П`ятниця, 29.03.2024, 17:35
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2020 » Вересень » 14 » День прибирання
15:31
День прибирання

ЗРОБИМО УКРАЇНУ І СВІТ ЧИСТИМИ РАЗОМ ОНЛАЙН!

19 вересня 2020 року в Україні відбудеться Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Цього року у зв’язку з карантинними обмеженнями Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує 3 форми участі: групове очищення, індивідуальні чистки та цифрове прибирання. Останнє є чудовою альтернативою для тих, хто працює дистанційно, знаходиться на карантині. Цю форму також можна комбінувати з рядом інших.
Очистіть ваші персональні комп’ютери, ноутбуки, смартфони, хмарні сховища, електронні рахунки з цифровим безладом і звільніть місце!
 Для цифрового прибирання варто зареєструватися на сайті digital.worldcleanupday.org та розпочати чистку своїх пристроїв.
Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» сформував Пропонуємо рекомендації  та покрокову інструкцію для охочих провести цифрове прибирання.
Перед початком роботи не забувайте переглядати кількість заповненої пам’яті, аби зафіксувати результати очищення.


Крок 1 – Електронна пошта

1.Перевірте поточний розмір скриньки завдяки такому ланцюжку: Outlook > Обліковий запис > Властивості папки > Розмір папки.
2. Скасуйте всю непотрібну підписку. Особливо ту, яку ви ніколи не відкриваєте.
3. Видаліть старі непотрібні листи. Вам може бути їх шкода, але ймовірність того, що ви їх перечитуватимете дуже мала. Будьте сміливими, безстрашно натискайте кнопку ВИДАЛИТИ.
4. Блокуйте небажаних відправників. Для цього в листові натисніть у правому верхньому кутові на позначку із 3 вертикальними крапками та виберіть опцію «Заблокувати відправника».
5. Очистіть папку зі спамом, не відкриваючи повідомлення.
6. Вимкніть сповіщення електронної пошти від додатків та соціальних мереж.
Вітаємо! Ви пройшли обряд освячення. Тепер можна переходити до наступного рівня.


Крок 2 – Смартфон
1. Перевірте поточний обсяг пам’яті. На Android: Меню> Налаштування > Зберігання або Меню > Мої файли > Пам’ять пристрою. На iPhone: Налаштування > Загальне > Зберігання
2. Видаліть усі програми, якими ви не користуєтеся або користувалися лише декілька разів. Будьте чесними та сміливими! Перегляньте також завантаження, адже частина викачаних файлів вже не знадобиться.
3. Очистіть кеш. На телефонах Android перейдіть у Налаштування > Зберігання > Знайдіть додаток, який потрібно очистити > Очистити кеш. Або ж видаліть кеш безпосередньо через налаштування кожного додатку. На iPhone виберіть Налаштування > Safari > Очистити історію та дані веб-сайту > Очистити історію та дані.
4. Перевірте також, скільки місця займають ваші програми: Налаштування > Загальне > Використання (iPhone). Ви можете видалити найважчі програми та встановити їх знову. Часто це допомагає звільнити до 500 Мб. Не забувайте очищати дані додатків, таких, як Telegram. Всі фото, відео, документи та аудіо зберігаються в окремій папці на пристрої під назвою додатку.
Час добирати до її величності галереї. Вам точно непотрібні десять версій однієї картинки або перефотографовані сторінки конспектів, книг. Для того, щоб видалити всі інші уявіть, що ви подорожуєте в часі на 5 років. Які зображення вам точно не знадобляться? Ті фото, що залишилися посортуйте для зручності по папках.
Тепер ще раз погляньте на обсяг пам’яті й насолодіться цими хвилинами гордості.


Крок 3 – Ноутбук та комп’ютер

1. Налаштуйте веб-браузер. Перегляньте всі ваші паролі, видаліть довжелезну історію веб-переглядів та непотрібні закладки, додатки. Накопичення таких даних уповільнює роботу браузера, а також створює небезпеку для конфіденційності.
2. Видаліть усі зайві програми. Але не робіть цього через просте видалення папки з диску С. Перейдіть до панелі управління, виберіть перегляд за категоріями та розділ «Видалення програм».
3. Очистіть пристрій від тимчасових та непотрібних файлів. Для цього існує безліч програм, які зроблять всю роботу за вас. Відкриваєте пошуковик, уводите запит і обираєте програму, яка вам подобається. Або запитайте у знайомих IT-фахівців, вони будуть раді допомогти.
4. Наступний крок такий же, як і в смартфонах: непотрібні однакові фото сторічної давності, смішні меми чи картинки, відео, презентації, документи, які давно хочуть опинитися в корзині, непотрібні завантаження.
5. Перевірте результати своєї роботи. Для цього на дискові виберіть опції: Властивості > Загальне.
Приєднайтесь до міжнародного Еко руху та цифрового дня очищення, діліться досягненнями із друзями. Публікуйте результати прибирання в соціальних мережах з хештегами #digitalcleanup #побачивприбери #letsdoitukraine #letsdoitworld #worldcleanupday або тегом інстаграм @letsdoitukraine, Фейсбук @letsdoitukraineeco.
 

Категория: Відділ освіти | Просмотров: 153 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz