П`ятниця, 19.04.2024, 00:31
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2021 » Грудень » 20 » Міське засідання педагогічної спільноти вчителів суспільствознавчих дисциплін
12:38
Міське засідання педагогічної спільноти вчителів суспільствознавчих дисциплін

Міське засідання педагогічної спільноти вчителів суспільствознавчих дисциплін

   Освіта має гуманістичний характер і ґрунтується на культурно-історичних цінностях українського народу, його традиціях і духовності. Освіта утверджує національну ідею, сприяє національній самоідентифікації, розвитку культури українського народу, оволодінню цінностями світової культури, загальнолюдськими надбаннями.
17 грудня 2021 року відповідно до плану комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» та плану роботи міських педагогічних спільнот вчителів-предметників на базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 відбулося засідання вчителів суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої освіти громади.
Першою частиною заходу стало відвідування творчої майстерні (уроку) вчителя історії та правознавства Москаленка М.С., який провів урок з учнями 6 класу, розглядаючи тему «Давня Греція».
Після обговорення уроку відбулася робоча нарада, в ході якої було ухвалено відповідні рекомендації вчителів історії, правознавства та суспільствознавчих дисциплін.
Вивчення історії – це не лише вивчення фактів, але й активний процес, в якому учні мають працювати з цілою низкою джерел. Навчання історії має розвивати в учнів навички самостійного мислення, роботи з документами, ставити запитання, відрізняти упередження та уміння робити обґрунтовані та збалансовані висновки. Історія допомагає учням виробити такі якості як інтелектуальна чесність, наукова точність і терпимість; підготувати до життя в плюралістичному і демократичному суспільстві.
Такими словами було продовжено засідання вчителів, де голова педагогічної спільноти вчителів суспільствознавчих дисциплін Філіпова Світлана Миколаївна провела майстерку «Основні вимоги до написання учнівських робіт МАН».
Також під час заходу Філіпова Світлана Миколаївну, будучи тренеркою з медіаграмотності, ознайомила учасників з ресурсами для перевірки інформації та розвінчування фейків. 
В засіданні міської педагогічної спільноти взяв участь консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лисакович Володимир Володимирович, який ознайомив учасників із новими наказами Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року №1001, якими було затверджено новий Порядок проведення конкурсу підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників та наказом МОН від 03 грудня 2021 року № 1306 «Про надання грифа «Рекомендовано Міністерства освіти і науки України» підручникам для 9 класу закладів загальної середньої освіти. 

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 169 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz