П`ятниця, 19.04.2024, 15:01
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Грудень » 17 » Проведення Всеукраїнського Тижня права в ЗДО № 8 «Світлячок»
16:21
Проведення Всеукраїнського Тижня права в ЗДО № 8 «Світлячок»

 Проведення Всеукраїнського Тижня права
 в ЗДО№8 «Світлячок» 

В рамках проведення в ЗДО№8 «Світлячок» з 10 по 14 грудня 2018 року
Всеукраїнського тижня права, з метою поглибити та розширити знання дітей, батьків, колективу дошкільного закладу про права  була запланована і проведена така правоосвітня робота:
-    Перегляд відеофільму «Права людини – права дитини» 
-    Лекція для батьків «Внутрішній світ дитини. Про що може розповісти дитячий малюнок»
-    Анкетування батьків «Права дітей. Як ви їх розумієте?»
-    Вікторина «Конституційні права, свободи та обов’язки громадян України»
-    Батьківська вітальня «Права дитини в садку і в родині»
-    Випуск газети для батьків «Виховуємо маленького громадянина. Батькам про права дітей»
-    Вручення батькам буклетів ПАМ’ЯТОК «Право і Закон» (Конвенція ООН про права дитини)
-    Конкурс малюнків дітей з батьками «Права дітей ми знаємо і їх ми захищаємо»

З молодшими дітьми проводились бесіди про сім’ю, дитячий садок, дидактичні ігри «Їстівне – не їстівне», «Одягни ляльку в національний костюм», «Полікуємо ляльку Катю», сюжетно-рольові ігри «Лікарня для зайчика», «Сім’я», розгляд фотоальбому «Впізнай своїх маму і тата», малювання долоньками «Сонечко», малята переглянули мультфільм «Лікар Айболить», розмальовували овочі та фрукти «В країні Вітамінії» та ін.  З дітьми активізувались знання про права дітей на життя, любов і піклування з боку дорослих, медичну допомогу, на збереження сімейного зв’язку, право на корисну та якісну їжу, на освіту, на дозвілля. 
Вихованці старших груп засвоювали свої права під час занять «У кожної дитини є права», «Знай свої права і обов’язки, дитино!», «Хоч дитина я мала, але маю вже права», «Корисна і шкідлива їжа», «Як мене ласкаво називають тато й мама», «Казки читай – про права героїв дбай!», під час бесід «Як я можу допомогти своєму другу», «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай», «Хто дав тобі життя», «Права і обов’язки дитини в дитячому садку», «Що означає моє ім’я», «Книга – джерело знань», «Як я піклуюся про своїх близьких», «Корисна та шкідлива їжа», «Як ми вдома відпочиваємо», під час перегляду мультфільмів «Лікар Айболить», «Жива іграшка», читання творів художньої літератури, дидактичних ігор «Квітка моїх прав», «Я і моя сім’я», «Відгадай на смак», «Де чия оселя», « Зваримо борщ і компот», «Державні символи», «Моя країна – Україна», «Хто мене любить, пестить, голубить», «Одягни ляльку в національний одяг», «Обов’язки в сім’ї маємо – рідним допомагаємо», «Ким я хочу бути?», «Щирі побажання друзям», «Яке право порушено в казках?», «Комплімент» та ін., перегляду відеопрезентації «Права дитини в казках», вправи «Репортаж про нашу групу», розв’язання проблемних ситуацій «Права в казках». З дітьми була проведена Вікторина маленьких ерудитів «Права дитини в садку і в родині», перегляд мультфільмів «Лікар Айболить», «Жива іграшка», вихованці старших груп конструювали «Дім майбутнього». В дидактичних та сюжетно-рольових іграх «Лікарня», «Школа», «Дитячий садок», «Сім’я» та ін. діти закріплювали свої права та обов’язки, вправлялись в компліментах, розмірковували, чи у кожної людини є права, проявляли любов, дружню взаємодопомогу, товариськість, взаємоповагу, піклування.
Правоосвітницька робота з батьками проводилася через проведення бесід «Батькам про права дитини», «Права людини – права дитини», консультацій, виступу директора на загальних батьківських зборах «Спільна робота дошкільного закладу і сім’ї по вихованню національно-патріотичних почуттів у дошкільників», «Попередження дитячого травматизму – щоденна турбота батьків і вихователів», для батьків оформлені папки-ширми «Права дітей знаємо і поважаємо», «Поради батькам від імені дитини», «Батькам про права дитини» , проведена лекція для батьків на тему: «Захист прав дитини від усіх форм насилля. Покарання: за і проти».
Батьки разом з дітьми взяли участь  в Конкурсі малюнків «Права дітей ми знаємо і їх ми захищаємо», в анкетуванні «Права дитини? Як ми їх розуміємо?», в створенні фотоколажу «Як ми відпочиваємо» та «Людина працею славна», ознайомилися з матеріалами випуску газети для батьків «Виховуємо маленького громадянина» - «Батькам  про права дітей», їм були вручені буклети ПАМ’ЯТКИ «Право і Закон» (Конвенція ООН про права дитини).
    В усіх дошкільних групах були проведені батьківські збори на тему: «Виховуємо маленького громадянина».

                                                                                 Вихователь-методист
                                                                                             Кучаєва В.В.

Просмотров: 313 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz