П`ятниця, 19.04.2024, 10:02
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Листопад » 29

Геноцид українського народу

   Голодомор 1932–33 років – геноцид українського народу, що був результатом терору голодом, застосованого верхівкою компартії радянського керівництва на чолі з Й. Сталіним. Ця каральна акція мала форму конфіскації у селян всього продовольства і здійснювалася під виглядом хлібозаготівель. Організатори акції усвідомлювали її наслідки, тобто передбачали смерть людей, позбавлених будь-яких засобів існування. Конфіскація продовольчих запасів у сільського населення України зумовила загибель від голоду близько 5 млн. осіб, насамперед дітей і людей похилого віку. 
Перепис 1937 року зареєстрував в Україні на 20 % менше сільського населення, ніж перепис 1926 року. 
Такий геноцид не має повторитись! Пам’ятаючи про мільйони загиблих від голоду, згадуючи жахливі історії та усвідомлюючи відповідальність перед майбутнім, вчителі та учні Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4  відвідали заходи до Дня пам’яті голодомору.
Діти дізналися про жахливу вартість людського життя, ціну скоринки хліба та декількох колосків. Під час заходів учні усвідомлювали, як героїчні вчинки людей по відношенню до інших, так і жахіття викликані голодом.
Виконавець: заступник директора з виховної роботи О. Соколова. ... Читати далі »

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 169 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.11.2021 | Комментарии (0)

Інформаційно-просвітницька акція з нагоди старту в Україні Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

   26 листопада в навчально-виховному комплексі «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2-ліцей» відбулась інформаційно-просвітницька акція з нагоди старту в Україні Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Учасниками акції стали здобувачі освіти 10-11 класів. Захід відкрила секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська, яка наголосила на необхідності попередження в сучасному суспільстві проявів насильства та на важливості озвучення цієї проблеми. Не варто сприймати насильство як щось неминуче, адже прояви такої поведінки порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами (удома, у школі, на вулиці), ми можемо й повинні зупинити його. Начальник відділу в справах сім’ї та молоді Руслана Ладожинська продовжила розмову з учнівською молоддю і зупинилась на алгоритмі реагування на прояви насильства. Руслана звернула увагу на розміщений у закладі інформаційний куб з відомостями щодо протидії насильству та контактами урядових служб, до яких можна звернутись у випадку знущань. На ньому також є анонімне опитування, пройти яке можна за п ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 158 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.11.2021 | Комментарии (0)

Графіки відсутності та захворюваності здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти міста з 18.11.2021 по 29.11.2021 року

 

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 138 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.11.2021 | Комментарии (0)

Участь представників Знам’янського міського парламенту дітей у I сесії XIV скликання обласного парламенту дітей

   В рамках реалізації Концепції підтримки та сприяння розвитку дитячого громадського руху в Україні в період 24-25 листопада 2021 року відбулось чергове засідання I сесії XIV cкликання Кіровоградського обласного парламенту дітей у дистанційному форматі. Учасниками сесії стали представники керівного складу новообраного міського парламенту дітей (далі МПД), а саме: голова МПД -  Баскакова Вероніка, здобувачка освіти Знам’янської загальноосвітньої школи I-III ступеню № 6; перший заступник голови -  Самасьонок Дарина, здобувачка освіти Знам’янської загальноосвітньої школи I –III ступенів №4; другий заступник  - Домбровська Анастасія, здобувачка освіти НВК «Знам’янська загальноосвітня школа I – III ступенів №2 – ліцей».
На засіданні сесії були присутні 36 осередків учнівських самоврядувань області у складі 85 лідерів.
Програмою сесії було передбачено роботу протягом двох днів. Під час першого сесійного дня відбулось пленарне засідання відкриття сесії, під час якої в ZOOM-форматі з вітальним словом до парламентарів звернулись почесні та високоповажні гості заходу, а саме: перший заступник г ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 151 | Добавил: znamosvita | Дата: 29.11.2021 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz