П`ятниця, 19.04.2024, 14:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Серпень » 23 » Головне в житті – дитина, її освіта і духовна суть
12:18
Головне в житті – дитина, її освіта і духовна суть

Головне в житті – дитина, її освіта і духовна суть

22 серпня освітяни нашого міста стали учасниками обласної серпневої (не)конференції   EdCamp Oleksandrija «Жити здорово!». 
    З вітальним словом до учасників (не)конференції звернувся міський голова Олександр Цапюк, який зазначив, що любов до освіти – запорука тривалої і   результативної роботи керівництва міста.
    Перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко відмітив, що за якістю та доступністю освіти область у 2019 році зайняла 4 місце в Україні серед 25 територій. За результатами ЗНО область була в останній п’ятірці, зараз – на 16-му місці. За якістю ЗНО з іноземних мов піднялась з 22 на 11 позицію. І все це завдяки освітянам, завдяки змінам в освітньому просторі. 
    Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН, передав вітання з початком  нового навчального року від Міністра освіти і науки України  Лілії Гріневич та наголосив, що «люди освіти» мають значний потенціал, щоб служити великій освітянській справі. Висловив переконання, що стратегічний шлях реформування освіти України буде продовжено.  Найбільший результат можливий лише за умови профільності старшої школи. Представив нового керівника Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілію Синчук, місія якої – розвивати, створювати і постійно підтримувати якість освіти у Кіровоградській області. Пані Лілія Синчук побажала учасникам форуму нових звершень на освітянській ниві.
    Учасники делегації переглянули фільм про знакові події в освіті нашої області протягом навчального року. Серед них «Впровадження освітніх реформ», «Формування конкурентоспроможного випускника 21 століття», «Створення мотивуючого освітнього простору».
    Учасники делегації переглянули фільм про знакові події в освіті нашої області протягом навчального року. Серед них: «Впровадження освітніх реформ», «Формування конкурентоспроможного випускника 21 століття», «Створення мотивуючого освітнього простору».
    Під час виступу Олег Шаров відмітив, що освіта області, за результатами соціально-економічного розвитку, посідає 4-е місце з 25 територій. Лідерські позиції займає освіта по підвезенню дітей до місць навчання. Кіровоградська область перемістилась з 5-го на 4-е місце по показнику охоплення дітей позашкільною освітою. Висока оцінка Міністерства освіти і науки України по створенню опорних шкіл.
    На території області відкрито 23 Інклюзивно-ресурсні центри, 9 позашкільних закладів, 3 заклади дошкільної освіти 12 міні футбольних полів зі штучним покриттям,  4 мільтимедійні класи. 
    Вчителі мають можливість підвищувати кваліфікацію в режимі он-лайн.
    Здобутки учнівської молоді області також підвищилися. В ІУ етапі Всеукраїнський учнівських олімпіад з базових дисциплін кількість переможців зросла з 18 до 26. Маємо 25 переможців ІУ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАНУМ. На Всеукраїнському рівні швидкі реальні кроки області направлено на забезпечення права дитини до якості освіти.
    Освітяни області  не зупиняються на досягнутому.
    Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Таборанський у вітальному слові наголосив, що наші здобутки – результат спільної роботи всіх педагогів і управлінців. Щиро подякував кожному за роботу. Він звернув увагу на завдання та пріоритети галузі у 2019/2020 навчальному році, зосередив увагу на основних викликах наступного року. За його словами, в області слід відпрацювати систему підтримки вчителів, у яких Кіровоградщина відчуває значну потребу. Тому він звернувся до  представників органів місцевої влади приділити увагу забезпеченню соціальних гарантій та мотивації вчителя. А саме, створення умов для професійного та особистісного зростання учителя, здатного до ефективної інноваційної діяльності, оплата за престижність педагогічної праці має складати максимальні 30%, грошова винагорода у розмірі посадового окладу.
Наступний виклик – зниження мотивації учня до навчання. Нашим пріоритетом являється продовження реформи Нової української школи. 66% дітей з цікавістю йдуть до школи, 36% батьків дітей бажають розвивати педагогіку партнерства.  Для цього 30 млн. з державного бюджету виділено на реалізацію освітньої реформи в області, 15 млн. буде складати співфінансування.
У 2020 році продовжиться розбудова системи опорних шкіл, створення нового освітнього простору, забезпечення шкіл швидкісним Інтернетом. Також продовжиться робота із створення доступного середовища для дітей з особливими потребами, покращення доступності дошкільної та позашкільної освіти (особливо у сільській місцевості), підготовки фахівців відповідно до потреб ринку праці області. Питання розвантаження груп в закладах дошкільної освіти міста залишається актуальним.
     Продовжиться робота з підготовки фахівців відповідно до потреб ринку праці області. Тому необхідна тісна співпраця з роботодавцями. Цього  року зусилля будуть направлені на створення рад професійної освіти. Відповідність освіти повинна відповідати потребам ринку праці.
    Цікавим моментом конференції стала панельна дискусія за участю почесних гостей на тему: «Плекаємо хорошу людину». Почесні гості пригадували частини мови, відповідали на запитання: який він сучасний учень? сучасний вчитель? сучасний керівник закладу? За відповідями гостей, сучасний вчитель, керівник – це освічений, задоволений професіонал, наставник, самодостатній партнер, менеджер, лідер, комунікатор.

Пам’ятаймо: як зустрінеш новий навчальний рік так його і проживеш.

Категория: Міськво | Просмотров: 234 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz