Четвер, 25.04.2024, 06:53
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Листопад » 26 » Голодомор.  Пам’ятаймо разом!
16:13
Голодомор.  Пам’ятаймо разом!

Голодомор. 
Пам’ятаймо разом!

Щорічно, четвертої суботи листопада, в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.
Тож, сьогодні, 23 листопада, напередодні пам’ятної дати, в Центрі дитячої та юнацької творчості був проведений меморіальний захід з нагоди 85-их роковин Голодомору 1932-33 років.  Під час якого діти прослухали інформацію про незабутні, страшні та чорні роки історії України, переглянули  короткометражний  анімаційний фільм «Голодний дух», присвячений 85-й річниці Голодомору та ролик соціальної реклами до річниці Голодомору, знятий Young&Hungry Production за  підтримки  Міністерства інформаційної політики та за участі Українського інституту національної пам’яті і Центру досліджень визвольного руху «Ти приніс мені яблуко?» 
Як вогники свічок, так само й пам'ять передається з рук в руки, з покоління в покоління. До Міжнародної  акції «Запали свічку пам’яті», яка стартувала 1 вересня 2018 року в Києві і протягом 85-ти днів проходитиме у 85 куточках світу, долучились і вихованці центру дитячої та юнацької творчості. Також діти разом з педагогами закладу вшанували хвилиною мовчання всіх тих, кого забрав з життя голод.
Наостанок культорганізатор закладу Литвинець С.В. закликала всіх присутніх долучитись до загальнонаціональної хвилини мовчання, яка відбудеться 24 листопада о 16.00 год. Та в пам’ять про ті страшні й голодні роки запалити свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.
 Також в закладі були проведені виховні години з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-33 років та створена експозиція інформаційних матеріалів «Голодомор. Пам’ятаймо разом!» 
Слід відзначити, що всі ці традиції важливі не лише для пам'яті про Голодомор. Ці традиції єднають нас, творять націю і роблять нас сильнішими.
Тож, аби трагедії народу ніколи не повторилися необхідно, щоб наші руки були міцними, надійними; голови – світлими, а серця – благородними!

Культорганізатор ЦДЮТ
Литвинець С.В.
 

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 270 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz