П`ятниця, 19.04.2024, 02:05
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Вересень » 25 » День партизанської слави
09:29
День партизанської слави

День партизанської слави

22 вересня відзначається День партизанської слави - як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.
6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід.
За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу. 
Сьогодні ми згадуємо і про подвиг воїнів Української Повстанської Армії, які боролися за незалежність України проти німецьких військ. З розсекречених документів вже відомо, що вони доставляли багато клопоту німецьким окупантам. Про це свідчать німецькі документи часів Другої світової війни, наприклад, в звіті СД за 19 березня 1943 йдеться: «У генеральному окрузі Волинь-Поділля націоналістична українська ... банда розвиває власну активність ..."; в липні 1943 року занепокоєність ситуацією з УПА висловив керівник генерального округу Волинь-Поділля Шене в записці на ім’я А. Розенберга: «на Волині немає жодної області не зараженої націоналістичними бандами. 
На тернистому шляху підпільної боротьби полягли десятки тисяч синів і дочок України. Це гірка історична правда. Але їхня жертва, принесена в ім'я свободи нашого народу та майбутніх поколінь, не була марною. Ми пам'ятаємо і шануємо Ваш подвиг, дорогі ветерани. 
Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 відзначила День партизанської слави заходами: 
•    Лекція у 10 класі «Роман Шухевич – командир націоналістичного руху Опору»;
•    Семінар у 8 класі «Діяльність партизанського руху під час окупації Знам’янки»;
•    Диспут у 11 класі «Вплив руху опору на підсумок Другої світової війни»;
•    Лекція «Герої знам’янчани Другої світової війни»;
•    Лекція «В боях за Знам’янку (зі спогадів Волкова Є.Г.)».
У шкільній бібліотеці учні 5-Б класу здійснили уявну подорож партизанськими стежками. Дізналися про розвиток руху опору не тільки в Україні, а й на території рідного краю. Учні також дізналися про роль командирів руху опору, про героїчні вчинки партизанських загонів, які діяли під час Другої світової війна у нашій місцевості. 
Дітлахи 1-6 класів з цікавістю розглядали експонати книжкової виставки «Йшли у бій партизани» та фото-екскурсу «Життя партизан».
Учні школи взяли участь у проведенні урочистого мітингу біля пам’ятного знаку в с. Водяне  на честь партизан Чорного лісу.

Заступник директора з виховної роботи О.Соколова
 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 207 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz