П`ятниця, 29.03.2024, 11:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » ЗШ №4
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 37 38 »

Продовжуючи тему тижня здорового способу життя та безпеки життєдіяльності другого лютого працівники Червоного Хреста провели практичне заняття з учнями Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів №4. Під час відпрацювання практичних навичок учні оволодівали вміннями надавати першу медичну допомогу при переломах, вивихах, пораненнях, вивчали правила надання штучного дихання та дій у надзвичайних та травматичних ситуаціях.

Отримані знання в даних умовах надзвичайно актуальні.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 379 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.02.2015 | Комментарии (0)

29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України...

На знак вшанування полеглих в бою під Крутами в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 пройшов захід "День пам'яті героїв Крут", який провела бібліотекар Знам'янської міської бібліотеки №1 Алефірова Світлана Михайлівна. Учні 5-х та 9-х класів з повагою та розумінням переглянули презентацію про історичні події тих років та були вражені фільмом "Невідома Україна".

1917-1918 роки були дуже важкими для утвердження української державності. Дуже жорстока була боротьба за владу в Києві. Однак сподівання українців не були марними. У листопаді 1917 року було проголошено Українську Народну Республіку. Це видатна подія в історії українського народу.

Більшовицька Росія не могла змиритися зі створенням Української держави. Більшовики почали застосовувати війська проти України. Саме тут вони зосередили великі військові сили і рушили до Києва.

Над Крутами — круки,
Під круками Крути.
Зійшлося козацтво,
Щоб волю здобути.
Сніги зледеніли,
І темінь іскриста.
За Крутами в скруту
Зійшлося їх триста.< ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 474 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2015 | Комментарии (0)

Одна Батьківщина, і двох не буває,
Місця, де родилися, завжди святі.
Хто рідну оселю свою забуває,
Той долі не знайде в житті.

22 січня — День соборності України. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акта возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

22 січня 1918 року у приміщенні київського Будинку вчителя було підписано IV Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт соборності українських земель.

"Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які умирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української держави на добро і щастя українського народу", — пролунало 22 січня 1919 року.

Століттями розірваний український народ визволився з неволі, возз'єднався на своїй землі в єдину Українську державу. Акт возз'єднання двох У ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 492 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 27.01.2015 | Комментарии (0)

Зима триває, незабаром все навкруги вкриє білий сніг. Тому волонтери та члени колективу Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 виготовляють маскувальну сітку на прохання бійців АТО.

Також воїнам 42 батальйону територіальної оборони Національної Гвардії України були відправлені новорічні солодощі.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 404 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 23.12.2014 | Комментарии (0)

Настало найбажаніше свято для усіх діток - Свято Миколая. Кожна дитина вірить у казку і з нетерпінням чекає візиту справжнього Святого Миколая особисто до себе. А для цього, насправді, необхідно досить небагато: написати листа Святому Миколаю, вивчити найкращого віршика, щоб розказати Миколаю, бути дуже-дуже чемним увесь рік.

Святий Миколай з радістю завітають до учнів початкової школи Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, щоб привітати зі святом та вручити подарунки. Діти щиро раділи візиту шанованого гостя, дякували та розповідали вірші.

Саме свято Миколая з давнини слугувало для дітвори своєрідним звітом про свої вчинки, навчання й здобутки. Тож діти завжди вірять в існування доброго захисника, чекають на його прихід і подаруночки. За традицією, як годиться, Святий Миколай послухав виступи дітей, похвалив їх і нагородив подарунками.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 395 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 19.12.2014 | Комментарии (0)

26 квітня 1986 року відбулася одна з найбільших аварій на атомних електростанціях — аварія на Чорнобильській АЕС. 10 листопада 2006 року Указом Президента України було засновано пам'ятну дату — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначають 14 грудня.

За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС.

Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

Учні Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 віддали шану ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС провівши усний журнал "Подвиг ліквідатора" та переглянувши фільм "Аварія на Чорнобильській ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 402 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

9 грудня мешканці нашого міста відзначають 71 річницю визволення Знам'янки від фашистсько-німецьких загарбників. Учні Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 вшанували подвиг визволителів 1943 року низкою виховних заходів "Пам'ятай заради майбутнього" та привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни зі святом. До своїх підшефних з вітаннями завітали учні 9-А, 7-Б, 7-А, 9-Б, 6-А класів.

Діти, педагогічний колектив та батьки від щирого серця вітають героїв, бажають їм міцного здоров'я, довгих років життя та родинного затишку.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 463 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

У Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 02 та 04 грудня були проведені змагання зі стрільби із пневматичної гвинтівки та пневматичного пістолета, присвячені Дню Збройних Сил України. У змаганнях взяли участь більше тридцяти учнів.

У стрільбі із пневматичної гвинтівки І місце зайняли учні Тулуман Д. – 7-А клас, Сопов М. – 9-А клас, ІІ місце Сич О. – 7-Б клас, ІІІ місце Погребняк Є. – 9-А клас.

У стрільбі із пневматичного пістолета І місце зайняв Норов Є. – 11 клас, ІІ місце Погребняк Є. – 9-А клас, ІІІ місце Єдін О. – 9-А клас.

Переможців та призерів змагань нагородив дипломами директор школи В.Лядський на шкільній лінійці.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 380 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 09.12.2014 | Комментарии (0)

Проведення 3 грудня "Міжнародного дня інвалідів" спрямовано на посилення уваги суспільства до проблем інвалідів, захисту їх прав, благополуччя, переваг, які воно отримує від інвалідів в політичному, соціальному, економічному та культурному житті. Мета заходів проведених у Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 – привернення уваги учнів до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Учні вчилися виявляти розуміння, визначати можливість надання чи організації допомоги в різних випадках. Педагогічним колективом школи проведено виховні заходи до Міжнародного дня інвалідів: усний журнал з елементами тренінгу "Дивись на нас як на рівних", урок толерантності "Не такі, як всі", урок доброти "Що таке гуманність", бесіда "Люди з особливими потребами", бесіда "Бути людиною?", бесіда "Шануй людей з обмеженими можливостями", бесіда "Шануй людей - в пошані будеш!", бесіда "Гуманність та милосердя", година спілкування "Люди з обмеженими можливостями-повноцінні члени суспільства".

Чисельність інвалідів нажаль зростає. Причиною цьому є природні катаклізми, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології та хронічні захворювання. Відсутність здоров'я через хворобу, травму, нещасний випадок або з інших при ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 516 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 08.12.2014 | Комментарии (0)

Дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була встановлена на 1-е грудня і вперше відзначена в 1988-му році.

Символ боротьби зі СНІДом - червона стрічка. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння з весни 1991-го року. Ця ідея належала американському художнику Франку Муру. Він проживав в провінційному містечку в штаті Нью-Йорк, де його сусіди, одна сім'я, що сподівалася на благополучне повернення своєї доньки - військового солдата з Персидської затоки, носила подібні стрічки, але жовтого кольору.

Колектив Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 приєднується до цієї міжнародної ініціативи - Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Ми також сподіваємося, що одного разу можна буде сказати - зі СНІДом покінчено! Висловлюємо почуття глибокого співчуття всім, хто втратив своїх близьких і друзів від цієї віроломної хвороби. Бажаємо підбадьорення і надії всім, хто переносить цю хворобу на собі - залишатися в живих! Життя не відвернулося від Вас, воно лише нагадало про себе...

На підтримку акції в школі пройшли заходи: усний журнал "ВІЛ/СНІД – чума сучасності", перегляд відеофільмів "Залишайся живим", зустріч з працівниками Знам'янської бібліотеки філія №1 з теми: "СНІД – провісник горя і біди".

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 566 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 05.12.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz