П`ятниця, 29.03.2024, 10:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Березень » 25

Динаміка відсутності та захворюваності здобувачів освіти з 01 березня по 25 березня 2021 року

 

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 112 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Відвідування закладів дошкільної освіти з 01 березня по 25 березня 2021 року

   

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 119 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Стартує 16-та Всеукраїнська акція «Серце до Серця» – «Здорові немовлята!» 

    Програма організації та проведення 16-ї Всеукраїнської акції «Серце до Серця» – «Здорові немовлята!»» з метою закупівлі неонатального медичного обладнання для дитячих лікарень України
І Організаційний етап Утворення Організаційних комітетів

В обласних центрах, районах та містах України утворюються Організаційні комітети з проведення 16 акції «Серце до серця» під гаслом «Здорові немовлята!» (далі – Акція) з метою закупівлі неонатального медичного обладнання для дитячих лікарень, на чолі з Головою. Організаційні комітети утворюються, щоб діяти на благо Акції від свого імені, тому повністю відповідають за свої дії. Організаційні комітети організовують волонтерів, котрі безпосередньо займатимуться громадською роботою (організація масових заходів, конкурсів, змагань, вікторин, виставок, аукціонів тощо, суспільним збором коштів). До складу Організаційних комітетів входять представники структурних підрозділів освіти і науки; молоді та спорту; охорони здоров’я; культури; служб у справах дітей обласних та міських державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування; центрів позашкільної освіти, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, засобів масової інформації, громадських організацій, регіональних представників Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» та інших зацікавлених організацій, підприємств та установ. Склад вищезазначених організаційних комітетів затверджується відповідними розпорядчими документами (розпорядження, спільні накази). Оперативне керівництв ... Читати далі »

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 123 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Про проєкт «Розширення можливостей для молоді до примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню»

   Всеукраїнською Громадською Організацією «Поруч», Фондом громади міста Херсона «Захист» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutsсhland) та Інститутом Міжнародних Зав’язків, Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини оголошено конкурс серед закладів загальної середньої освіти Волинської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Тернопільської, Черкаської областей у проєкті «Розширення можливостей для молоді до примирення суспільства: сприяння взаєморозумінню та ненасильницькому спілкуванню».
Мета проєкту — сприяти школам у розвитку миробудування та медіації шляхом поширення культури мирного розв’язання конфліктів між дітьми та молоддю.
Відібрані за результатами цього конкурсу заклади в період з квітня по грудень 2021 року долучаться до таких напрямів реалізації проєкту:
•    створення та облаштування (проведення ремонту, закупка меблів та техніки) в школах Класів миру;
•    проведення заходів із соціального згуртування, медіації, ведення діалогу та методів комунікації;
•    створення муралів;
•    організація візитів-обмінів в інші регіони України;
•    проведення навчального літнього табору.
Цільова аудиторія: дирекція та вчителі; учні віком 14—16 років; батьки; організації громадянського суспільства.
Критерії відбору для шкіл: 
... Читати далі »

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 142 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

150 років з дня народження Лесі Українки 

    «Нехай мої струни лунають.
Нехай мої співи літають
По рідній коханій моїй стороні”

 25 лютого 2021 року виповнилось 150 років з дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури.
    Враховуючи винятковий внесок Лесі Українки у розвиток української літератури, у культурне, освітнє та суспільно-політичне життя України з 22 по 25 лютого 2021 року в закладі дошкільної освіти № 3 «Івушка» проходили урочисті заходи щодо відзначення дня народження Великої письменниці.
    В закладі дошкільної освіти № 3 «Івушка»  з нагоди відзначення 150-річчя були проведені тематичні та комбіновані заняття, виставки дитячої літератури, поетичні конкурси, вікторини, віртуальні екскурсії  та екскурсії до патріотичного міні-музею, конкурс малюнків за творами Лесі Українки.

  

 

 

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 119 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Про Всеукраїнський конкурс «Молоді авіатори України» 

    Інформуємо, що з метою популяризації професій авіаційної галузі, діяльності Національного авіаційного університету, у термін з 10 березня до 24 травня 2021 року відбудеться Всеукраїнський конкурс «Молоді авіатори України» (далі Конкурс).
 Основними завданнями Конкурсу є: ознайомлення зі світовою та українською авіацією; діяльністю Національного авіаційного університету; сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на професії авіаційної галузі; привернення уваги молоді на отримання інженерної освіти авіаційній галузі України і залучення талановитої молоді до роботи в авіабудівному комплексі України; розвиток соціального партнерства, культурної співпраці тощо.
 Організатором Конкурсу є Національний авіаційний університет спільно із Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки міністерств і відомств.
 Учасниками конкурсу є учні (студенти) 9-11 класів закладів загальної середньої, професійно-технічної, вищої та позашкільної освіти, члени творчих об'єднань України.
 Роботи учасників приймаються до 03 травня 2021 року. Підбиття підсумків конкурсу у травні 2021 року.
 Конкурс проводиться у (декількох номінаціях: (есе, малюнок та авіамоделювання).
З положенням про конкурс можна познайомитися за посиланням https://drive.google.com/file/d/19jKRmhVLXVtqmc43_6fh-1WCrljlvQdP/view.

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 105 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Методичний практикум для вчителів початкових класів 
«Шляхи реалізації принципів педагогіки партнерства в практичній діяльності закладу освіти»

Спільна праця запалює в людях 
таку жагу звершень, якої вони рідко
 можуть досягнути поодинці
Р.Емерсон

          24 березня 2021 року відповідно до плану роботи комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся методичний практикум для вчителів початкових класів Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г.Шевченка «Шляхи реалізації принципів педагогіки партнерства в практичній діяльності закладу освіти». 
         Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина Остроушко акцентувала увагу присутніх на тому, що в трикутнику партнерства «здобувачі освіти – вчителі – батьки» сім’я є надзвичайно важливою ланкою. Без виховання дітей, без активної участі батька, матері в житті дитини, школи, без активного спілкування та взаємодії дорослих і дітей неможлива сама сім’я, як первинний осередок суспільства, неможлива школа, як найголовніший, найважливіший освітній заклад і неможливий прогрес суспільства. Під час проведення заходу познайомила присутніх з організацією педагогіки партнерства відповідно до вимог Нової української школи, розкрила сутність та принципи педагогіки партнерства як важливої складової реформування освіти, проаналізувала роль вчителя та його функції щодо налагодження партнерської взаємодії з ... Читати далі »

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 103 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Консульт-пункт для молодих педагогів «Позакласна робота як одна із форм організації освітнього процесу» 

    На звернення адміністрації загальноосвітньої школи № 1 ім. Т.Г. Шевченка про надання консультацій молодим педагогам школи 24 березня 2020 року  працівниками  комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Знам’янської міської ради» Лисаковичем В.В. та Остроушко І.І. було проведено консультацію з теми «Позакласна робота як одна із форм організації навчально-виховного процесу». 
Мета консультації полягала в тому, щоб донести до молодого вчителя обов’язковість проведення позакласних заходів, які сприяють поглибленню знань, отриманих на уроці, дозволяють набути багато корисних навичок, а отже, наближають навчання й виховання до життя. 
 Під час теоретичного блоку консультації було опрацьовано поняття «позакласна робота», визначено, які є форми, методи та прийоми організації позакласної роботи в школі та проведено практичну частину, де молоді педагоги презентували свою організацію проведення предметного тижня. 
В кінці проведеного заходу спільно дійшли висновку – позакласна робота формує і розвиває особистість учня, а керувати виховним процесом – означає не тільки розвивати й удосконалювати закладене в дитині природою, корегувати небажані соціальні відхилення, що передбачаються в її поведінці і свідомості, формувати у неї потребу в постійному саморозвитку, самореалізації фізичних і духовних сил, оскільки кожна людина виховує себе сама, тут здобуте особисто – здобуто на все життя.

Категория: Міський центр професійного розвитку педпрацівників | Просмотров: 108 | Добавил: znamosvita | Дата: 25.03.2021 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz