Четвер, 18.04.2024, 08:14
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Вересень » 11 » Відбулася розширена колегія відділу освіти
14:47
Відбулася розширена колегія відділу освіти

Відбулася розширена колегія відділу освіти

10 вересня 2019 року на базі центру дитячої та юнацької творчості для освітян міста Знам’янка проведено розширену колегію відділу освіти «Нова українська школа – впевнений поступ освітньої реформи», у роботі якої взяли участь близько 110 осіб. У рамках реалізації основних засад Концепції «Нова українська школа» визначено стратегічні пріоритети розвитку  освіти міста, шляхи їх реалізації та конкретизувалися завдання для кожної категорії педагогічних працівників на новий навчальний рік.
Цьогоріч колегія пройшла у форматі педагогічного воркшопу. У засіданні взяли участь міський голова Філіпенко С.І., начальник відділу освіти Клименко Л.А., працівники відділу освіти, керівники закладів освіти міста та їх заступники з навчально-виховної роботи, керівники міських та шкільних методичних формувань, голови профспілкових комітетів. 
Начальник відділу освіти Клименко Л.А. прозвітувала про підсумки роботи освітян міста за минулий навчальний рік і окреслила завдання на 2019/2020 навчальний рік. Людмила Анатоліївни зазначила,  що протягом 2018/2019 н. р. в освітянській галузі міста здійснювалися заходи, спрямовані на створення належних умов для якісної реалізації Концепції «Нова українська школа», зупинилася на мережі закладів освіти, детально проаналізувала розвиток освіти міста, матеріально-технічне забезпечення освітянської галузі протягом 2017/2018 навчального року, виплату заробітної плати, виплату премії імені В’ячеслава Шкоди учнівській молоді та педагогічним працівникам за досягнуті успіхи. 
Завідувач методичного кабінету Ліпінська О.Г. провела змістовний аналіз якості змісту освіти як найважливішої ознаки якості організації освітнього процесу.
З доповіддю «Дошкілля у сучасному педагогічному просторі» виступила Скляровська Л.Д., методист з дошкільного виховання.
Директор інклюзивно-ресурсного центру Мельник Л.А. зупинилася на питанні забезпечення  доступу до якісної освіти та організація освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами, наголосивши, що обов'язком освітньої галузі є інтеграція дітей з особливими потребами у загальноосвітній простір шляхом створення умов для їхнього навчання за інклюзивною формою навчання.
    Головний спеціаліст відділу освіти Попова Т.М. проаналізувала діяльність позашкільної галузі міста, акцентувала увагу присутніх на національно-патріотичному вихованні учнівської молоді. 
Своїм досвідом з реалізації громадянської освіти як чинника формування ціннісних орієнтирів людини і громадянина поділилася вчитель історії та правознавства НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей», керівник міського методичного об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін Філіпова С.М
Про  дії профспілкових організацій  з питань  соціально-економічного захисту  працівників освіти поінформувала голова міському профспілки педагогічних  працівників міста Мельник Т.І.
З вітальним словом до освітян звернувся міський голова Філіпенко С.І., який привітав педагогів з початком нового навчального року, зазначив, що ми всі переживаємо історичний момент змін у свідомості всього суспільства, а розпочинаються ці зміни – з наших учнів, з нового покоління. Подякував педагогам за наполегливу працю, побажав  творчої наснаги, нових здобутків і перемог.
Цікавим моментом колегії були інтерактивні вправи, до яких долучилися всі учасники заходу, визначивши найважливіші якості сучасного керівника, секрети педагогічної майстерності, причини неуспішності учнів та шляхи її подолання. 

Категория: Міськво | Просмотров: 220 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz