Вівторок, 23.04.2024, 15:25
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Грудень » 1 » СЕМІНАР КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
13:36
СЕМІНАР КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

СЕМІНАР КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

29 листопада 2018 року Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 7 гостинно відкрила двері та запросила до спілкування керівників та заступників закладів загальної середньої освіти, працівників відділу освіти.
Програма семінару була побудована на теоретичній основі нової української школи: засадах партнерства, обміну кращого досвіду педагогів-новаторів та на безцінному досвіді науковця, директора В.О.Сухомлинського, який залишив не тільки наукові праці, а й безцінний практичний досвід Павлиської школи – школи-партнерства, школи-радості. 
Зустрічали гостей з найкращими побажаннями маленькі українці. 
Освітнє середовище шкільних коридорів  приємно вразило учасників семінару. Познайомились вони із роботою вчителя 1 класу Коптельцевою С.М. щодо створення атмосфери піклування, відповідальності, гарного настрою першокласників під час ранкових зустрічей Нової української школи.
Майстер-клас вчителя музичного і образотворчого мистецтва Машковської Т.М. «Активізація творчого потенціалу вчителя шляхом використання  ігрових форм на уроках художньо-естетичного  спрямування» подарував всім гарний настрій та захопив своєю творчістю у створенні різноманітних образів у техніці "Ебру".
На уроці природознавства у 3 класі на тему: "Енергія. Відновлювані і невідновлювані енергії" вчитель Резнікової Н.В. продемонструвала різні форми роботи по формуванню ключових компетентностей учнів початкової школи.
          Бібліотечний захід "Літературні премії світу" провела шкільний бібліотекар    Свірбій С.А. 
Структурною  складовою науково-практичного семінару став методичний квест "Перезавантаження в освіті", який поєднав у собі ідеї проектного методу та ігрових технологій. Учасники квесту під час роботи у групах  обговорили питання  щодо актуальності компетентісно-діяльнісного підходу в організації навчально-виховного   процесу у світлі вимог нового  Державного освітнього стандарту, про потребу  постійного росту  професійної майстерності сучасного вчителя, про його конкурентоспроможність, про необхідність нових, оригінальних  форм роботи з педагогами (заступники директора ВербівськаЗ.С.,  ДубровськаГ.М.).
Директор школи Ярова В.І., яка протягом семінару знайомила  з колективом школи, розповіла про шляхи реалізації формули НУШ в практичній діяльності школи: «Щоб когось навчати і виховувати в Новій українській школі, необхідно змінитись керівнику і вчителю, а рух уперед відбувався через "бажаю, пізнаю, вмію". Валентина Іванівна зауважила, що саме педагогам відводиться ключова роль у реформі загальної середньої освіти. Здатність творчо працювати, приймати нестандартні рішення, уникати шаблонів і стереотипів, організовувати культурно-мовне та освітньо-розвивальне  середовище – це та мета і той шлях, який розпочала кожна шкільна родина 1 вересня 2018 року. 
Підсумки   семінару  підвела  заступник начальника відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Черкас Н.Л.,  яка  відзначила  високий  науково-практичний  та  організаційний  рівень  проведення  семінару.  Своїми  яскравими  враженнями  та  побажаннями  успіху  поділилися  і  гості  навчального  закладу.  Учасники  семінару  залишали  школу з  гарним  настроєм,  з  бажанням  працювати  та  творити.

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 351 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 4.8/4
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz