П`ятниця, 29.03.2024, 18:16
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Березень » 11

Кобзареві – належну шану та визнання!

Щороку на початку весни ми віддаємо данину пам`яті пророкові українського народу, з чиїм словом на вустах боролися й гинули за свободу та незалежність нашої Батьківщини її кращі сини. 
Заходи, присвячені 206-річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, спрямовані на популяризацію творчості українського поета, художника, мислителя були проведені в навчально-виховному комплексі «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія, а саме:
-    загальношкільний читацький марафон «Шевченко - голос душі українського народу»;
-    бібліотечний захід «Твори Тараса - України гордість і окраса» для учнів 3-х класів; 
-    усний журнал знавців творчості Кобзаря серед учнів 7-х класів;
-    книжкові виставки «Поетична спадщина Шевченка»; «Поки сонце світить, тебе, Тарасе, не забути!»;
-    конкурс «Вгадай поезію»;
-    конкурс читців поезій Т.Г. Шевченка;
-    художньо-літературна світлиця «Між пензлем і словом»; 
-    виставка-огляд малюнків «Вдивляється Тарас у душу України» (шевченківська тематика у картинах-двовзорах Олега Шупляка та учнівських малюнках);  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 345 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

Здорове та корисне харчування

Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, працездатності і витривалості дитини є повноцінне і правильне харчування. Саме таке харчування забезпечують кухарі навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступені №2-ліцей". Вони розуміють, що у дитячому віці недостатня кількість поживних речовин негативно позначається на фізичному розвитку, успішності, настрою дітей. Тому  повсякденне меню вміщує корисні та смачні рецепти, розроблені Євгеном Клопотенком: салати з буряком та квашеною капустою, з гарбузом та яблуком, свіжі овочі та фрукти. Кухарі приділяють значну увагу першим стравам, які приготовлені в найкращих українських традиціях. 
Потрібно наголосити, що культура харчування прививається перш за все у родині. Не тільки школа, а й батьки мають піклуватися про здорове харчування своїх дітей. Тільки разом можна сформувати навички здорового та корисного харчування.  ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 219 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

«Тарас Шевченко – світова наша слава»

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця.
З метою вшанування пам’яті Кобзаря бібліотекарями НВК«Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. №-2-ліцей»  для учнів 2-В класу, класний керівник Кушакова Л.Ю., було проведено літературну годину «Подорож біографічними і творчими шляхами Кобзаря».           
Бібліотекар Мостова Н.В. ознайомила учнів з життям та творчістю поета та презентувала книжкову виставку «Тарас Шевченко – світова наша слава».  ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 186 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!»

«Він був поетом волі в час  неволі,
Поетом доброти в засиллі зла.
Була у нього незвичайна доля,
Та доля Україною була»
Дмитро Павличко


Тарас Шевченко – великий український поет. Його творчість - одна з найкращих сторінок світової культури. Найголовніша книга Шевченка – «Кобзар». Її знають народи усіх континентів.    Свято, присвячене творчості Т.Г.Шевченка  відбулося на занятті гуртка «Друзі книги». Учні 3-Г класу (класний керівник Морозова Н.Л.) вшанували пам’ять видатного письменника. Діти підготували та продекламували вірші поета, створили малюнки за його творами. Бібліотекар  Світлана запропонувала для  перегляду  презентацію: «Сторінками життя і творчості  Т.Г.Шевченка» та  ознайомила учнів з книгами віршів поета,  які є у фондах бібліотеки.  ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 202 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

«Усе починається з жінки…»

Весна… 
Весна – це початок тепла, краси та кохання. Кожен її крок несе у світ ніжність, натхнення та одне з найчарівніших і найсвітліших свят – Міжнародний жіночий день 8 Березня.  Це по-справжньому світле та весняне свято, яке щоразу нагадує нам про найцінніше та найпрекрасніше, що є у нашому житті – кохання, сердечність та вірність,- чесноти, які уособлює  в собі вона -  ЖІНКА!
Саме в цю пору ми вітаємо наших матусь, сестер, бабусь та вчителів, подруг,  - усіх жінок, яких любимо, поважаємо та прагнемо зробити щось приємне.  ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 215 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

Шана Шевченку

Наш любий Кобзар! Чимало цікавих заходів, присвячених 206-й річниці з дня народження Т. Г. Шевченка провели цими днями учнівські колективи ЗШ № 6. Дітей та підлітків захопили змагання, літературні подорожі, квести, вікторини, проєкти пошуковців , присвячені пам'ятній даті. На уроках вчителя української мови та літератури Нужного В. Д. учні дізналися чимало нового про життя, творчість й суспільно-політичну діяльність національного генія. У 7-Б класі переможцями вікторини знавців біографії Великого Кобзаря стали Андрій Анан'єв, Даніїл Василенко, Михайло Хрипта, Іван Зубарєв, Валерія Міхєєва. 
Вчитель Майданик А. О. переглянула та обговорила з учнями 5-А класу мультфільми за творами Шевченка, організувала віртуальну подорож до музею Шевченка для учнів 6-А класу, а з учнями старших класів переглянула відео «Таємниці генію Шевченко» та «Шевченко – художник». Також учні 8 класу познайомились з сучасними рок-гуртами, що використовують тексти Т. Г. Шевченка для написання пісень.  ... Читати далі »

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 175 | Добавил: znamosvita | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz