Вівторок, 23.04.2024, 11:25
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Грудень » 13 » Правова робота в школі
09:43
Правова робота в школі

Правова робота в школі

Щорічно, починаючи з 2008р., в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008р. №1149, що завжди включає 10 грудня.
Протягом 09 по 13 грудня 2019р. і в Знам’янській ЗОШ І-ІІІ ст. №7 проходили заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, метою якого було:
- підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини.
- здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень неповнолітніми;
- виховання інтерної суспільної діяльності в межах правового поля;
- розвиток громадянської свідомості школярів.
Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою, на якій  було ознайомлено учнів із планом проведення предметного тижня. 
До міжнародного свята – Дня прав людини, що відзначається 10 грудня вчителем правознавства Войченко М.В. проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми.
Класними керівниками 1-11 класів були проведені виховні години “Права дитини – права людини”, «Я – громадянин правової держави», «Права і обов’язки громадян України», правова мандрівка «Правовий букварик», «Кожна дитина має право».
На початку тижня бібліотекар школи Скрипніченко О.С. підготувала книжкову виставку юридичної літератури «Шляхами правових знань». Мета заходу полягала у сприянні розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції.
У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Всі різні, всі рівні», конкурси малюнків на тему «Права дитини в малюнках».
З учнями 9-10 класів вчитель історії Войченко М.В. організувала заняття з елементами тренінгу «Підлітки мають знати свої права», у 5-6 класах було проведено юридичну гру «Юридичний футбол». Учням 7-8 класів були запропоновані ребуси на правову тематику, з якими вони успішно справилися. 
Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.
Також в школі обладнано куточок національної символіки, куточок правових знань. В класах розміщені куточки національної символіки, правила для учнів, інформаційні куточки, Конституція України.
Дирекція і педагогічний колектив школи приділяють велику увагу зв’язкам школи з правоохоронними органами району, та управлінням юстиції, лікарями, службою в справах сім’ ї та молоді
В школі вчителем історії та правознавства Войченко М.В. проводиться викладання предмету «Основи правознавства». Вчитель проводить значну просвітницьку роботу серед учнів та батьків, опрацьовує з ними нормативно – правові документи, зокрема: «Загальну декларацію прав людини», «Декларацію прав дитини», Конвенцію ООН «По права дитини» у формі лекцій та бесід. Постійно поновлює матеріали куточка правових знань.
Педколектив школи приділяє велику увагу правовій освіті батьків. Виховання в сім'ї — осно¬ва суспільного розвитку. Моральні цінності, які панують в сім'ї, відображаються на майбутньо¬му житті молодої людини. Школа щодо цього питання виходить з принципу єдності шкільного і сімейного виховання та координації спільних дій. Батьки потребують певних правових знань. Школа усвідомлює, що немає однакових сімей, а тому існують відмінності у вихованні. Часто батьки чинять антисоціально (алкоголізм , наркоманія, проституція, кримінальні правопору¬шення). Все це діти бачать і повторюють дії батьків та дорослих. Система роботи з батьками є багатогранною, послідовною, містить індивідуальні і групові форми.
Під час проведення батьківських зборів було прочитано лекції: «Батьківський авторитет», «Психологія поведінки підлітків», «Права та обов'язки батьків у вихованні дітей».

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 210 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz