Вівторок, 23.04.2024, 21:56
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2019 » Березень » 20 » On-line  рубрика «Харчування у школах»
11:13
On-line  рубрика «Харчування у школах»

On-line  рубрика «Харчування у школах»

Відділ освіти розпочинає он-лайн рубрику «Харчування у школах». Неодноразово  лунали повідомлення про збільшення вартості харчування шкільних обідів у місті Знам’янка.  З 04 лютого 2019 року вартість шкільного обіду складає 18,0 грн.  Що ж нового з’явилося у шкільному меню? Чи стали шкільні обіди смачнішими для учнів? Відповіді на ці та інші питання  ми будемо висвітлювати протягом місяця на нашому сайті в розрізі рубрики з кожної школи. Сьогодні мова піде про стан справ з організації харчування у навчально-виховному комплексі «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-гімназія».
«Під час навчання дитини в школі у неї змінюється режим дня, збільшується навантаження, що суттєво впливає на організм, який росте, та на самопочуття учня.            У закладі дитина проводить основну частину дня. Звичайно, кожна мати старається, щоб її дитина почувалося бадьоро і енергійно, у закладі також дбають, щоб учні вживати збалансовану, поживну та корисну  їжу, як  в осінньо-зимовий так і в весняно-літній періоди. 
У НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія» велике значення надається організації раціонального харчування. Тому, питання харчування учнів тримається на постійному контролі адміністрації закладу, розглядється на засіданнях педагогічної ради, нарадах при директорові, батьківських зборах та на засіданнях ради школи. Створено та забезпечено постійну роботу комісії громадського контролю за станом харчування учнів, до якої входять медична сестра, адміністрація закладу, представники батьківської спільноти. Обов’язками комісії є моніторинг організації харчування у закладі та висвітлення даного питання на батьківських зборах, нарадах, педагогічних радах тощо.
У нашому закладі усі учні початкових  класів, учні 1-11 класів, у тому числі учні пільгових  категорій, повністю забезпечені гарячим харчуванням. З початку ІІ семестру 2018/2019 року  організовує харчування учнів закладу фізична особа-підприємець     Сіньов О.А.
З 11 по 15 березня 2019 року адміністрацією закладу, учнівським самоврядуванням та батьками здійснювався моніторинг організації харчування, підведемо підсумки:
-    харчування здійснюється в естетично оформленому приміщенні з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Санітарно-гігієнічний режим в їдальні виконується.
-    проведено опитування учнів, батьків, які відзначили якісні зміни в забезпечені та організації харчування.
-    буфетна продукція різноманітна, відповідає нормам п.10 ДСанПіН 5.5.2.008-01,                        є безпечною для вживання й доброякісною (що засвідчено медичним працівником у відповідному журналі).
-    постійно здійснюється вітамінізація  (свіжі яблука, апельсини, мандарини).
-    асортимент  продукції для учнів, вчителів та, навіть, батьків значно збільшився (салати зі свіжими овочами, млинці з різними начинками).
-    учні старших класів із задоволенням відвідують їдальню, щоб пообідати, поповнити енергетичний баланс до кінця навчальних занять.
-    наявні технологічні карти на приготування страв. Технологічне обладнання харчоблоку знаходиться в робочому стані, але потребує оновлення. 
-    продукти харчування зберігаються згідно з умовами їх зберігання при відповідній температурі з урахуванням товарного сусідства й дотриманням термінів їх реалізації. У наявності широкий асортимент продуктів харчування, зокрема: крупи, соки, цукор, мука, олія, овочі, яйця, м’ясо, масло тощо.

Учні, працівники закладу із задоволенням обідають у шкільній їдальні. Усім смакує. Шкільні обіди – це можливо, здоров’я учнів – надважливо!
 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 254 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz