П`ятниця, 26.04.2024, 02:58
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Листопад » 23 » Семінар - тренінг  «Уміння виховувати творця – це мистецтво»
09:29
Семінар - тренінг  «Уміння виховувати творця – це мистецтво»

Семінар - тренінг 
«Уміння виховувати творця – це мистецтво»

«Творчість – це здатність дивуватися й пізнавати, вміння знаходити рішення в нестандартних ситуаціях, націленість на відкриття нового й схильність до глибокого усвідомлення свого досвіду». 
Днями, на  базі Центру дитячої та юнацької творчості, в рамках методичного тижня, проведено семінар–тренінг для педагогів закладу з проблеми: «Робота з творчо обдарованими дітьми та молоддю в рамках сучасного закладу позашкільної освіти».
Мета заходу: проаналізувати, за яких умов гарантована творча атмосфера у співпраці педагог–вихованець; розвиток креативних і комунікативних здібностей педагогів; створення сприятливого мікроклімату в колективі; розвиток мотивації педагога до самовдосконалення у різноманітних сферах життя. 
На заході були присутні 20 педагогів закладу, організатором та модератором якого виступила методист закладу І.Слєпєнькова.
Методичний захід був побудований у вигляді ділової гри. Всіх присутніх з метою досягнення комфортного та вільного спілкування було об’єднано в дві групи,  з подальшим обговоренням поставлених проблем та виконанням  психолого–педагогічних вправ. Під час практичної частини учасникам були запропоновані наступні вправи: «Самопрезетанція: мій би про мене сказав…» основна мета якої полягала у допомозі учасникам краще пізнати одне одного та створити умови для ефективної співпраці; вправа «Моє бачення творчого педагога», мета: визначити якості, що характеризують творчого педагога сучасного навчального закладу; психолого–педагогічні ігри: «Казковий вернісаж»;    «І добре, і погано»; «Аеробіка»; «Фестиваль хорів»; «Безголосий конферансьє»; «Картина із стрічки»; «Нова обгортка для нових ліків»; аромо-терапія «Найкраще місце на землі…»  - малювання спільного панно за допомогою кави; та рефлексія «Мені сьогодні …» та «Аплодисменти».
Такі методичні заходи сприяють покращенню фахової компетентності педагогічних кадрів, взаємному збагаченню членів педагогічного колективу педагогічними знахідками, дає змогу молодим педагогам вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег, забезпечує підтримання в педагогічному колективі духу творчості, прагнення до пошуку та саморозвитку.


                                                             І.Слєпєнькова, методист центру дитячої та юнацької творчості

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 408 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz