятників тих, хто вже ніколи не повернеться до рідної домівки, не обійме своїх рідних, міцно притиснувши до зранених ворожою кулею грудей. Цими днями у школі, як і щороку, проходять уроки-пам'яті, учням пропонують переглянути тематичні фільми, проводяться зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами, організовано виставку малюнків "Вони захищали батьківщину".

19 лютого у приміщенні закладу відбувся тематичний захід "Собори наших душ", підготовлений та проведений вчителем Свірбій С.А. для учнів середньої та старшої ланки. Переглянувши у переддень відзначення 25-ої річниці виведення військ з Афганістану у селищному будинку культури документальну стрічку про військові дії , а також, перебуваючи під впливом вражаючої розповіді виступаючих, прослуханих пісень, наведених статистичних даних вчителем щодо кількості загиблих, учнів охопило почуття невимовного болю і жалю за полеглих воїнів.

Зворушені, схвильовані та водночас сповнені великої гордості за своїх героїв, учні-учасники заходу назавжди залишать у своїй пам'яті спогад про страшні часи в історії народу – війну в Афг ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 608 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 25.02.2014 | Комментарии (0)

Відповідно до річного плану роботи Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів №7 на 2013/2014 навчальний рік, 14 лютого у приміщенні закладу було проведено загальношкільні батьківські збори, на порядок денний якого виносилися наступні питання:
  1. Про підсумки навчально-виховної роботи школи за І семестр 2013-2014 навчального року – заступник директора з навчально-виховної роботи Ярова В.І.
  2. Підсумки виховної роботи за І семестр – заступник директора з виховної роботи Попова Т.М.
  3. Доповідь про стан фізичного здоров’я учнів закладу (медогляд учнів, щеплення, профілактика інфекційних захворювань тощо) – медична сестра школи Косман Н.П.
  4. Виступ голови батьківського комітету за підсумками роботи у І семестрі 2013/2014 навчального року – голова батьківського комітету школи Рогов С.В.
  5. Творчий звіт вчителів початкової школи (відеопрезентація) – вчитель початкових класів Резнікова Н.В.
  6. Інші організаційні питання – директор школи Корж Р.О.
  7. Творчий звіт колективів та гуртківців за І семестр 2013/2014 навчального року – керівники гуртків та класні керівники.
У роботі зборів взяли участь батьки учнів 1-11 класів, педагогічні працівники, медична сестра закладу та керівники гуртків.

Батьки із задоволенням і неприхованим захопленням сприйняли відео презентацію – творчий звіт про роботу початкової школи, я ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 744 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 20.02.2014 | Комментарии (0)

Зима - важка пора для птахів. В зимовий час птахи гинуть не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі. Особливо важко птахам в ті часи, коли ожеледиця і сильні снігопади, коли земля, гілки дерев покриті льодом і снігом. Ось у ці скрутні часи для птахів на допомогу повинні прийти і дорослі, і діти. Якщо кожна школа в нашій країні поставить хоча б одну годівницю, то всі птахи будуть забезпечені кормом. Учні 2 класу ЗШ І-ІІІ ст. №7 дбають взимку про диких пташок! Вони підготували для пернатих годівнички , щоденно підсипають корм, розвішують шматочки несолоного сала для веселих зграй жовтогрудих синиць. Діти цікавляться життям птахів, спостерігають за їх поведінкою. Деякими знаннями вони можуть вже поділитися з іншими школярами. Наприклад ,що птахи - найкращий біологічний захист садів, лісів, парків та скверів від шкідників – гусені, різних личинок та короїдів, які зимують на гілках дерев та кущів, залишках плодів та торішньому листі. У зимовий період найкраще підгодовувати пташок поживним кормом: трохи розчавленим качалкою соняшниковим та гарбузовим насінням, пшоном, просом, залитими смальцем чи олією вівсяними пластівцями, несоленим салом, маслом, маргарином. Пташкам будуть до вподоби зіпсовані крупи, сухофрукти та сушені гриби, в яких завелися жирні личинки.

Слід пам'ятати, що сіль для птахів - страшна отрута. Тому солоні чипси, сухарики та солоне сало - не для них.

Не можна згодовувати пернатим чорний хліб! Він набухає в зобу, через що живе створіння може загинути. Полегшить травл ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 737 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 11.02.2014 | Комментарии (0)

Вирує емоціями шкільне життя учнів Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №7 і в післяурочний час. Про досягнення та успіхи учнів, які відвідують шкільний гурток спортивного напряму "Баскетбол" засвідчив товариський баскетбольний матч між ними та учнями 11-го класу. Він відбувся в день відкриття ХХІІ зимових ігор і проходив в напруженій спортивній боротьбі.

Відзначились грою в захисті Плетенко Р. (8 клас), в нападі Міщенко М., Ковтун А. (11 клас).

Не так вже важливо хто переміг в цьому дружньому матчі, бо фактично переміг Спорт та відчуття єдності і розуміння, що разом ми Сила!
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 487 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.02.2014 | Комментарии (0)

Вже стало доброю традицією готувати випускників Знам'янської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №7 до Зовнішнього Незалежного Оцінювання. Кожен рік великий відсоток випускників проходить ЗНО та вступає до Вищого Навчального Закладу.

Так, в 2011, 2012 роках – 50% випускників проходило Зовнішнє Незалежне Оцінювання, а в 2013 році - їх було 91%. Всі вони, завдяки якісній підготовці та використаній можливості продовжують навчання у Вищому Навчальному Закладі.

В цьому навчальному році готуються і планують якісно пройти ЗНО 66,7% випускників. З ними проведено:
урок на тему "ЗНО – 2014, головний крок на шляху до вищої освіти",
бесіда з батьками випускників про особливості ЗНО 2014 року.
Всім учням, які планують проходити Зовнішнє Незалежне Оцінювання видані довідки про місце навчання.

Вчителям–предметникам, учням–випускникам рекомендовано безкоштовний інтернет-ресурс по підготовці до тестування.
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 467 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.02.2014 | Комментарии (0)

І хоч до цього ювілею готуємося уже багато років, учні 5-11 класів в переддень славного ювілею ще раз і ще раз перечитали біографію поета, бібліотекар школи Свірбій С.А. на одному з бібліотечних уроків показала фільм про юність Кобзаря.

А зараз триває знайомство з Шевченком як з художником. Попереду багато заходів, на яких учні школи долучаються до золотої спадщини поета.

А захоплена творчістю Т.Г.Шевченка вчитель української мови та літератури Т.М.Попова свої враження передала рядками власних віршів:

Тарас Шевченко – вічний, як народ,
У його слові мужність й правди сила,
Кремезна постать й погляд з-під чола -
Усе його душа весь вік терпіла.
Тортури, муки, серця біль і щем,
За волю, правду, рідну Батьківщину
Палала нищівним, ясним вогнем,
Які терпіти стало вже несила.
Коритись долі наш Кобзар не звик
Наперекір всьому, та й силі волі,
Він донести народу заклик зміг,
Бо його сила полягала в слові.
Пройшли роки, та й не один, не два,
А двісті років вже спливло, минуло,
Коли зірки засяяли нові
І небосхил, мов спалах сколихнуло.
Безмежна даль, що розіп'яла ніч,
І слово, до життя що повертає,
Він Україні справою довів,
Що силу українець в слові має.
І рідний край, розлогий степ, Дніпро –
Це все окраса рідної країни,
Тож, бережімо славні імена
Творців історії на рід ... Читати далі »
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 613 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.02.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz